• helene306

    LCHF en sekt?

    Jag tycker inte lchf är mer sekt än vad Viktväktarna och andra viktklubbar är, de som tränar fanatiskt, de som förespråkar Livsmedelsverket och tallriksmodellen osv.

    Vi alla tror på olika saker och visst kan lchf mötas med skepsis. Jag var likadan innan jag testade, fett är ju fel och livsfarligt!? I alla fall vad jag har fått lära mig genom alla år. Men ja, när jag väl märkte av alla positiva effekter med lchf tänkte jag om. Som någon skrev ovan: hyn blev bättre-smörjkrämer behövdes inte, finnarna misnakde och mina skrovliga överarmar försvann, jag var mätt, blev piggare och orkade mer, min kropp tonades sakta men säkert fram, det enorma sötsuget försvann, vikten gick neråt på ett bättre sätt än alla tidigare provade sätt och bäst av allt: jag blev gravid.

  • helene306
    IsaCMoJs skrev 2009-09-15 20:40:19 följande:
    Grattis till graviditeten, fortsätt LCHF-tänket nu också och fall inte tillbaka i sockerträsket!
    Jag har tyvärr fallit tillbaka Kilona är tillbaka, magen är svullen, bullrig och kass, sötsuget tillbaka och finnarna likaså. Kolhydrater höll mitt illamående tillbaka men nu mår jag sämre av alla kolhydrater jag får i mig så jag försöker febrilt komma tillbaka till lchf igen. Nu märks det väldigt hur kolhydratkänslig jag är!

    Lchf passar många men inte alla, var och en måste hitta sitt sätt att må bra. Själv kan jag tycka att det är synd att många är så negativt inställda till lchf och slår ifrån sig allting när man berättar. "Nej, nej, nej, det där är livsfarligt, Det passar inte mig, det skulle aldrig funka, kolesterolet går upp, kärlen täpps igen, man blir FET!" osv Jag menar, ingen ifrågasatte när jag gick till VV och ransonerade mitt matintag (gick på vad jag anser är svälkost eftersom jag var konstant hungrig) Med lchf mådde jag för första gången i mitt liv bra men det brydde sig ingen om.
  • helene306
    JLL skrev 2009-09-15 20:11:11 följande:
    Min spegel! Glad för din skull!
    Detsamma! Nu ska jag bara hitta tillbka också!
  • helene306
    nollåtta skrev 2009-09-15 21:07:43 följande:
    Dessutom tycker jag LCHF mat är rent osmaklig med massa fett, smör och ägg. Jag föredrar fräsch mat med mycket färg och smak istället för nån ost och ägg sörja.
    Det går alldeles utmärkt. Tänk en sallad med oliver, tomat, gurka, fetaost eller annat gott och en grillad köttbit/laxfilé eller kycklingfilé och någon kallrörd sås till. Skillnaden är att potatis/pasta eller riset är borta
  • helene306
    nollåtta skrev 2009-09-15 21:15:33 följande:
    Det låter fint. Men tittar man tex. i trådar som finns här om tips för LCHF-recept är det inte sån mat som lagas utan typ äggmjölk och annat med mängder av fett, ägg och ost i.
    Man behöver ju inte vräka i fett bara för att man ska äta rätt mycket fett. Men när jag åt mer fett höll jag mig mer mätt, annars hade skåpråttefasonerna tendens till att hitta tillbaka. Dessutom rasslade vågen ner bättre Äggmjölken är inte så tokig i te eller kaffe eller smaksatt med vaniljpulver eller kardemumma, men rakt upp och ner? Nja, där tvekar även jag
  • helene306

    Lady Dahmer skrev 2009-09-16 10:11:24 följande:


    min kropp släpper nog gas som den ska, men inte så att jag märker det.
    Precis. Med lchf fjärtade jag typ morgon och kväll. Nu när jag kommit ifrån lchf fjärtar jag mest hela tiden och går omkring med en gasig mage. Urtrist! Svullen är magen med. Nä, nu måste jag komma tillbaka, magen mår inte bra av alla kolhydrater. Tänk att man käkat så här innan? Inte undra på att jag mådde som jag gjorde?
Svar på tråden LCHF en sekt?