• Sigrid

    Här går vi ner i vikt tillsammans och peppar varandra 4

    Här peppar vi varandra att gå ner i vikt eller att hålla vikten. Många eller få kilo spelar ingen roll. I den här tråden babblar vi, och peppar varandra. Nya och gamla deltagare är välkomna.

    Här är länken till mått- och viktlistan (bara lista inget prat):

    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m47003787.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-01 09:50
    Ny mått- och vikttråd:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m47003787.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-12-07 08:45
    Ny vikt- och måttråd:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m49192462.html

  • Svar på tråden Här går vi ner i vikt tillsammans och peppar varandra 4
  • Sigrid

    mickans: Vad tråkigt att du har varit sjuk. Blä, det är för trist.

    Träningen gick jättebra, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag hade anmält mig till ett step-pass, men instruktören dök aldrig upp. Till sist kom en annan tjej och erbjöd sig att hålla ett aerobicpass istället och det var jättekul.

    Vågen visar bara plus hela tiden, börjar bli dags att verkligen göra något åt det. Suck... saknar motivation. Antar att det bara är att bestämma sig och sen bita i det sura äpplet.

    Ikväll blir det tacos med mycket grönsaker. Gott, gott!

  • mickans

    Åh, tackos vad gott det var verkligen länge sedan vi åt det hemma. Äter du med någon sås då eller brukar du snåla in på all smarrig guacamale och vitlökssåer?

    Själv var jag på dunder party i lördags jag å maken kom hem 05.30 på morgonen så söndagen var riktigt slö. Vi låg heeeeela degen och åt enbart pizza och ost´mackor i mängder.

    Saknar motivationen jag med nu kan jag känna. den försvan när jag blev sjuk å inte kunde gå och träna. Vill/behöver verkligen hitta tillbaka....NU!!

  • Sigrid

    Jag tar sås till tacos, det blir inte riktigt det samma annars. Men vi har skippat chipen och kör tortillabröd, det känns bättre.

    Idag fick vi tårta på jobbet. Och det var när jag satt och hade ätit upp halva biten som jag insåg att jag skulle ju inte alls ha tagit någon tårtbit överhuvud taget. Hjärnan är inte riktigt med.

    Vad ska vi hitta på för att hitta motivation?
    Ska vi utmana varandra? Har du något förslag?

  • mickans

    JA! Sigrid vilken bra ide , jag behöver det verkligen jag med... Vi luskar lite och ser vad vi kan hitta på . vad tror du ska vi utmana varnadra på kilon eller på motion?

    För min gårdag var bedrövlig och när jag vägde mej imorse ville jag nästan gråta

    Så här såg min gårdag ut
    - Dagen började med att jag (tror ) fortfarande var bakis från lördagen. Så när jag åkte på affären inna jag åkte hem så var jag galet hungrig och köpte en snacks påse som jag öppnade redan i bilen.
    Sedan blev det kyckling med ris å så ( helt ok )......men sedan. barnen han knapt somna inna jag hällde upp ytiligare en skål med snacks och sedan pepparkakor med mjölk.
    Jag vill även påpeka att jag åt tacopizza till lunch oxå

  • mickans

    Och vad kan man vinna?....hmmmm. Förutom äran så att säga och ett välmånde

  • Sigrid

    Hmm... vikt eller motion, det är frågan? Jag har en känsla av att du skulle vinna lätt om vi utmanar varandra i motion. Jag röstar nog på vikt, tror jag... eller kan man kombinera, känns ju bra om det lönar sig att motionera?

    Kanske:
    +1 poäng per minut motion.
    +100 poäng per minskat hg i vikt.
    -100 poäng per ökat hg i vikt.

    (Ex. Jag motionerar 15 minuter varje dag i veckan (+105p) + två pass på 60 minuter (+120p). Jag går upp 0,3 kg (-300p).
    = 15*7 + 60*2 - 300= - 75 poäng)

    Vad tror du?

    Vinna, ja det är ju bra om det svider "lite" i själen hos den som förlorar. Men vad ska man hitta på?

    Jag ska klura lite, få se om jag kan komma på något bra. Förslag?

  • mickans

    Sigrid jag tycker det låter som en kanon ide :). Men jag känner att 1 hg kan vara lite på dagsformen så jag tar gärna 0,5 käns det för mycket? Att +100p om vi går ner 0,5 och -100p om vi går upp eller om vi tar 10 p per hg?
    och ska vi satsa på 5 kilo? Jag känner att jag inte behöver gå ner mer än 5 kilo. Du då? Eller ska vi köra på tex 7.000 p?
    Vi får nog klura litet ill men känner att vi har något på G

    Jag ska klura lite jag med på vad vi kan tävla om. Jag kan känna att bara det ligger något i potten så blir jag motiverad. Kanske en premunation på tex 6 månader på MåBra . Tror det handlar om ca 200-250 kr ca.

  • morrontrött

    Minus på vågen men det beror på att jag har mått dåligt av min magkatarr, illamående och kräkningar med superduperjävlaont i magen.
    idag är det bara magvärken kvar med uppsvullen mage. det ser ut som att jag är gravid i femte månaden.

  • Sigrid
    morrontrött skrev 2009-10-21 19:34:37 följande:
    Minus på vågen men det beror på att jag har mått dåligt av min magkatarr, illamående och kräkningar med superduperjävlaont i magen. idag är det bara magvärken kvar med uppsvullen mage. det ser ut som att jag är gravid i femte månaden.
    Usch, vad jobbigt. Då är det inte så mycket värt med minus på vågen om man inte mår bra. Jag tänker på dig, önskar att jag kunde göra något!
Svar på tråden Här går vi ner i vikt tillsammans och peppar varandra 4