• PixL

    Vad ska man göra med äggvitor?

    ANOF skrev 2009-09-10 18:11:05 följande:
    Det där låter mycket bra. Problemet är att det bara innehåoller en äggvita till 20 bullar. Jag får ca 10 äggvitor i veckan över. Det skulle bli 200 gräddbullar i veckan. Så mycket vill jag inte ha. Men jag ska nog göra gräddbullar ändå.
    Gör du så mycket majonnäs?
    Men det är ju bra, då får du många gräddbullar
  • PixL
    ANOF skrev 2009-09-10 18:25:44 följande:
    Ja. Det blir ca 1 dl majonnäs per äggula. Jag vill inte ha 200 gräddbullar i veckan.
    Men då för du alltså en liter majonnäs i veckan?
    Säljer du majonnäs eller vad?
  • PixL
    ANOF skrev 2009-09-10 18:29:17 följande:
    Nej. Varför skulle jag sälja den?
    Därför att en liter majonnäs i veckan är VÄLDIGT mycket majonnäs.
    Men vad vet jag, du kanske ger bort den eller älskar majonnäs.
  • PixL
    siamusen skrev 2009-09-10 18:31:13 följande:
    Man kan göra ansiktsmask pa äggvita annars, men du kanske bara vill ha sånt man kan äta?
    Kan man inte tvätta håret med ägg? Eller är det gulan?
  • PixL
    ANOF skrev 2009-09-10 18:35:01 följande:
    Det spelar ingen roll för tråden. DEN Handlar om recept för att göra mat av äggvita.
    Ja, ja. Herregud, lugna ner dig.
  • PixL
    siamusen skrev 2009-09-10 18:35:31 följande:
    Blandar med citron och honung tex och smetar in i ansiktet. Suffle är det väl gulor i annars?
    Ja, sufflé brukar väl innehålla både gulor och vitor?
  • PixL

    Undrar om jag skulle få lika många svar på en matlagningstråd?

  • PixL
    ANOF skrev 2009-09-10 18:41:49 följande:
    Nu vill jag veta mer om suffle. Är det gulor i eller inte? Jag har VITOR som behöver användas. Om det är någon gula med, men mest vitor, så skulle det kanske ocksp passa i trpden.
    Det är gulor i.
    Vad du kan göra på vitor som jag kommer på är omelett eller äggröra, maränger och kanske någon kaka.
  • PixL

    Här då:

    Ger 4 portioner.

    100 g hallon, frysta tinade
    1 1/2 msk vatten
    1 1/2 msk hallonlikör
    2 msk strösocker
    1 msk potatismjöl
    1 msk vatten
    5 st äggvitor
    Sätt ugnen på 175°.

    Mixa hallonen till en puré med stavmixer. Blanda med vatten, likör och socker.

    Koka upp purén och red den med potatismjöl utrört i kallt vatten. Låt svalna.

    Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ned i purén.

    Smörj 4 portionsformar. Häll i smeten och grädda ca 15 min.

    Serveras genast med lättvispad grädde eller glass.

    (På bilden i tidningen Buffé har de pudrat med florsocker och ringlat något som ser ut som hallon i sirapskonsistens på tallriken.)

Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?