Inlägg från: mojmojmoj |Visa alla inlägg
  • mojmojmoj

    Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!

    Här hänger vi oss kvar vid varandra.

    Vi har följt varandra nu sen vi var gravida med våra små -06 or.
    Nu är bebisarna stora och duktiga. Vi fortsätter att bubbla om dem, om deras syskon, om oss mammor och annat mer eller mindre viktigt som kommer i vår väg.

  • Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!
  • mojmojmoj

    Myran: majskrokar och päronpuré till kvällsmat -det låter väl mums Ungefär som min engen kvällsmat- godis, te och coctailtomater

  • mojmojmoj

    Fru Lantz skrev 2009-09-24 19:57:26 följande:


    Grattis Mojmojmoj - vilken dramatik - Karl i dalarna o allt =) Tur att han hann hem.
    Ja, man hade ju varit superledsen om han missat allt!!!

    Nu finns lite bildbevis i bloggen om nån är lite nyfiken
    mojmojmoj.blogg.se
  • mojmojmoj

    Mamsie: underbara de är.... de har verkligen så många tankar och funderingar kring allt!!!

    Angeliqan: åh så spännande att få kika på mini...

    Här har vi varit på läkarbesök eftersom Sonja har hysteriska utbrott på nätterna. Innan ni skrev om nattskräck här inne så hade jag aldrig hört det förr... Tyckte att det lät liknande, och hoppades att det skulle vara det- och inget allvarligare.
    Läkaren tyckte bestämt att Sonja är ett skolboksexempel på nattskräck- och det känns bara för underbart..... Vi har ju hunnit bli oroliga och fundersamma kring allt möjligt som epilepsi och gud vet allt......
    Hu..

  • mojmojmoj

    Grattis till Falken från mej också.... hoppas såå att det gått bra för henne.

    Ankan: Sonjas nattskräck har hållt på sen i juni nu.... lite tröttsamt. Utlöses oftast av värme...så man försöker ju förhindra det så gott det går.... Men hon har mindre typ panikatacker flera gånger i veckan.... och nån större med lite längre mellanrum, och då är det verkligen helt hysteriskt. Hoppas såå att det försvinner snart för det är riktigt obehagligt och man är så fullkomligt hjälplös.

    Lovis: så underbart det låter med ridningen!!!

  • mojmojmoj
    Blå Flygare skrev 2009-10-07 12:23:37 följande:
    mojmoj: Klippt ur en annan tråd (inte jag som skrivit!) "Vi har försökt att ge sonen bara Omega-3 men det har inte haft någon effekt på honom, han måste ha både Omega-3 och Omega-6. Men en sak har jag märkt, dottern hade nattskräck och den försvann när hon fick omega-3. Det fungerade alltså med bara Omega-3 och behövde inte Omega-6. Men för att få den ännu bättre sömnen så kom det inte förrän även hon fick Omega-3 & -6. Sonen har ADHD och Autismliknande tillstånd och dottern anses väl vara normal tills vidare. Tvillingarna (p+f) sover bättre när de får Omega-3 & -6 kapslar, testade enbart Omega-3 men funkade bara på killen, och inte helt tillfredställande. Tjejen märktes det ingen skilnad på alls, hon har ett sjuhellvetes humör, blir något lindrat med Omega" Dock varnas det lite för omega3-tillskott nu för det försämrar tydligen immunförsvaret mot virusinfektioner, kanske inte så lämpligt att ta i influensa tider.
    kanske borde öka lite på vårt intag av fisk då iaf....... blir fasligt lite sånt här......
    Kan ju vara värt att testa kanske iaf!
  • mojmojmoj
    falken skrev 2009-10-07 23:59:11 följande:
    Hej på er! Tack för alla gratulationer Tänk att ni kom ihåg mig, jag som haft FL-paus i flera år... Nu ska jag iaf va hemmafru i 1½ år, min diskbänk är skinande ren och jag bakar gott glutenfritt bröd åt dottern. Ska bli helt underbart, känns redan som bästa tiden i mitt liv, njuter i fulla drag Olle är 6 dagar gammal och fullständigt ljuvlig. Allt funkar kanon, amningen är redan igång. Tänk så annorlunda mot förra gången, då bajsade Signe blod vid det här laget... På nåt sätt klarar man sig utan sömn, hormoner?! Förlossningen var ok, men jag tycker ju inget vidare om att föda barn. Klarade det iaf. Gick snabbt, blev igångsatt med hål på hinnorna efter 4 dagar men förvärkar och sömnbrist, misslyckad sovdos. 3 timmar tog det för honom att komma ut när han väl bestämt sig, så det var klart det var intensivt. Nu får man väl se vad ni håller på med da, mycket lär väl ha hänt sen sist?
    Härligt att se dig...och så skönt att förlossningen gick vägen. Underbart också att amningen fungerar och att du ser fram emot hemmatiden som är framför dig!!!

    Här tuffar dagarna också på.... fast lilla Konrad har blivit förkyld...så inatt har inte varit nån rolig natt. Han uppskattade inte näsfridan kan jag lova. Nu på morgonen hittade jag en liten sån mini med koksaltlösning- det hjälpte.. Så idag får det bli en liten tur till apoteket när vi varit på bvc.
  • mojmojmoj

    Hej hej......

    Mycket har hänt nu sen lilla Konrad föddes.
    Karl har fått jobb i Dalarna. Så hastigt och ..eh...lustigt så packades alla sakerna och barnen ihop. Det blev snabba ryck helt enkelt.
    Och nu sitter jag Vackra Älvdalen ..igen hemma hos mamma och pappa. Ska bo här i en månad nu, innan vi flyttar in i egen lya i Lima- 2 mil söder om Sälen.
    Många känslor att lämna Göteborg bakom oss.
    Men det blir säkert fint. Är ju hemma och myser med kidsen- och planer har jag massor....så det kommer bli kanon.
    ...och nu närmast har vi ju snart en vinter som är vinter att se fram emot...

    ... men ni blir inte av med mig så lätt!!!

    mi na. kul att se dig. Lät skoj med Mora träsk. De flesta ungar gillar ju dem... de står däremot inte så högt upp på min favvis lista.

    Mamsie: hur gick det med skridskoåkandet...för visst var ni iväg på säsongspremiäråkning??

    Lantz: "hitta vilse kurser" brukar vara jättebra!! Hoppas ni blir nöjda. Har inte kommit i kontakt med det via Sonja... men har jobbat med kollegor som haft det med barngrupper....och därför blivit lite inblandad i det.

    myran: underbart med tandläkarbesök som går bra!!...och kul att hon ville ha två märken! hihi

  • mojmojmoj

    Fy, Lovis. Massa kramar till er. Vill bara att er lilla tös ska få må bra nu. Hoppas verkligen att febern lägger sig, och avföringen blir ...som ni vill ha den.
    Förstår verkligen att du bara vill vara där hos henne.
    Massa kramar till er.


Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!