Inlägg från: Milkina cerka |Visa alla inlägg
  • Milkina cerka

    Du som lever med ständig värk, typ Fibromyalgi.

    Söta Nasse skrev 2009-10-03 19:41:20 följande:


    spomenkaMen den bäddmadrassen vi har är ju typ som tempur. jag älskar den faktiskt men jag var ganska skeptisk i början.Jag köpte ett billigt skydd för ryggen i spanien i somras för bara 3Euro. Har inte haft ont idag och har haft den på mig hela tiden. Nu har jag bara haft ont i axlar, nacke och knäna. Kan inte bli bättre.Min värsta värk sitter helt klart i ryggen och sedan i nacken, men värken i nacken är väldigt mild när jag inte har ont i ryggen (svanken) så den beror säkerligen på att jag spänner mig eller liknande när jag har så ont i ryggen.
    Har hört både bu o. bä om Tempur o. liknande. Är skyddet bara för typ korsryggen så är det inte till så mycket hjälp på just mig, synd.
    Har ju mest problemen i nacke, armar skuldror. Men även höfter o. ben .. men det är ju så det är, vi har alla våra olika svaga punkter.
  • Milkina cerka
    carita1974 skrev 2009-10-05 14:25:46 följande:
    GRRR..har sån himla värk i benen nu...lite i armarna och ryggen ..men mest i benen..alltid vid väta och kyla...finns det fler med den formen?Och har ni diagnos?Börjar bli så himla less på att han ont förr var det bara under vintern ..nu året runt...och i och med att det INTE är reumatism så undrar jag givetvis vad det kan vara.Väntar fortfarande på mitt köldkörtel prov....Hoppas få svaret snart.Kram till er alla
    Blir alltid sämre vid just regn o. snö, o. jag har en fibrodiagnos. Har fått för mig att det har med tryckförändringar att göra på ngt sätt.
  • Milkina cerka
    carita1974 skrev 2009-10-05 18:06:08 följande:
    ok...det kan ju vara bra att veta.Har du ont i lederna då eller?Vet inget om fibro och förstår inte riktigt allt när jag läst om det...Kram och tack för svaret
    Ja, jag har ont o både leder(mina RA-prov visade på pos. men "för lite") o. muskler då.
    Är det så det är för dig med?
  • Milkina cerka
    destino skrev 2009-10-05 17:44:40 följande:
    Hejar lite snabbt,blev mamma till en liten prins 1 oktober, fl dröjde 26 immar, jo, som om jag hade ork till det också, men då man såg små ögon kunde man glömma allt, nu är jag hemma behöver hjälp med allt, känner mig som köttfärs, men lycklig, har så ont ont överallt, vill ju gärna amma, så jag äter bara Panodil, men hur skall jag klara av smärtan...På BB fick jag diklofenak, men det hjälpte inte heller:(nä...jag årekommer då jag mår lite bättre i kroppen-själen är lycklig;))))
    Förlåt Destino, pratade i tfn samtidigt som jag skrev förra inl. förmodar att det var skälet till att jag missade att ni fått lill prinsen
    Förlåt så mycket o. GRATTIS! till den lille, ja vad skall underverket heta?
    Liljan75 skrev 2009-10-05 20:46:23 följande:
    Tittar in lite snabbt o skickar en kram till alla som blir sämre av detta väder.För mig känns detta också som en brytpunkt sista veckan. dvs hittills har jag klarat av att promenera med barnvagnen men nu börjar jag få för ont av kylan så det blir nog inga fler långpromenader nu.Krya på er allesammans!
    Tråkigt att få veta att även du är sämre, men något annat är knappast att vänta heller, höst som det är o. snart vinter, brrr, gillar i n t e!!
  • Milkina cerka
    kvinnan47 skrev 2009-10-05 21:34:32 följande:
    Här är en till med fibro. Fick min diagnos för 7 år sedan och är nu förtidspensionär.Livet är ett rent helvete för det mesta om inte solen skiner och det är 25-30 grader varmt ute. Inte ens morfin biter på värken så det är bara att gilla läget så gott det går.I sommras fick jag gå på en försäljnings visning om fårfällar som har en speciell egenskap att lindra värk, många hade sovit bättre efter att ha testat, men tyvärr skulle det kosta 15000 att få dessa fällar , lakan, och kudde så jag hade inte råd men har nu ansökt hos fk om handikappstöd till det men efter att ha väntat nu i 8 mån är väl risken liten att få hjälp till det.Fibron har satt sej i fötterna oxå så jag knappt kan linka mej fram. Någon mer som har så ? Skulle verkligen behöva lite tipps o råd av mina med människor i denna plåga.KRAM till er alla !
    Välkommen hit!
    Har ont i mina fötter med, men främst i den ena, enl. min läk. tror hon att jag har en hälsporre där.
    Möjligheten till att få besked kommer iom att jag röntgar foten om en mån.
    Har det kollats på dig?
    Fällar har jag inte prövat, men värmen i en vattensäng kanske skulle vara ett alternativ?
    För mig gör det nytta *kramar tillbaka*.
  • Milkina cerka
    kvinnan47 skrev 2009-10-05 21:47:04 följande:
    Jag väntar på magnetröntgen för att ta reda på om smärtan i fötterna kan komma från ryggen. Det låter jätte konstigt men jag har känselbortfall i huden men jävulskt ont i fötterna och kramper.Kan det vara fibron som satt sej där med?
    Hoppas du får svar från magnetröntgen varför du har så ont, men kramper o. krypningar i benen läste jag ngt om att B12 vitamin hjälpte emot.
    Har tom hört att det rek. till andra m. fibro, ngt att ta upp med din läk. kanske?
  • Milkina cerka
    carita1974 skrev 2009-10-06 18:02:45 följande:
    Hej!Jag har ont i alla leder..inkl rygg....mest i knäna av någon anledning.Värme hjälper bitvis.Kram Carita
    Låter likt mig då, håller med om att det inte är något vidare..
    Värme, värme o. åter värme - längtar efter att vi kommer igång med att göra iordning nere i källaren en b a s t u hägrar .
  • Milkina cerka
    carita1974 skrev 2009-10-08 18:40:32 följande:
    Sköld körtel provet visade inget Ska in till läkaren nästa vecka....*sucK*Vill bara veta varför jag har sååå ont...vad är det för feeeeeeeel
    Klart att du vill veta vad det är för fel - men nu är iaf just d e t uteslutet som orsak, för att se ngt positivt i värkeländet.
  • Milkina cerka
    carita1974 skrev 2009-10-08 19:06:24 följande:
    Jo jag vet..känns som vi inte kommer komma fram till vad det är bara... TAck för peppen!Kram
    Inte ä n n u kanske men n å g o n gång får man ju hoppas.

