Inlägg från: Ronjan709 |Visa alla inlägg
  • Ronjan709

    Du som lever med ständig värk, typ Fibromyalgi.

    Preppy skrev 2009-12-03 15:45:52 följande:
    Gaaah och gaaah och allt på en gång. Jag blir så less på allt tjafs och att man aldrig kan få någon vettig hjälp.Smärtrehab kan inte hjälpa mig. Jag får inte gå deras 4 veckors kurs i smärthantering. Vet inte om jag ville det egentligen men kändes ändå som en paus från livet som var välbehövlig.Jag hanterar min smärta bra och behöver ta tag i andra saker, är tydligen nästan deprimerad och har ångest. Tack för det, var kommer den ifrån då? Smärtan?Nä från mina höga krav på mig själv och på att situationen hemma är så kaosartad. Visst, tre små barn varav en sondmatas och en har samma diagnos som mig är ju inte något man rycker på axlarna åt.Blir så förvirrad för nu vet jag inte om jag ska söka sjukersättning eller gå ner i tid som förälder. Jag har ju en kronisk sjukdom som inte blir bättre och som inte finns något bot för men är så rädd för FK så att det är löjligt. Vad gör man? Har någon något bra råd. Känner mig omskakad och besviken och allt på en gång.
    Ush o bläh för smärtrehab då!
    Smärta leder ju till depp o ångest. Har själv så mkt ångest nu.
    Oj har inget bra råd. Tycker nog du ska söka sjukersättning men man ska ju ha försökt alla rehabmöjligheter som finns då.
    Kanske bra att börja med någon form av samtalsterapi? Finns det ngn vettig kurator som bara kan ge dig råd om vad du ska göra här näst? träffade du kuratorn på smärtrehab?

    Jag är själv så nere just nu pga att sonen knappt äter o har burit så mkt sista nätterna har så ont. Båda han o jag gråter samtidigt nu på natten när det sätter igång. Vet inte vad jag tänkte när jag tänkte att jag med min smärta kunde vara ensamstående mamma. Nu känner jag att jag ihåller på att bryta i hop helt.
    Sen förstår jag mig inte på bvc som sa att min son ändå ligger ok nu för att han gått upp o ner om vart annat på sista tiden. Men endå har han bara gått upp i snitt 30 gram på 3 veckor. Och 2 senaste månaderna har han bara gått upp 280 gram. det är väl lite från 6 o halv mån till 8 o halv mån att öka så lite? Allt går ut på att få i honom ngt och bära honom när han inte kan sova o har ont pga uppstötningar.

    Ursäkta om jag gör dig mer deppad med att skriva allt detta till dig. Men känns skönt att berätta för ngn som kan förstå.
  • Ronjan709
    blommanigbg skrev 2009-12-04 19:29:05 följande:
    Jag ändrar mig. Mår visst illa av Tramadol. Men det kommer runt kl 10, 11 varje dag. Antagligen efter att morgonmedicinen har fått verka ett tag. Men det får jag stå ut med för smärtorna är mindre än med dexofen. Men så klart att smärtorna är kvar..
    Vad tråkigt du mår illa i alla fall. Känner verkligen jag borde prova medicinering. tar bara voltaren nu men är så rädd för biverkningar o kan inte hantera bli mer trött än jag redan är just nu. Då fungerar det inte hemma
  • Ronjan709
    Preppy skrev 2009-12-04 19:59:12 följande:
    destino: Ja vad fasen gör man? Hur i h-vete kan det vara på detta sätt att de vet och har bevis för att en människa faktiskt är sjuk och ändå vägra dem ett drägligt liv. Jag hatar alla fuskare som gör livet så svårt för oss som verkligen behöver hjälp. Hoppas verkligen att det ordnar sig för dig med (och alla andra stackare).sia75: Ja jag vet ju vad du går igenom med refluxen och tycker så synd om dig som är ensam med hela ansvaret. Vi har ju två barn till och maken jobbar treskift så ibland känner jag mig nog sådär ensam och man bara inte orkar. Har ju dock turen att någon gång då och då få avlastning.Ja det blir nog till att söka ersättning ändå. Vad fasen lär ju bli avslag men man måste ju testa.
    Ja jag har också avlastning dvs mina föräldrar men de är inte så pigga heller.
    Sen märker jag på en gång att om ngn annan ger min son mat så ger de upp snabbt o säger han inte vill ha ngt. Medans jag sitter mkt längre o leker o får in en sked då o då i alla fall.
    Ja bra du ansöker. Det finns ju en länk i trådstarten till ngn som jobbat inom FK o kanske har ngra tips. Jag ska också ansöka men måste först försöka göra alla rehabgrejer som finns känner jag o arbetsträna osv så man har på papper från Arbetsförmedlingen vad man kan o inte kan också. Ska ta itu med allt detta nästa höst. Tills vidare får man leva på existensminimum....
  • Ronjan709

