Inlägg från: Blå Flygare |Visa alla inlägg
  • Blå Flygare

    Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!

    Ankan: Åh, det var väl bra du förklarade då Vattkoppor har gått på dagis några ggr, men S har inte fått. Glad hon inte fick när jag var i slutet av grav, men nu får hon gärna få när som helst.

    Lovis: Aj! Albin biter mig emellanåt, men inte så hårt som tur är. Han har 5 tänder, 1 på G... Inte undra på han bits när han vill ha bitring o jag kommer med tutten ist när han gnäller Sa jag att citronsaft hjälper? Gnugga tandköttet med det, det ska visst vara kärlsammandragande. A älskar det! Och om det inte hjälper kan man ta lite alvedon att gnugga tandköttet med.

    Vi håller på att introcucera mjölk till A, men har fått tagit paus för en förkylning (hans 4e, suck). Gett lite välling på sked, men har nu inhandlat ett grötpaket. Får se hur det går, han blir ju så hård i magen av bara rotfrukter, hur ska det då gå med gröt? Både mjölk o sädesslag som är stoppande... Men han håller sig inte heller nöjd på enbart bröstmjölk längre, och päronpuré känns inte som så mycket bättre till kvällsmat, det är vad han får nu ihop men ett par majskrokar.

  • Blå Flygare

    Mojmoj: Så söt Hoppas ni har det bra o allt fungerar.

    Lovis: Hur går det med amning o bitande nu? Jag tar tacksamt emot tips! Jag skriker till så han börjar gråta, men snart biter han mig igen... Och hur går det med gröt? Jag har börjat ge trots förkylningen för han håller sig alls inte nöjd på bara mjölk längre. Magen har faktiskt inte blivit hårdare av gröten.

  • Blå Flygare

    Lovis: Vad drygt det måste vara att ränna på sjukhus. Albin äter nu en hel smakportion gröt jag har lagt den till sent på kvällen. Så nu är han nöjd på kvällarna - men vaknar tusenelva ggr på natten *suck* Hoppas hans förkylning snart ger sig, han har svårt att amma pga den så undra på att han blir hungrig. Tömningarna här... hoppas innerligt det är förkylningen som gör det, så det inte är något mer han inte tål (=mjölk).

    Grattis falken! Hoppas verkligen fl gick bra denna ggn och att ni mår bra på alla sätt.

  • Blå Flygare

    Mamsie: 30 kr för annons har de tagit så länge jag använt det. Så jag lägger bara ut saker med god säljchans och lite dyrare saker. Nu såg jag iof att de hade olika priser i olika kategorier, så kanske finns billigare också

    På tradera kostar det minst 3 kr räknar jag med. De tar provosion på vinsten, någon krona för annons, någon krona för... Med allt jobb att ta bild, lägga in osv så orkar jag bara sälja lite saker där. Så mycket går till insamling ist

  • Blå Flygare

    mojmoj: Klippt ur en annan tråd (inte jag som skrivit!)
    "Vi har försökt att ge sonen bara Omega-3 men det har inte haft någon effekt på honom, han måste ha både Omega-3 och Omega-6. Men en sak har jag märkt, dottern hade nattskräck och den försvann när hon fick omega-3. Det fungerade alltså med bara Omega-3 och behövde inte Omega-6. Men för att få den ännu bättre sömnen så kom det inte förrän även hon fick Omega-3 & -6. Sonen har ADHD och Autismliknande tillstånd och dottern anses väl vara normal tills vidare. Tvillingarna (p+f) sover bättre när de får Omega-3 & -6 kapslar, testade enbart Omega-3 men funkade bara på killen, och inte helt tillfredställande. Tjejen märktes det ingen skilnad på alls, hon har ett sjuhellvetes humör, blir något lindrat med Omega"

    Dock varnas det lite för omega3-tillskott nu för det försämrar tydligen immunförsvaret mot virusinfektioner, kanske inte så lämpligt att ta i influensa tider.

