Inlägg från: Ronjan709 |Visa alla inlägg
  • Ronjan709

    Du som lever med ständig värk, typ Fibromyalgi.

    Milkina cerka skrev 2009-12-11 22:59:33 följande:
    Håller med dig, verkar skönt, men är dyrt, tittade iofs på vårt närmaste ställe - det var billigare än hos dig, men ändå.. www.harmonycenter.se/Prislista.htmHåller med dig, man prioriterar ju inte sig själv först direkt.. frfr allt inte frfr barnen.Hur mår ni annars då?Hoppas att ni får en så trevlig o. värkfri helg som möjligt !
    Det låter ju faktiskt lite billigare även om jag inte skulle ha råd men ed det nu exakt heller. Man vill ju helst göra ngt sånt fler än en gång.
    Men mitt nyårslöfte är att jag ska börja gå o simma en gång i veckan i varmvatten. Kostar ju också lite men inte så mkt i alla fall.

    Vår helg är lite jobbig o tröttheten o värken är också extra jobbig men antar det kommer vara så här tills min son blir bättre i magen. Nu får han nexium mot refluxen o hoppas snart det leder till att han kan sova bra på nätterna.
    Ha en bra helg själv!
  • Ronjan709
    Milkina cerka skrev 2009-12-13 00:06:31 följande:
    Vilket bra Nyårslöfte , sånt är ju jätteskönt.Vad bra att han fått medicin för refluxen, hoppas verkligen att den gör skillnad.Läste precis en tråd som gjorde mig jätteledsen www.familjeliv.se/Forum-4-120/m48172345-24.ht... Verkar som att Ts inte tycker att man skall få/kan ha barn när man inte är kärnfrisk.Har ngn av er här varit där o. läst?
    Ja det är bra att jag berättat för er också så får jag skämmas om jag inte börjar simma sen

    Kollade lite snabbt på länken bara. Jag väljer att inte ta åt mig av alla såna trådar o åsikter för enligt många skulle väl jag som inte är frisk o som dessutom kompletterar föräldrapenning med socbidrag väl inte vara värld att vara mamma.

    Men en sak kan jag faktiskt känna just när jag är själv o ensam med ansvar och det är att ska jag prova mediciner får de inte vara för starka o göra mig för trött osv.
    Jag får inte sova så djupt att jag inte hör min son eller att det är fara för oss att dela säng. Nu vet jag inte vilket missbruk ts i denna tråden skrev om. Men tog båda föräldrarna morfin dagligen kan man ju hoppas att de inte påverkar dem för mkt.

    Sen att ngn inte orkar laga mat ngn kväll i bland o annat trams är väl sånt som även friska föräldrar gör. Har du vänner som gör gröt o äggmacka eller fil till lunch eller middag minst ngra gånger i veckan.
  • Ronjan709
    blommanigbg skrev 2009-12-13 16:56:57 följande:
    Det är mitt nyårslöfte med. Har precis varit hos en sjukgymnast och hon har skrivit ett rehabintyg så att jag kan få börja att träna i en grupp i en varmvattensbassäng. Det ska bli skönt.
    Kul!
    Du ville också gå ner i vikt va? Hur många kg?
    Jag ska gå ner 10 för att bli som jag var innan jag fick barn. Men spårar ur hela tiden fast jag har alla bra tips o verktyg nu...
  • Ronjan709

    Spomenka: läste lite mer i tråden nu. Ja det är ju stor skillnad på missbruk o på att ta smärtlindring.

  • Ronjan709
    Milkina cerka skrev 2009-12-13 20:49:08 följande:
    Ja tänk vilka konsekvenser det skulle få om du fuskade nu när vi vet om ditt nyårslöfte .Såg att du läst lite mer i tråden nu, vet man hur en pump fungerar så vet man o c k s å att det inte går att överdosera(lärde mig när stora dottern var i behov av en). O m det var så att hon använde mannens el. egna utskrivna tabl. tolkade jag det som att ts där inte visste.Själv tar man ju illa vid sig, ungefär som att jag egentligen inte borde skaffat de små barnen, o. jag är ju så blödig att jag tar åt mig..
    Det finns föräldrar som är dåliga föräldrar fast de har fast jobb,bra med pengar o är helt friska kroppsligt.
  • Ronjan709
    242 skrev 2009-12-14 12:16:45 följande:
    mitt första besök var på ett presentkort:)så har man inte råd så är de ju eb bra julklapp att önska sig!!klart att äns barn är första prio,förstod inte riktigt kopplingen...klart man inte lägger pengar på något sådant om man måste dra in på livsviktiga ting.här kostar 20min 215kr och45min 365kr.
    Åh nej jag menade inget illa. bara sa att just jag inte har råd att lägga ngt sånt på mig själv när jag lever på existenminimum med ett barn. 215 för 20 min var ju inte så dyrt endå men känns som att gå en gång inte så stor ide utan i så fall skulle man ju vilja gå då och då.
  • Ronjan709

    Spomenka: Jag tror att för oss som inte är friska så ägnar vi alla tid o ork till barnen o sorterar bort väldigt mkt som inte är så viktigt. Eftersom vi måste prioritera den lilla energi vi har. Vi har lixom inte tusen saker i fokus.
    Karriär, händelserikt fritidsliv osv som många andra kan kombinera med att ha barn kanske i slutändan blir så att de inte har mer tid med barnen än vad vi har.

