Inlägg från: Betty2 |Visa alla inlägg
  • Betty2

    Tvillingföräldrar till tvillingar födda vår/sommar 2007

    Jag har oxå hittat hit!

  • Betty2

    Hej i tråden!

    Ja Heoo, hur är det med er? Hoppas verkligen att allt är bättre med lilla skruttan (kommer inte heller ihåg vem av dem som var så dålig nu).

    MP: Förstår att du är trött nu när du jobbar igen och samtidigt skall ta hand om allt hemma. Tycker att det har varit riktigt tufft själv. Men vilka duktiga killar som klarar sig så bra utan blöja. Här går det verkligen inte framåt, utan bara bakåt. De gillade att sitta på pottan i somras under semestern, men sedan dess totalvägrar de oftast. Om de märker i förväg att de skall bajsa och man föreslår pottan säger de bara "Nej! Bajsa i blöjan!!"... *suck* Man vill ju inte tjata/"tvinga" heller för det får väl bara motsatt effekt. Hoppas att intresset kommer tillbaka snart men risken är väl att vi får vänta till nästa sommar. (Man vill inte direkt låta dem gå nakna/utan byxor nu när det börjar bli kallt i lägenheten heller, så de bara fryser och ber om blöja/byxor... Har annars fått många tips om att det där med att gå naken (på underkroppen) funkar bra när man försöker pott-träna.)

    TM: Vad jobbigt att illamåendet fortfarande håller i sig. Hoppas det blir bättre nu så du klarar av att jobba fr.o.m oktober. Men annars förlänger de väl sjukskrivningen?
    Angående färger så är framför allt Alexander väldigt duktig på det. (Han lärde sig från början tack vare teletubbies; sa "Lala-gul, Dipsy-grön, Po-röd" osv. ) Jag är glad att han är så bra på färger för i många andra avseenden ligger han en bra bit efter Jonathan (bl.a. när det gäller att räkna - A kan rabbla siffror men har svårare för att räkna saker). Jonathan har oxå ganska bra koll på färgerna, men inte riktigt lika bra som Alexander. Jag känner igen det som MP beskriver, att det var precis så hos oss oxå för ett tag sedan. Dvs de hade inga som helst problem att känna igen sina nappar, tandborstar osv, men ändå kunde de säga fel när man frågade om färger (J sa alltid blå). Och att det gick i vågor så att de först sa rätt, och sedan var allt blått igen... Men de verkar ha passerat den fasen nu och säger oftast rätt i stället (och skippar det där med att allt är blått ).

    Ellen: Hur går det med Sebastians näsa?

  • Betty2

    Hoppas det går bra på jobbet i dag TM. Själv är jag hemma o vabbar i dag. (Har jättemycket att göra på jobbet så det är inte kul, allt ligger ju och väntar på mig och man kommer en dag närmare deadline...)

    Heoo: Härligt att Saga är hemma igen!

    Nu har J somnat (det är han som är sjuk, A är på dagis) och jag tänkte precis kolla på Greys. Fick inte se det i går eftersom det var fotboll, så det var bara att spela in i stället.

  • Betty2

    MNL: Sista tiden har varit ganska ruggigt väder, och blåsigt (särskilt nu i helgen). Så mössa känns nödvändigt (inte värsta vintermössan, men vi har en go höstmössa med fleece inuti från P.op.), och vindtät jacka. Här har vi fortfarande vår/höst-jacka och kompletterar eventuellt med fleece under om det är riktigt kyligt. På mornarna kan det vara riktigt kallt för årstiden (typ 1-3 grader) och då känner man ibland att tunna vantar hade varit bra, men sedan blir det betydligt varmare under dagen så jag tror inte att de har använt vantar någon gång hittills. Däremot har väl dagis satt på dem regnställ eller överdragsbyxor när det är blött och de leker ute.

    TM: Skönt att höra att det gick någorlunda bra första dagen. Hoppas det har fortsatt så, eller bättre.

    God natt i tråden!

  • Betty2

    MNL: Läskigt...
    Hoppas tågresan går bra i dag och att ni får roligt här! I dag är jag hemma (på förmiddagen) med sjukt + friskt barn. (Maken kommer och löser av mig senare så jag får jobba på em.) Tänkte just att det har blivit lite kallare sedan du frågade om kläder, så nu har de alltid vantar på morgonen i alla fall. Men det låter som att det är ungefär samma som ni har haft hemma hos er. Var i Gbg kommer du att vara? (Så jag vet om jag skall spana o vinka ifall jag råkar vara i de trakterna. ) Fast nu vet jag ju inte om du kommer logga in här innan du kommer hem igen, så du får väl svara i efterhand annars.

