• ANOF

    Vad ska man göra med äggvitor?

    Pimpinellan skrev 2009-09-12 21:15:17 följande:
    För att du får näringsbrist.
    Därför ska jag äta vitan. Fast man får inte näringsbrist för rödbeta innehåller i princip allt man behöver.
  • ANOF
    LindaJohansson81 skrev 2009-09-12 21:08:44 följande:
    Ts 1.5 dl majonnäs om dagen kan inte vara nyttigt. Kanske borde köra med olivolja istället.
    Jag har aldrig gjort det, men jag tycker inte om olivolja.
  • ANOF
    Jmia skrev 2009-09-12 21:46:15 följande:
    Ts hur många äggvitor snackar vi om ikväll då? Jag vill veta vart vi står nu med dagens dilemma.
    Inga. Jag stekte alla igår och åt upp.
  • ANOF
    Jmia skrev 2009-09-12 21:50:34 följande:
    Men vad bra! Vad säger du, ska vi spåna inför kommande veckas årsranson av majonäs istället då? Så slipper vi bli tagna på sängen då.
    Jag ska nu göra majonnäsen av hela ägg så jag slipper det här i fortsättningen eftersom det inte verkar gå att lösa. Och om jag får vitor över ändå så får jag steka dom.
  • ANOF
    PixL skrev 2009-09-12 21:55:23 följande:
    Åt du upp ALLA vitorna i ett svep?
    Nej. Igår och idag.
    PixL skrev 2009-09-12 21:54:39 följande:
    Va? Det där är väl ändå inte sant?
    Rödbeta är mycket nyttigt.
  • ANOF
    Alm skrev 2009-09-12 22:05:16 följande:
    Har du några bra recept på det? Ditt majonäsrecept våre jag tacksam om du vill delge mig vill jag gärna ha. Har inte gjort egen majonäs sen jag gick i min kockutbildning för ca 100 år sen
    Majonnäsreceptet har jag redan skrivit. Och rödbetorna kokar jag som potatis fast med mer salt i vattnet.
  • ANOF
    juluu skrev 2009-09-12 22:14:38 följande:
    Gör du aldrig rödbetssallad när du ändå har både rödbetor och majonäs?
    Jo, ungefär.
  • ANOF
    Alm skrev 2009-09-12 22:23:59 följande:
    Det har jag missat orkar du ta det en gång till för många sidor att gå egenom faktist 65sidor . Som kompensation kan du få adressen till min matblogg
    Det är en gula per dl matolja + salt.
  • ANOF
    Dilong skrev 2009-09-12 22:34:35 följande:
    De första rödbetorna som kommer är en delikatess som heter duga. Nästan i klass med sparris, och betydligt billigare Jag kokar lätt, och äter sedan med smör, ungefär som många äter färskpotatis.
    Men man kan ju äta dom med majonnäs också.
  • ANOF
    Alm skrev 2009-09-12 22:35:13 följande:
    mer utförligt och exakt Olja ? hur mycket? Hur många äggulor? Beskriv urförligt e du snäll
    Men vaddå utförligt? Det är så jag gör. En dl av någon matolja per äggula. Då beror det ju på hur många gulor man har när man har i olja. Sen har man så mycket salt som man vill i.
Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?