    Destino: Ang kirupraktiker o napprapat. Jag hade en sjukgymnast för ca 8 år sen som knäckte mig en hel del dvs löste upp låsningar o kotor som satt ihop. Det var just då jag bara blev sämre o sämre så jag är nu livrädd för sånt. Har sen fått höra att vi med fibro inte alls ska hålla på me såna behandlingar. Vad gör en napprapat? Det är väl också liknande?

  • Ronjan709
    blommanigbg skrev 2009-12-07 19:02:04 följande:
    Trött är man ju ändå alltid. Har ME också. Så medicinerna är för smärtan. Jag fungerar inte utan medicinerna.I morgon har jag en svår tenta på avancerad nivå. Har inte haft möjlighet att läsa som jag borde. Har helt enkelt varit för dålig den här hösten. Och varit sjukskriven en del. Men ändå skulle jag promt fullfölja den här kursen på universitetet. Och arbeta och ensam ta hand om min son. Ser ju ut som ett vrak efter allt. Såg mig nyss i spegeln. Längtar till julsemestern. Och få ta hand om mig själv och hemmet.Det får gå som det går. Försöker läsa nu ikväll och då somnar jag hela tiden. Hm. Ja. Vad ska man göra..Man får helt enkelt acceptera att man inte har samma förutsättningar att klara tentan som de andra på kursen. Och vara stolt över att man i alla fall försöker.
    Du ska var jättestolt som försöker o faktiskt klarar det du klarar.
    Man har ju verkligen inte samma förutsättningar som de flesta!
    det gäller att inte jämföra sig andra.
  • Ronjan709
    Lilu skrev 2009-12-07 11:58:38 följande:
    Hej tjejer (och ev. killar)!Jag tänkte fråga er om en liten tjänst. Jag är själv en tjej på 30 år som lever med fibromyalgi sedan -99 men fick inte diagnosen förren 3 år sedan. Nu har jag efter många om och men faktiskt slagit på stort och läser faktiskt på Universitet efter många års sjukskrivning. Och det går väl sådär om man tänker på värk och så men betygen ser bra ut iaf :)Nu håller jag på att skriva en uppsats om hur det är att leva med fibro som ung. Och skulle behöva några intervjuer, är det någon av er som skulle kunna tänka er att svara på lite frågor (anonymt). Om ni inboxar mig så lägger jag in frågorna och jag skulle bli såååå överlycklig om någon skulle vilja hjälpa mig. Här i "lilla" övik finns det tyvärr inte så många som jag känner och kan intervjua :( Men det är inte så många som känner till att jag har denna sjukdom då jag hatar dessa "hundögon" som ständigt frågar hur jag mår. Så skriv inget om fibron i min gästbok, utan inboxa i stället. Eller maila, det kanske är ännu smidigare. [email protected] på förhand!!Mvh Sandra
    Hej. Kul du skriver om att vara ung o ha fibro. Men vad räknar du som ung? Jag är inte ung länge. Är 34 men kommer ihåg att det var tufft när jag fick det vid 25 års ålder.
  • Ronjan709
    MickisFlisanNellie skrev 2009-12-07 21:31:26 följande:
    Hej tjejer!Idag fick jag diagnosen Fibromyalgi. Skönt att ha det på papper så man kan kämpa vidare. Har även Maladaptiv stressreaktion vad det nu riktigt innebar förstod jag inte riktigt. Men de sa att det var tur att jag kom i tid så de kan börja hjälpa mig för jag var på väg in i väggen tydligen. Men det har jag varit så många gånger och just nu så mår jag ganska bra psykiskt men inte fysiskt. Nu kan jag visa upp papper till föräkringskassan som jag hoppas kommer hjälpa mig. Ser att många får kämpa med dem så jag bävar inför vad de ska säga. Hoppas ni alla kämpar på!Kram!
    Vad skönt att du fick diagnos!
    Usch ja man är verkligen rädd för FK.
    Kram tillbaks!
  • Ronjan709

