• Angelica 3 barn

    Aspergers tråden nr 2

    Eftersom den gamla tråden är avstängd startar jag en ny tråd där vi kan fortsätta diskutera o ventilera oss.


    Gamla o nya medlemmar är välkomna!
  • Svar på tråden Aspergers tråden nr 2
  • Angelica 3 barn

    Loon:
    Han var super nöjd med maten, värre var det för minstingen som inte tål gluten o blev akut sugen på storasysters pizza i stället för sin köttbit.
    Vad härligt med lite barnfritt, hoppas ni får det bra i kväll.
    Själva ska vi iväg på kalas strax o vi får väl se hur det går för A, blir ganska många barn o blir säkert röj, kan bli toppen eller så tycker A att det blir jobbigt.

    Väklommen HaJoMi !

  • HaJoMi

    Tack tack

    Än så länge så känns allt ganska nytt. Jag får inte tummen ur när det gäller bilagan till vårdbidragsansökan. Jag testar lite bildschema/social berättelse och jag landar i vetskapen att "detta inte är något som kommer växa bort".

    Goda råd om vad som är bra att tänka på redan nu tas givetvis tacksamt emot av er som önskar "att ni visste" redan när ert barn var så litet som mitt fortfarande är

  • Jerker

    Välkommen ha jo mi Jag tipsar om boken explosiva barn av RossW Green om du inte redan läst den. Den hade jag önskat att jag hittat när barnen var mindre.

  • sannapanna76

    Hej på er! *hejar lite extra på HaJoMi*

    Igår hade Vilma barnkalas. Och det gick SÅ bra! Hon hade superkul, och bildade tom en liten klubb, "prinsessklubben", med tre av de andra tjejerna. Det är konstigt. Ibland går det så bra när hon är med andra, och ibland är hon verkligen helt lost. *förvirrad men lite glad ändå*

  • Loon

    sannapanna: Underbart med lyckat barnkalas! Det är ju annars en situation som lätt kan bli lite rörig... Låter annars väldigt lik vår tjej - bra i bland o inte alls bra en annan gång...

    Angelica: Hoppas det gick bra för er och A på kalaset i helgen!

    Idag ska L:s föräldrar på elev-vårds-möte. Hoppas hoppas de kommer fram till bra lösningar. Man vet ju att det alltid kommer vara en form av kämpande, men allt som underlättar är ju sååå välkommet!

    Ha det fint alla!

  • sannapanna76
    Loon skrev 2009-09-28 08:26:59 följande:
    sannapanna: Underbart med lyckat barnkalas! Det är ju annars en situation som lätt kan bli lite rörig... Låter annars väldigt lik vår tjej - bra i bland o inte alls bra en annan gång...
    Hmm... så det kan fungera så alltså? Att de är jättebra med andra ibland, och så går det inte alls en annan gång? Bra att veta. Laddar ju lite inför utvecklingssamtal med dagis...
  • vampyria2
    snusmumrik531 skrev 2009-09-24 17:55:06 följande:
    Igår slängde skolan fram papper för mig om "riktigt anpassad skolgång" för min son. Han skall endast läsa sv, eng, och matte. Han skall vara ensam med en spec pedagog utan klasskamrater. Skolan säger att dem måste göra detta innan vi kan söka resurs klass, för att det skall vara uteslutet att han inte kan gå i vanlig klass. Ursch, känns inte bra!
    Min dotter som är 7 år fick vara i ett rum med en vuxen sista tiden på 6 års, hon var där i en vecka sen tog jag hem henne.
    Att göra på det viset är bara att göra dem mer anorlunda och mer utan för än vad de redan är, säg i från de får inte behandla ett barn på det viset.
    Han har rätt till alla ämnen och till klasskamrater!
    De behöver absolut inte göra så innan ni söker en resursplats. Ring till elvvården de har personer som jobbar med att plasera barn som har dessa diagnoser.
    Hoppas ni får den hjälp ni har rätt till.

    Jag vet inte om jag får vara med här men jag har två barn som har diagnoserna ADHD, Asperger och Tourettes men tråden kanske bara är till för de som "endast" har AS?
  • sannapanna76
    vampyria2 skrev 2009-09-28 11:07:03 följande:
    Min dotter som är 7 år fick vara i ett rum med en vuxen sista tiden på 6 års, hon var där i en vecka sen tog jag hem henne.Att göra på det viset är bara att göra dem mer anorlunda och mer utan för än vad de redan är, säg i från de får inte behandla ett barn på det viset.Han har rätt till alla ämnen och till klasskamrater!De behöver absolut inte göra så innan ni söker en resursplats. Ring till elvvården de har personer som jobbar med att plasera barn som har dessa diagnoser.Hoppas ni får den hjälp ni har rätt till.Jag vet inte om jag får vara med här men jag har två barn som har diagnoserna ADHD, Asperger och Tourettes men tråden kanske bara är till för de som "endast" har AS?
    Jag har ju ingen aning om hur det fungerar, men rent spontant håller jag med om att såhär FÅR man baa inte behandla ett barn. Usch!
  • Angelica 3 barn

    Loon:
    Kalaset gick väldigt bra, vi umgås väldigt mycket med den familjen som hade kalaset så han känner sig nästan lite hemma där, gjorde inget att det var många fler barn där.
    Hoppas mötet gick bra i dag.

    Sannapanna:
    Kul att kalaset vart bra, känns så viktigt när det är deras eget kalas

    Vampyria 2:
    Klart du får vara med här så jag säger
    Välkommen!

Svar på tråden Aspergers tråden nr 2