Inlägg från: Ullis 10 |Visa alla inlägg
  • Ullis 10

    Dom ultimata dagiskläderna inför vintern??

    Såg att nån nämnde galon ÖVER overall - snälla det måste bli hemskt! Finns bra vattentäta overaller eller fodrade regnkläder.

  • Ullis 10
    Bobbenn skrev 2009-09-12 17:04:35 följande:
    Vilka overaller slipper man ha galonisar över då?Vill helst undvika det. Bor i slask söder Västra götaland
    Kört Molo, Reima o POP ialla år. Aldrig blöta.

    Har faktiskt inte sett nån m galon ÖVER, men en del verkar ha det - fattar verkligen inte. Hur fåt man bara på det o så tätt o klumpigt för barnet.
  • Ullis 10

    Miss Maya skrev 2009-09-13 21:36:53 följande:


    Tja. De överlever nog. Kanske värre för större barn som rör på sig mer, men för såna minisar som det inte går så fort för är det nog inte så stor skillnad om det andas eller inte. Är ju mer när man blir svettig och äcklig som man gärna vill att tyget ska andas. Och jag växte upp med overaller i bävernylon och galonregnkläder och lever gör jag än idag och traumatiserad är jag inte heller.
    Nä fast mitt mål är inte att kidsen inte ska bli traumatiserade o som tur är så har många saker utvecklats sen jag var liten o varför inte använda det när det finns bra grejer liksom?
  • Ullis 10

    Miss Maya skrev 2009-09-13 22:29:23 följande:


    Ja men det är ganska många som minsann aaaaaaaldrig skulle köpa H&M eller Fix eller Name It eller något annat "skit" till sina barn. Det är så det framställs på Familjeliv oftast. Och som sagt, i något skede behöver ju barnen oftast ett regnställ ändå eftersom man inte går med vinterkläder året om. Man kanske inte har råd helt enkelt. Köper man HELT NYA kläder, då kan man lika gärna köpa en dyr sak från Pop eller Reima eller något, men vissa sitter kanske på Tradera och fyndar annat, för de har helt enkelt... Inte råd med annat. Och inte är de sämre föräldrar för det.
    Visst går det väl att hitta alternativ till bra pris som kidsen håller sig torra i? Men som sagt detta var ej fågan. Att galon + overall är bra (TS frågar efter det) kommer jag aldrig att tycka.
Svar på tråden Dom ultimata dagiskläderna inför vintern??