    Blommanigbg - Kramar tillbaka . Låter som att du har det jobbigt. Tror att man får pröva sig fram, oavsett om verkan borde vara samma med samma verksamma substans i så k a n medicinerna vara olika verkningsfulla för samma person.
    Har varit med om det själv o. sett det samma hos min pappa.
  • Milkina cerka
    blommanigbg skrev 2009-10-10 20:43:33 följande:
    Mår så dåligt. En annan sak jag har funderat mycket på nu är hur jag ska orka ordna barnkalas för min son när han fyller fyra år.Jag vet att jag inte kommer att orka bjuda barn från hans dagis.. Har inte kontakt med någon förälder där heller annat än att man hejar på varandra vid hämtning och lämning.Måste jag ordna barnkalas? Kan man inte vänta ett par år? Hur gör ni andra?Jag är ensamstående så jag får ju ingen hjälp med något.Självklart ska jag fira honom. Men kanske det räcker med mormor och några till..
    Bjöd inte på riktigt "barnkalas" förrän barnen började FK, alltså inte under dagistiden.
    Då var det bara släkt som kom o. gratulerade våra barn, tyckte att det räckte så.
    Inte skall du ha ngt dåligt samvete för att du skjuter upp det lite.

    Däremot kommer jag att gå lite efter hur de andra föräldrarna i klasserna barnen går i gör, sonen har varit bjuden på några kalas - han har då själv bjudit, medan lillan inte varit på ngt enda kalas ännu o. därmed kanske det heller inte blir så att vi har ngt för hennes klasskamrater(nästan en lättnad så nära inpå Jul som hon fyller).

    Men jag tycker inte det gör ngt om du avvaktar lite med kalasinbjudningarna.
Svar på tråden Du som lever med ständig värk, typ Fibromyalgi.