• JLL

    LCHF en sekt?

    Intressant debatt! Jag har personligen testat LCHF och ÄLSKADE det! Har PCO och läkare (inte bara Annika D) rekommenderar lågt kolhydratintag för att stabilisera hormonbalansen. Jag vet inte om det är en slump, men min mens (som alltid varit oregelbunden sedan jag gick i 4:an) blev regelbunden när jag åt LCHF-kost, jag blev gravid för fösta gången i mitt liv när jag åt enligt LCHF (är i 7:e veckan nu), jag vaknade inte kl 02 varje natt utan anledning utan som som en stock hela natten och jag kunde sluta smörja in mig med lotion efter duschen eftersom min hud blev helt underbar och mjuk. Det kan vara en massa inbillningar och slumpartade sammanträffande, men enligt mig älskade kroppen kosten. Jag kunde äta GOTT och vara mätt länge, slapp gå hungrig eller drabbas av sockerfall som tog mig till Pressbyrån för att se vilka tre chokladbitar jag kunde få till bra pris...

    Jag vill verkligen inte pracka på någon annan LCHF-tänket, men jag vill gärna dela med mig av mina positiva erfarenheter. Det är ingen sekt. Jag kan också tycka att doktor Annika Dalhqvist är lite väl rabiat i sina olika uttalande (som dessutom ofta blir förvrängda i pressen om man läser vad hon själv skriver). Jag anser att hela LCHF-grejen handlar om lyckliga människor som äntligen känner att man har hittat "rätt" gällande maten.

  • JLL
    helene306 skrev 2009-09-15 20:09:13 följande:
    Jag tycker inte lchf är mer sekt än vad Viktväktarna och andra viktklubbar är, de som tränar fanatiskt, de som förespråkar Livsmedelsverket och tallriksmodellen osv. Vi alla tror på olika saker och visst kan lchf mötas med skepsis. Jag var likadan innan jag testade, fett är ju fel och livsfarligt!? I alla fall vad jag har fått lära mig genom alla år. Men ja, när jag väl märkte av alla positiva effekter med lchf tänkte jag om. Som någon skrev ovan: hyn blev bättre-smörjkrämer behövdes inte, finnarna misnakde och mina skrovliga överarmar försvann, jag var mätt, blev piggare och orkade mer, min kropp tonades sakta men säkert fram, det enorma sötsuget försvann, vikten gick neråt på ett bättre sätt än alla tidigare provade sätt och bäst av allt: jag blev gravid.
    Min spegel! Glad för din skull!
  • JLL
    BymBym skrev 2009-09-15 20:36:45 följande:
    Jättebra! Men det betyder ju inte att det är det ENDA rätta för ALLA.Härligt att du hittat det som passar för dig !
    Tack, tack! Eh, näsknäppare for a living, is it? Jag fattar det också. Anar du något i min text som antyder att jag tycker att LCHF is the shit för alla?
  • JLL
    BymBym skrev 2009-09-15 22:13:10 följande:
    nej, och just den meningen var allmänt menat i tråden och inte till dig .-)
    Gött.
Svar på tråden LCHF en sekt?