Inlägg från: AstraTrillian |Visa alla inlägg
  • AstraTrillian

    LCHF en sekt?

    Micke54 skrev 2009-09-15 21:04:07 följande:
    Så eftersom man blir underviktigt när man äter kolhydrater på svältgränsen så har du härmed bevisat LCHF som en bluff? Jag är ingen LCHF:are utan reagerade bara på en väldigt konstig teori. Dra en parallell mellan länderna som lever i underskott och brist på feta personer och jämföra det med ett västerländskt land som lever efter helt andra premisser och lever i överflöd och ett överskott på feta?
    Det finns otroligt många människor som lever på en kolhydratbaserad kost utan att svälta. Malaysia, Thailand, Indonesien, Japan, Kina etc etc. De har absolut inte problem med övervikt. Det är väl självklart att det inte är kolhydrater som är boven utan VILKA kolhydrater. Socker och grönsaker är ju inte riktigt samma sak. Man får se till energiinehåll.

    Emelyaus: "Men de hade inte heller någon Claude Marcus som både sitter i styrelsen på livsmedelsverket OCH på McDonalds."

    Och det skulle vara ett problem? Jag känner folk i hans forskningsgrupp och han vill förändra saker. Nu är det tyvärr så att många barn får väldigt dålig kost tex från McDonalds och det Marcus gjort är att försöka förändra vilken mat som finns att tillgå, tex att man kan välja juice ist för läsk, morötter ist för pomfa. Göra det lättare att välja bra saker.
  • AstraTrillian
    Micke54 skrev 2009-09-16 11:52:06 följande:
    Vill du kan jag länka rapporterna om du tror att jag hittar på.
    Så argt. Ja länka gärna eftersom jag inte kände till det, inte för att jag tror du ljuger.
  • AstraTrillian

    Sökte själv. "i Asien, som för femtio år sedan verkade skonat, ökar nu förekomsten katastrofalt. Varför?

    - Det är i stor utsträckning en fråga om att Asien tagit efter det västerländska sättet att leva. Fet mat, övervikt och för litet motion är bovarna bakom den explosionsartade utvecklingen av diabetes, menar professor Suad Efendic vid enheten för endokrinologi och diabetologi på Karolinska Sjukhuset."

    Harkel, knappast ris och grönsaker.

  • AstraTrillian

    Micke54

    Du skrev: "Så eftersom man blir underviktigt när man äter kolhydrater på svältgränsen så har du härmed bevisat LCHF som en bluff? "

    Jag svarade :"Det finns otroligt många människor som lever på en kolhydratbaserad kost utan att svälta. Malaysia, Thailand, Indonesien, Japan, Kina etc etc. De har absolut inte problem med övervikt. Det är väl självklart att det inte är kolhydrater som är boven utan VILKA kolhydrater. Socker och grönsaker är ju inte riktigt samma sak. Man får se till energiinehåll."

    Och det stämmer fortfarande. Inte i storstäderna men på landsbygden.

    Och nu läste jag igenom dina tidigare inlägg. Vi verkar ju vara rörande överens om kolhydrater. Eller? Jag har aldrig velat bevisa att LCHF är en bluff, det kan jag för lite för att göra. Men det är absolut inte enda sättet att gå ner i vikt eller leva sunt.

    "Ouch där fick jag så att jag teg." Varför taggarna utåt?

  • AstraTrillian
    Micke54 skrev 2009-09-16 13:13:55 följande:
    Alldeles säkert att vi är överens, det var bara ett svar på ditt "harkel knappast grönsaker och ris" Som lätt kan uppfattas lite spydigt :)
    Ja, det kunde det. Sorry.
  • AstraTrillian
    Vildhonung skrev 2009-09-16 15:59:34 följande:
    Ris och pasta har funnits i vår kost i ca 40 år, potatis i 200 år.
    Ris har människan odlat sen minst 13000 fKr. Spannmål ca. 10 000 år. Potatis har odlats sedan 8000 fKr. Inte i Sverige, här satt vi med stenyxor medan andra ställen hade civilisation

    Men det är fel att säg att vi är anpassade till lchf. Jättebra om man mår bra men kalla spade för spade.
  • AstraTrillian
    musli skrev 2009-09-16 21:59:59 följande:
    Sluta säga LCHF och INGA KOLHYDRATER i samband med varandra!!! I LCHF äter man visst kolhydrater, bara inte i enorma mängder och inte i raffinerade, snabba former! Sen finns det fanatiker som "tror" att LCHF är att inte äta kolhydrater men det får de stå för! Det är inte LCHF, det är NCHF!!!!
    Men det är väl extremt lite? De som kör (körde) LCHF på jobbet käkade typ en pyttebit broccoli.
Svar på tråden LCHF en sekt?