• Immer

    LCHF en sekt?

    Trill skrev 2009-09-15 11:53:19 följande:
    Nej, ingen föda innehåller fria radikaler.Fria radikaler bildas när syret omsätts i kroppen. (Ju mer mat du äter, ju mer förbränning...)www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Vad-inneh...-/
    Och vissa kemiska föreningar ger bevisligen upphov till större kvot av fria radikaler vid metabolismen.
  • Immer
    Mannehkunda skrev 2009-09-15 12:02:26 följande:
    Kan inte du då istället visa oss pålitliga oberoende(ej betalda av socker och margarinbolagen) forskningsrapporter som visar på att fettet är orsaken till dessa sjukdomar? Ketos och ketoacidos är inte samma sak. Min morbror som har typ2 diabetes har blivit rekomenderas lchf kost och behöver ej medicinera. Många diabetiker har kunnat sänka eller ta bort sitt insulin med lchf. Lchf används i behandlingen av epilepsi hos barn. Folk som äter lchf har fått ett normalt kolesterolvärde och normalt blodtryck, hur förklarar du det?USA som har världens fetaste befolkning införde kostråd med hög kolhydrat/låg fett på 80-talet, det var då fetman ökade dramatiskt. Nu har 25% av befolkningen diabetes eller förstadium till diabetes. Vi har levt så här i tusentals år innan spannmålet kom in i bilden, och har inte haft dagens sjukdomar, något samband?
    Vi har en helt ny livsstil, där vi inte ägnar hela dagen till att hitta föda. Förr dog givetvis diabetiker och andra sjuka i späd ålder, hemskt men sant.
  • Immer
    Mannehkunda skrev 2009-09-15 12:08:13 följande:
    Fast när fler och fler läkare och professorer inser att de aktuella kostråden bidrar till ohälsan så kan det ju ligga något i det. Alla är olika, vissa klarar alldeles utmärkt att vräka i sig kolhydrater och ändå hålla vikten(inte hälsan i långa loppet), men de flesta gör det inte.
    Var lär man sej att man ska vräka i sej kolhydrater/mat?
  • Immer
    Mannehkunda skrev 2009-09-15 12:14:47 följande:
    På 30-talet(när britterna kom dit) gjordes undersökningar i Kenya om folkets hälsa. Man mätte blodtryck på över 1000 personer, inte en enda hade högt bt. Hälsan var mycket god, och de var slanka. Tillgången på mat var bra, de svalt inte. 10 år senare började diabetes och högt blodtryck dyka upp.Det första fallet av diabetes i Afrika var en kraftigt överviktig kvinna som arbetade för en brittisk familj i Kenya, sammanträffande?Nu 75 år senare är fetman i speciellt Kenyas städer utbredd och runt 15% har diabetes... Hmmm
    Ja, vart ville du komma?
  • Immer
    Mannehkunda skrev 2009-09-15 12:16:45 följande:
    Av folkhälsoinstitutet och livsmedelsverket. 50% kolhydrater, 30% fett och 20% proteiner.
    ...50% strösocker?? eller hur tolkar du det?
  • Immer
    Mannehkunda skrev 2009-09-15 12:19:44 följande:
    Belysa vad typ2 diabetes kommer av... Varför så dryg?
    ??? så var det inte menat.faktiskt..men förklara gärna mekanismen bakom diabetes typ 2 och typ 1.
  • Immer
    Mannehkunda skrev 2009-09-15 12:19:44 följande:
    Belysa vad typ2 diabetes kommer av... Varför så dryg?
    Sorry, jag missförstod dej nog innan.
  • Immer
    Mannehkunda skrev 2009-09-15 14:30:02 följande:
    bröd, ris, pasta, potatis, rotfrukter, frukt och grönt. Alltså socker med andra ord...
    Eller glukos, som alla celler behöver för sin metabolism. Men strösocker och vitkål har totalt sett väldigt olika näringsinnehåll och hälsoeffekter.
  • Immer
    Vildhonung skrev 2009-09-15 19:00:13 följande:
    Att övervikten beror på genetiska förändringar pga utebliven evolution (dvs att de med "dåliga" gener överlever, har jag inte läst tidigare och jag tror inte att det finns någon forskning som bekräftar det heller. Det låter mer som en form av övermänniskoideal sådant som byggde väldigt otrevliga politiska rörelser i Europa på 1930-talet.Man kan fråga sig varför anden människor med metabolt syndrom har ökat markant sedan 1980-talet när den nuvarande kostråden + nyckehålsmärkningen kom. Kurvan är tydlig. Ett fakta. Att alla helt plötsligt skulle börja äta mer godis än före detta förefaller inte särskilt logiskt.Läsk och juicekonsumtionen kan dock vara en viktig förklaring eftersom andelen fruktos i kosten har ökat. Det kan också vara ett av skälen till att så många får leverproblem i dag då fruktos måste brytas ned i levern.Vi saknar ännu vetenskapliga förklaringar till varför det har blivit så här.Under tiden pågår en strid mellan de som förespråkar de officiella råden (som faktiskt ändras lite då och då, inga 6-8 brödskivor längre) och de som ser andra tänkbara sätt att äta. Själv har jag ingen direkt åsikt, jag har prövat båda och tycker att jag känner mig friskare och stabilare med LCHF, fast det är ju inget bevis för att den är bra för alla.Däremot blir man mindre hungrig när man äter så och då går man ju ned i vikt. Att det är en eller en av de bästa sätten att gå ned i vikt är faktiskt vetenskapligt belagt idag. Även att det hjälper diabetiker att hålla ett jämt blodsocker. Resten får vi väl se.Just nu äter jag något lite mitt emellan. Inget bröd, pasta, ris eller potatis men mycket grönsaker och lite mitt emellan med fett. Aldrig flingor eller juice!
    Jag vet inte om du syftar på vad jag skrev tidigare? Det har isåfall INGET med nationalsocialism att göra, utan det är så naturen har fungerat även innan människan fanns, de starkaste individerna överlever. Naturen är amoralisk. Bara ngr hundra år bakåt i tiden var 50 år ett långt liv, många kvinnor dog unga i samband med förlossning, spädbarnsdödligheten var hög och människor dog av blindtarmsinflammation och andra "banaliteter".
    Det är viktigt att tänka på hur det verkligen var.Alla levde inte långa och superfriska liv förr heller.
    Det metabola syndromet är mest en livsstilsåkomma, som kan förändras gm bättre vanor.
  • Immer
    Vildhonung skrev 2009-09-15 19:48:41 följande:
    Gaspari!Jag fattar inte vart du vill komma med dina inlägg.Är folk fetare och lider mer av diabetes idag för att de inte dött tidigare av infektioner eller barnsäng? Hur skulle det kategoriska och inte belagda påstående förklara de senaste 20 årens stora uppgång i fetma och det metabola syndromet (bukfett, höjt blodtryck och blodsocker, kolesterol). Livslängden har inte förändrats mer än marginellt under dessa år. Däremot människors vikt och värden. Det kan inte förklaras med genetik utan med felaktig kosthållning. Jag köper inte din förklaring. Den är verkligen inte bättre än "sektens".EP beror för övrigt ofta på förvärvade hjärnskador och har således sällan med arv att göra.
    EP har jag inte skrivit om öht??
    Jag har just skrivit att det metabola syndromet knappast har med genetik att göra, utan med den nya tidens livsstil . Vilken förklaring är det som du inte köper?
Svar på tråden LCHF en sekt?