• lunkans

    LCHF en sekt?

    Visst känner många till att Annika dahlqvist förespråkar LCHF, men faktum är att LCHF är baserat på fakta från en hel dröse med internationella medicinska studier. Jag tror personligen att många missuppfattar LCHFs egentliga användningsområde, och det är inte att se till att en redan smal person, eller en person som bara önskar gå ned något kilo kring rumpan att gå ner i vikt. LCHF är utvecklat för kraftigt överviktiga personer, speciellt de med bukfettma.

    Många har på något sätt kommit att hata denna metod som faktiskt fungerar för många överviktiga. Plötsligt har det uppkommit myter om att man dels kan bli dum i huvudet av att äta för lite kolhydrater, och visst är det så. Men tillskottet av de kolhydrater som den mänskliga hjärnan behöver är omöjligt att inte få i sig. Om man tänker efter rent logiskt så innehåller i princip all mat kolhydrater. Det har i den moderna världen blivit det perfekta utfyllningsmaterialet i princip alla råvaror, våra köttbullar, våra fiskpanetter och gud vet vad. Det finns bara en förklaring på detta, och det är för att kolhydrater är otroligt billigt att framställa.

    Sen får man inte bortse från de faktum att oavsett den diet man följer är det alltid kalorier in, kontra kalorier ut som bestämmer ditt över eller -underskott. Visst kan du enligt LCHF käka en biff som du äter med en skål grädde, men energimässigt är det bara katastrofalt, trots att du följer Low Carb high fat- principen.

    Många tror att LCHF är någon Crash-diet, det stämmer inte. Man kan inte välja tre veckor som man kör LCHF på, sen bara avbryta efter tre veckors dåligt ressultat. Kroppen kräver tid att förändra sig innan ressultat framkommer. Jag själv har inte följt LCHF, men däremot har jag ätit mindre kolhydrater under ungefär 1.5 år i syfte att gå ner i vikt. Idag har jag sedan starten gått ner ungefär 20 kilo. Självklart har jag också kombinerat min diet med olika träningsformer som också ligger till grund för min viktnedgång, detta är, oavsett diettyp ett måste för alla som vill gå ned i vikt.

    Lycka till! Ställ gärna frågor om ni har några :)

Svar på tråden LCHF en sekt?