• IsaCMoJs

    LCHF en sekt?

    Jag äter hellre LCHF, går ner i vikt och mår super än att behöva mäta/väga allt jag äter och alltid behöva vara hungrig och sötsugen! Jag har provat typ ALLA viktminskningsmetoder som finns men aldrig mått bra på dem, förutom nu med LCHF.

    Att kalla det en sekt kan jag inte hålla med om, men om man mår bra med sitt sätt att må så vill man ju självklart tipsa andra?

    LCHF for the win{#lang_emotions_smile}


    Äntligen är hon här, vår älskade Moa
  • IsaCMoJs
    mamman2008 skrev 2009-09-15 17:44:16 följande:
    Jag vet varken ut eller in.. min sambo tror att lchf e BS och jag vet inte va ja tror... ja vill gå ner i vikt och rör på mig mycket annars men det hjälper inte så ja har beslutat att prova lchf och på en vecka så har det tyvärr dock inte hänt så mycket... konstigt nog vilket ja trodde de skulle göra!! Jag vet inte annars hur man ska gå tillväga att gå ner i vikt när det inte går att äta mindre och motionera mer inte för mig iaf! jag får prova mig fram.. men samtidigt kan ja hålla med dig TS att de e lite konstigt att de inte finns en massa medicinska forskningar mm på lchf men de kanske e för att det är så nytt vad vet jag?
    Har man varit fettskrämd tidigare och motionerat mycket och ätit mindre eller på annat sätt svält sin kropp så går det inte att på en vecka utvärdera LCHF!
    LCHF kan man behöva äta i upp till 3 månader innan kroppen vågar släppa på fettet och är alltså ingen quicj fix. LCHF är ett sätt att leva på som normaliserar kroppens vikt men det kan ta tid, men mår man som en prinsessa under tiden så tycker jag att det är värt det!
    Äntligen är hon här, vår älskade Moa
  • IsaCMoJs
    CloudBerry the 1st skrev 2009-09-15 19:00:09 följande:
    ....Nehepp inget svar! Och folk påstår att det inte är en sekt. Pfft..
    CloudBerry the 1st skrev 2009-09-15 18:56:56 följande:
    Om man lovordar något djupt så bör man väl kunna gå till sig själv och berätta hur mycket man gått ner i vikt och hur otroligt frisk man blivit....eller?
    CloudBerry the 1st skrev 2009-09-15 18:45:02 följande:
    Du har väl ätit LCHF ganska länge nu va? Hur mycket har du gått ner? Kärnrisk och smal antar jag?
     Alla kanske inte sitter vid datorn HELA tiden, gör du?