    Åh blir så himla himla förbannad. Tittar på nyheterna o socialförsäkringsutskottet är där ang att folk är oroliga för att BLI utförsäkrade. Alla nya ansökningar då? alla som inte redan är inne i systemet. De kommer ju inte ens in i systemet när de bara får avslag på ansökan. Jag var ju utomlands så för mig blev det ju ett nytt fall. Och till mig sa FK att det inte ens var ngn ide jag ansökte då.

    Så för det första handlar det inte bara om oro för framtiden. Jag råkade ju ut för detta för länge sen. Jag har ju redan haft socbidrag i stället för sjukpenning i över ett år nu! Det finns ju redan en hel del sjukskrivna som lever på socbidrag faktiskt för att de inte får ngn från FK.

    Sen så sa han ingenting om fibromyalgi. Pratar om cancersjuka o allvarligt sjuka som inte ska behöva stå utanför om de inte kan arbeta. Vi då?
    Sen pratar han om att man kan arbetsträna osv och få aktivitetsstöd precis som om det var så himla mkt. Har man inget SGI som mig o vissa andra får man väl inte mkt om ens ngt aktivitetstöd?

    Mkt skitsnack bara.

  • Ronjan709

    Piip: Låter bra att någon läkare i alla fall hajar att du inte kan jobba så mkt o då kanske han är beredd att jobba lite med att skriva bra intyg till Fk med kan man hoppas.

    blommanigb: Åh vad jobbit. Nya symptom är inte kul!

    Jag ska i alla fall gå på fibromyalgi skola som min vårdcentral har. Vet inte va d det kommer innebära men känns skönt att göra ngt sånt nu faktiskt.

  • Ronjan709
    242 skrev 2009-12-10 23:36:08 följande:
    hej..harft fullt upp,samt sov upp å ner så jaghar knappt kikat in,får se om jag läser ikapp,ser nya i tråden,kul (eller vad man ska säga)hursomhelst vad jag på FLOATING idag :DDet var jätte skönt,"bubblan" va inte alls så liten som jag trott så jag känd emig inte instängd:)och man flöt ju runt som en vante tackvare allt salt,kunde knappt trycka ner armarna i botten,så mkt flöt man:DPåväg dit hade jag precis brusat upp av olika anledningar och trodde inte jag skulle kunna koppla av.men allt var som bortblåst,och jag svävade i silke (kändes som det) i 45minuter, kom på mig själv att nästan somna,och då kände jag hur hela kroppen var bortdomnad (på ett bra vis) totalt avslappnad,den enda värken som störde var den jag har har i händerna,men i övrigt var det som att mitt huvud inte satt på samma kropp? vet ej hur jag ska förklara,men det var enormt positivt..synd bara att detta var mitt på dagen och jag skulle hämta dottern och flängra&fixa kommande timmar,för jag hade helst velat krypa ner i sängen och mysa...kände mig riktigt mjuk&varm..så jag rekomenderar för er som än inte testat!det enda negativa jag har att säga är saltet!! blev varnad,men endå lyckades jag få lite i munnen och det stack och smaka pyton,samt att jag har ett litet sår (som ja trodde va läkt) på fingret,men de började svida..så sånt ska man nog tänka på..Hur lyckligt lottad är jag inte nu,att detta day-spa ligger 7min hemifrån?den enda nackdelen är ju ekonomisk,men ett klippkort blir ju lite billigare...:)känns ju som man är värd det?klockan är 23.30 och men allt jag gjort idag,och när jag klev upp,borde jag va helt utmattad och ha ont?men jag sitter här nu?och det känns som klockan är 20 max!!!
    Jo jag har alltid tänkt att floating skulle vara väldigt skönt o avkopplande för alla spända muskler. Men lever man på existensminum så kan man inte direkt sväva ut o slösa 400 kr på ngt sånt (var vad det kostade förut när jag kollade) speciellt inte som man har ett barn som är första priorietering.
Svar på tråden Du som lever med ständig värk, typ Fibromyalgi.