  • Blå Flygare

    Låter underbart Falken. Du får gärna tipsa om recept på GF bröd

    Näsfrida är även Albins värsta fiende, och nu undrar jag om inte han snart kommer vinna kampen. Samma förkylning i 2 v, och inga tecken på förbättring. Gissar att hösten kommer fortsätta så här så det bara är att gilla läget. Fika-mammorna vågade sig i alla fall hit igår, och jag lyckades imponera med goda småkakor "utan allt". Hemmet välstädat för första gången sen... Nja, det var väl inte ens välstädat när vi flyttade in Nu bara filtret på köksfläkten, kylskåpet behöver torkas rent, frysen frostas av, ovanpå bokhyllan... Har fått en lättare städmani nu när jag vaknat upp efter 6 mån med liten bäbis. Nu har det blivit lättare att ha det två och att vara hemma är plödsligt SKOJ! Inte för jag hatade det innan eller så, men det var tufft. Jag tycker det är skitkul nu när Sofie o Albin kan riktigt busa med varandra. Sätter ungarna på dubelsängen så får S stojja runt. Hoppar o springer och brottar ner A, som asgarvar

    När vågar man ha de två samsovandes själva? Blir nervös när jag går upp först o båda är i vår säng. Har planer på att låta A flytta in i S's rum, men han i själsängen. Han ska bara först bli kompis med den...

  • Blå Flygare

    *vinkar lite trött till alla*
    Hälsat på på makens jobb, o tog en runda på stan. S tyckte bäst om indianerna på kungsportsplatsen. Barna somnae i bilen på väg hem, men eftersom jag körde fick jag snällt hålla mig vaken

    Dags att skriva inköpslistan. Tips på 3-års-vänlig mat mottages tacksamt! Chilli con carne var en hit, och det senaste vi kommit på här är falu-wok. Omväxling för oss o korv på tvären för S.

    Någon som vet var i stan man kan få fixat små skönhetsfel? Fick en liten röd prick när jag väntade S, och när jag väntade A växte den till sig och det kom några till. I ansiktet. Så någon typ av laser på huden, men hittar inget när jag googlar. Vet ju inte vad denna kärl-grej heter.

    Lantz: Snyggt det blev. När får jag komma o se irl?

    Lovis: Håller tummarn för er imorgon.

  • Blå Flygare

    Oui: krya på dig. S har fått sprutan, hon har förkylningsastma o blev kallad till det. Hann ta den innan jag började tveka igen, vet ffa inte hur jag ska göra med mig själv. S fick regält ont i benet i några dagar. Haltade, gick inte i trappa första dagen o sen några dagar innan hon sprang o hoppade.

    Mamasie: tack för länkarna, ska kolla in. Vi har ju inte dagstidning. Tänkt ta en metro idag när jag var på stan, men glömde.

    Nu ska jag packa upp det maken handlat

  • Blå Flygare

    Mamsie: Du menar en framvänd stol eller menar du en bälteskudde med bältes-nått? Vad jag förstått ska man inte ha en framåtvänd utan bakåtvänd till 4-5 år o sen bälteskudde. Britax ska ha stora stolar. HiWay o TwoWay ska funka länge o vara lättmonterade. Two-Wayen kan vändas framå, men det är inte att rekommendera. Kollade lite på Multi-tech men den ger mest benutrymme så är barnen långa i ryggen växes den ändå snabbt ut. Kollade på den, men fick veta att den vi har ska funka längre, så det blev enn "liten" till Albin i alla fall, en BeSafe. Bälteskuddar vet jag inget om. Det tar vi om ett år eller två beroende på hur snart A växer ut sin och puttar S från sin (en cm kortare än Max, samma vikt)

  • Blå Flygare

    gbg: Man har faktiskt sämre immunsystem som gravid, så skyll allt du kan på liten i magen!

Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!