    Bara en tanke. Försöker se det här från den positiva sidan. Jag tror inte att vi är dåliga föräldrar fast vi inte har ork.
    Som Blommanjbg skrev här så ligger hon o vilar men sonen vet var hon finns o kommer dit så fort han vill vara med sin mamma. Då är hon tillgänglig. Då spelar det nog inte så stor roll att hon vilar när sonen leker. En annan mamma kanske hade varit jätteupptagen med massor av saker o inte ens tillgänglig på samma sätt. Vem vet?

  • Ronjan709
    blommanigbg skrev 2009-12-14 19:42:27 följande:
    Ja. Först och främst 5 kg. Hade gått ner rätt så bra. Men nu i höst har jag tröstätit en del sötsaker när jag varit trött och haft ont.. Så det är det bara att sluta med.Har köpt in lite pulver nu som jag ska börja med på juldagen. För sedan är jag långledig. Och nästa år ska jag ta tag i träningen. Man kan skratta liiite åt det för du vet ju också hur svårt det kan vara. Men mitt önskemål är det. Sedan om jag är för trött eller har för ont.. Ja, då får man helt enkelt lyssna på kroppen och vila och ta det en annan dag istället..
    Ja här har det varit varannan vecka typ nyttigt o sen tröstäta men nu har det blivit riktigt mkt tröstäta på kvällarna när allt e så jobbigt. Får ta tag i alla efter jul helt enkelt men då måste jag börja gå ner i vikt.
  • Ronjan709
    Milkina cerka skrev 2009-12-14 20:41:25 följande:
    Är ju tyvärr inte den som är bäst i världen på att se saker o. ting positivt, men visst, karriär o. aktiv fritid går bort, orken finns ju inte. Har iaf mindre dåligt samvete numera, vilar o. gör det allra nödvändigaste ärendena när de är i skolan, hoppas att de märker skillnaden bara..Sitter jag i läsfåtöljen o. läser, el. här vid datorn i vardagsrummet, så är det ju bara att komma hit om ngn av dem vill mig något....en fördel till nu när de är något större är hur mycket de kan hjälpa till med o. samtidigt se det som ett nöje - varesig det gäller att plocka ur de rena besticken ur diskmaskinen eller som idag hälla i den passerade tomaten i det som skulle bli köttfärssås till middag.Man får anstränga sig att se det som är positivt, visst, men det finns bättre o. sämre dagar för det, idag var tyvärr ingen bra..
    Usch vet hur det känns. Jag känner själv att jag inte kan vara en bra mamma om refluxen inte kommer under kontroll snart. Men det handlar ju också om att jag är ensam inte bara värken.

    Låter ju jättebra att barnen kan hjälpa till. MIn kompis känner som sagt ngn med fibro vars barn blev så duktig att klä på sig o hoppa in i vagnen själv osv. Så det är väl det positiva. Just nu tycker jag just alla på och avklädning och lyft är jobbiga så det måste vara jättebra när de kan hjälpa till.
    Men visst har man bra o dåliga dagar. Det får man väl ha. Har varit rätt nedstämd med ett tag nu men tänker i alla fall inte låta ngra knäppa åsikter på familjeliv om att man måste vara helt frisk o ha gott om pengar för att vara värld att vara förälder knäcka mig ännu mer. För såna trådar o åsikter finns det så gott om här.

    Helt ärligt jag fick barn senare än många jag känner o många av dem började gå o ut o festa o ha barnvakt o var de ensamstående började dejta osv ganska snabbt. Där känner jag att jag faktiskt är mkt lugnare o stabilare för jag har inte de behoven. Jag har sett många friska mammor vara bakis på lördag o söndagar med o inte heller vara på bästa humör o ha så mkt energi för barnen så jag vägrar att tro att man skulle vara sämre automatiskt för att man inte är frisk eller måste ta smärtstillande.