    Jag har sedan jag börjat äta LCHF gått ner 11 kg och mår VÄLDIGT bra! Har tyvärr fallit tillbaka i gamla fotspår ibland men på en gång börjat på mycket sämre med humörsvängningar och matångest så LCHF är min livsstil för att må bra både fysiskt och psykiskt!{#lang_emotions_smile}
    Äntligen är hon här, vår älskade Moa
  • IsaCMoJs
    CloudBerry the 1st skrev 2009-09-15 19:29:32 följande:
    Ett inlägg var till dig de andra var tillägnade dig och alla andra som propagerar för lchf. Att falla tillbaka är naturligt eftersom lchf är en extremkost. 11 kg på hur lång tid då?
    11 kg sedan 27/2 2009 Men eftersom att jag vägde 135kg på op.bordet (kejsarsnittet) så gör det inget att det tagit lite mindre fort eftersom att jag gärna inte vill ha pösigare hud än jag redan har!
    Men jag har som sagt fuskat ibland och då inte pga av att jag tycker att det är en extremdiet men pga att man ibland vill äta något man tidigare gillade mycket, men nu eftersom att jag vet hur dåligt jag mår av det så tar jag hellre en näve nätter eller grädde/hallon eller så...
    Äntligen är hon här, vår älskade Moa
  • IsaCMoJs
    Fjällräven skrev 2009-09-15 19:50:48 följande:
    Vad är ni kolhydratätare då? Ni propagerar ju lika hårt(om inte mer) för att alla ska äta kolhydrater! Vad är skillnaden?
    Precis, alla som är på "andra sidan bollplanket" hävdar ju att det är bättre med mindre mat och motion hela tiden. Den metoden + många fler har jag provat på vilket bara har blivit MER och mer kilon på vågen och mitt psyke har mått väldigt dåligt så ni får tro vad ni vill men jag äter hellre LCHF än att må skit!
    Äntligen är hon här, vår älskade Moa
  • IsaCMoJs
    JLL skrev 2009-09-15 19:52:34 följande:
    Intressant debatt! Jag har personligen testat LCHF och ÄLSKADE det! Har PCO och läkare (inte bara Annika D) rekommenderar lågt kolhydratintag för att stabilisera hormonbalansen. Jag vet inte om det är en slump, men min mens (som alltid varit oregelbunden sedan jag gick i 4:an) blev regelbunden när jag åt LCHF-kost, jag blev gravid för fösta gången i mitt liv när jag åt enligt LCHF (är i 7:e veckan nu), jag vaknade inte kl 02 varje natt utan anledning utan som som en stock hela natten och jag kunde sluta smörja in mig med lotion efter duschen eftersom min hud blev helt underbar och mjuk. Det kan vara en massa inbillningar och slumpartade sammanträffande, men enligt mig älskade kroppen kosten. Jag kunde äta GOTT och vara mätt länge, slapp gå hungrig eller drabbas av sockerfall som tog mig till Pressbyrån för att se vilka tre chokladbitar jag kunde få till bra pris... Jag vill verkligen inte pracka på någon annan LCHF-tänket, men jag vill gärna dela med mig av mina positiva erfarenheter. Det är ingen sekt. Jag kan också tycka att doktor Annika Dalhqvist är lite väl rabiat i sina olika uttalande (som dessutom ofta blir förvrängda i pressen om man läser vad hon själv skriver). Jag anser att hela LCHF-grejen handlar om lyckliga människor som äntligen känner att man har hittat "rätt" gällande maten.
    Grattis till graviditeten, fortsätt LCHF-tänket nu också och fall inte tillbaka i sockerträsket!
    Äntligen är hon här, vår älskade Moa
  • IsaCMoJs

    Jag har också retat upp mig på att folk inte HÖR vad man säker. När jag säger att jag äter LCHF så säger folm "kja men du kan ju inte äta INGA kolhydrater" och då brukar jag säga, jag äter lite kolhydrater av rätt sort!
    NCHF= No carb, high fat
    LCHF= Low carb, high fat

    Det är stor skillnad!

  • IsaCMoJs
    minafyra skrev 2009-09-17 16:13:29 följande:
    Måste förästen fråga...ngn som vet ngt om lchf och tex adhd damp. Alltså om de på ngt vis kan bli hjälpta av att äta mindre kolhydrater och mer som lchf rekomenderar??? Man vet ju redan att socker är en dålig ideé för dem och att fetter som omega3 kan hjälpa dem.. *funderar*
    På Annikas blogg så finns det en lista där folk som sett skillnader på olika sjukdomar och annat kunnat skriva in, där finns ADHD med att dom blivit hjälpta!

    blogg.passagen.se/dahlqvistannika/
  • IsaCMoJs

    Grönsaker sallad INNEHÅLLER kolhydrater, det ÄR inte kolhydrater!

  • IsaCMoJs

    Kolhydrater = Insulinpåslag =stängd fettförbränning
    Fett = Fettförbränning

    Det fungerar så för alla människokroppar...

    Äter man mycket kolhydrater som livsmedelsverket tycker att vi ska så måste vi antingen äta typ nada fett, mindre mängd mat eller motionera som galningar eller så äter man LCHF och äter det man får tills man är mätt, slipper blodsockerdippar och mår bra!


    Äntligen är hon här, vår älskade Moa
Svar på tråden LCHF en sekt?