  • Betty2

    Nej men hej, ännu en gammal tråd som har vaknat till liv.
    Hoppas alla har haft en härlig midsommar!

  • Betty2

    Tittar bara in o säger hej, jag har inte glömt bort er. Har varit bortrest (ute i skärgården med familjen) under de senaste veckorna och bara varit hemma kort på helgerna för att packa. Om en vecka flyttar vi (äntligen!) till radhus - skall bli underbart att slippa bo i lägenhet mer! Vi får nycklarna (och blir ett par miljoner fattigare...) på måndag, och så blir det några intensiva dagar med div. renovering innan vi flyttar nästa helg.

    Får skriva mer när det lugnar ner sig här hemma.

  • Betty2

    Hej! Skriver lite kort medan jag försöker få J att somna. Blev tvungen att separera dem nu (för att testa) eftersom nattningarna har varit helt sjukt jobbiga sedan vi flyttade till radhuset (för 2 veckor sedan). De delar på ett stort rum här (som kan delas till två väldigt små rum i framtiden) men eftersom de delade rum förut också (och nattningarna fungerade även efter spjälsängarna) så trodde vi att det skulle gå. Men det tar ca (minst) 2 timmar varje kväll att få dem att sova... *suck* På måndag börjar dagis igen, och det har inte hjälpt att jag har väckt dem kl 7 hela den här veckan (ingen dagsömn heller), de är ändå lika svåra att lägga på kvällarna. I morgon väcker jag dem kl 6, dvs samma tid som de måste gå upp fr.o.m dagisstarten på måndag.

    3-årstrots måste jag absolut hålla med om. Det var som att läsa om oss, när jag läste vad du skrev Nora. En (Jonathan) som får raseriutbrott och en (Alexander) som rymmer... Hur hanterade ni raserianfallen? Hoppas på bra tips, så att även vi kan få dem att minska i antal...

    TM: Ja oj vad han (Milo) är lik sina storebrorsor! Får se om jag kan lägga in ett färskare kort på mina grabbar snart. Presbilden är från maj 2009 tror jag...

    Just det ja, radhuset. Det är oxå i Gbg Nora, fast en stadsdel längre norrut än tidigare (Kärra). Här har de gått på dagis hela tiden, så det behöver vi inte byta. I stället får vi nu gångavstånd (i stället för bilresa) till/från dagis. Ytskikten invändigt på radhuset är hyfsade, så vi har inte behövt fixa så jättemkt. Ett golv och tak + väggar i ett rum skall målas, + lite småfix i killarnas rum för att vi fixade den resterande "stumpen" av den borttagna mellanväggen + tapetserade över en gräslig fondvägg. Och så har vi byggt ett par garderober, eftersom det saknades. Under veckan som kommer börjar det största: badrumsrenovering. Oväntat (och bra) kunde firman ta jobbet tidigt så vi slipper vara utan fungerande badrum så länge. (Besiktningen visade att golvbrunnen var helt felaktig vilket medför risk för fuktskada om man t ex duschar eller skvätter mkt från badkaret.) Vi har en toalett på bottenvåningen samt duschkabin i tvättstugan (också på bottenvåningen) så vi klarar oss under renoveringen som antagligen tar några veckor.

  • Betty2


    Hittade en bild från början av juni, när de precis hade slutat helt med napp (sista året hade de napp bara när de sov). (Vi var på Liseberg och lämnade napparna till kaninen "Till kaninungarna" sa vi...) Inte världens bästa bild på dem, men det finns verkligen inte många på båda tillsammans, där man ser dem framifrån... (Ofta profil på minst en av dem, eller en keps som skuggar hela ansiktet. ) Bra med den här bilden är att ni inte behöver undra vem som är vem. (Inte för att de är så lika, men jag förväntar mig inte att ni skall komma ihåg vem som ser ut på vilket sätt. )
  • Betty2

    Halloj!
    MNL: Menar du tips på affärer i Gbg? Jag hinner aldrig shoppa längre känns det som, så jag har nog inga bra tips tyvärr. Du kanske kan tipsa mig sedan. Lycka till med tågresan!

  • Betty2

    Vad kul med liv i tråden!
    GRATTIS i efterskott Tim och Leo och alla andra som har fyllt år!

Svar på tråden Tvillingföräldrar till tvillingar födda vår/sommar 2007