    Hopppas du får en bättre dag i morgon. Tycker i alla fall att du är en supermamma o superkvinna! Vi som själva har värk vet ju vad du går igenom varje dag.
    Kram
  • Ronjan709
    Milkina cerka skrev 2009-12-14 21:57:08 följande:
    Sia - Tack för uppmuntran, värmer verkligen, lovar att den behövs.. Skäms nästan, det borde vara jag som uppmuntrade d i g med tanke på hur bra jag/vi har det, bortsett från just detta med fibron.* KRAM!! *
    Äh vi behöver väl alla lite uppmuntran. Min son har en bättre kväll i kväll o har sovit i 2 timmar nu o bara vaknat en gång o kunde somna om utan att jag fick gå o bära . Håller tummarna det fortsätter så här.
    Kram tillbaka!
  • Ronjan709
    Milkina cerka skrev 2009-12-15 18:12:33 följande:
    Utgången i den tråd vi diskuterade tidigare www.familjeliv.se/Forum-4-120/m48172345.htmlvet jag inte vad jag skall skriva om, saknar ord ...
    Nej men oj! Det var ju riktigt hemskt. Men detta är ju inget man kan ta som exempel på hur det går om man tar smärtstillande. Detta är ju ett undantagsfall.
    Skulle jag ta så stark medicin så skulle jag göra det när jag visste att ngn annan fanns i närheten o hade uppsikt över barnen. Sen måste det väl endå handla om överdosering o kanske ev missbruk om mamman var så borta. Nej tycker verkligen inte att alla som tar smärtstillande ska ta åt sig det minsta av denna tråd för det här tillhör nog ovanligheterna.
  • Ronjan709
    Gaztongirl skrev 2009-12-16 10:11:57 följande:
    Det där var ju ett extremfall och handlade inte om smärtlindring vad jag förstod utan om missbruk, det är en välidg skillnad ju. Läste bara några inlägg eftersom jag tyckte inte att de var relevanta till vad TS faktiskt skrev. Hoppas nu att de får den hjälp de behöver. Sedan att vi som är sjuka tar smärtlindring för att fungera någorlunda är helt annat. För mig blir det iaf så att jag blir lite "normalare" om man utrycker det så och faktiskt piggare eftersom smärtan klingar av något. Smärta är oerhört tröttsamt.
    Smärta är oerhört tröttsamt! Det har du rätt i. verkligen. Är så trött trött trött ....
  • Ronjan709
    Gaztongirl skrev 2009-12-19 17:07:37 följande:
    Spomenka: Skönt att ha saker fixade i tid. Jag brukar försöka vara ute i tid så att man orkar njuta. Jag fick fixat en del saker som jag tänkt iaf. Är några knepiga kvar så det lutar väl åt att ge endast pengar om inte snilleblixten slår ner och jag kommer på något bra. Det är till tonåring så de är lite kinkiga vad som gäller och sedan brorsan, han är väl inte kinkig men det ska ju ändå passa Några förslag kanske?sia75: Att du är trött förstår jag verkligen, jag blir trött av att bära min skrutta och det är inte speciellt länge som jag gör det egentligen. Men jag blir stel som robot Hjälper medicinen du fick något, eller är det för tidigt än för att du ska kunna märka något?
    Han äter lite bättre men har fortfarande svårt att sova tyvärr. liggande läge fungerar inte så bra. När jag äntligen fått honom somna kl 21.3o så fick jag nu ta upp honom igen.
  • Ronjan709

    Är så ledsen så ledsen. Vet inte vart jag ska ta vägen så skriver här nu.
    har ju haft sån sömnbrist pga sonens reflux att jag inte vet var jag ska ta vägen. Hade sett fram emot att fira jul hos mina föräldrar. Vi skulle bo här över julen o jag skulle få hjälp med sonen med. Kom hit igår till dem. Men deras radhus är så kallt. Knappt 20 grader. Har blivit så drastiskt mkt sämre. Musklerna går ju på helspänn hela tiden. Har bara sovit ngra timmar trots att jag för första gången fick sova själv utan min son. Inser nu att jag aldrig klarar vara här över julen. Måste åka hem i dag till min varma lägenhet. (Har bara dragit på golvet men annars ställer jag inte temperaturen själv) Är bara så himla ledsen för ville ju fira jul här o vila upp mig o få barnpassning men nu blev det tvärtom. Kan bara inte vara här. Varför ska denna J-vla kropp sätt stopp för allting som är roligt? Nu är jag ännu tröttare o har så mkt ont o vet inte hur jag ska orka vara själv med sonen heller men här i kylan kan jag bara inte bo. Det går bara inte..

  • Ronjan709

    Tack Spomenka o blommanigbg! Känns lite lite bättre idag. Stannade endå för sonens skull o har fått lite mer värme.

    Önskar er o alla andra en GOD JUL!

Svar på tråden Du som lever med ständig värk, typ Fibromyalgi.