Inlägg från: den kära leken |Visa alla inlägg
  • den kära leken

    Tappa vikt fram till jul?

    kobebis skrev 2009-10-08 17:37:09 följande:
    Hur äter ni? Äter ni efter någon diet/metod etc eller efter sunt förnuft? Hur tycker ni det funkar? Resultatmässigt, mentalt och så? Intressant och få reda på hur andra äter och hur ni tycker det går. Vill gärna höra om ni har erfarenheter av andra sätt som ni provat för att gå ner i vikt men som inte funkat. Och varför det inte har funkat....
    Jag har tidigare varit med i viktväktarna, för 7 år sen. Då gick jag ner 20 kg. Det fungerade superbra. Nu känner jag inte att jag har ork/tid att gå in i nåt sådant, det blir ju en del möten att springa på. Så nu kör jag med er =) Alla kakor, godis, läsk chips och liknande är förbjudet. Frukt och popcorn är tillåtet. Inte äta efter 18 om jag inte tränat. Tränar gör jag genom löpning varannan dag samt promenader med hunden. Annars äter jag frukost, mellanmål, lunch och middag. Kör så här först och ser om det ger någon effekt. Om inte får jag väl ta i med hårdhandskarna och börja räkna en massa på vad det är i lunchen/middagen. Den är dock redan väldigt grön som den alltid har varit =)
  • den kära leken

    Himmelsflickan: Skulle aldrig få för mig att äta micropop =) Köper aldrig sådant som är färdigt eller halvfärdigt. Ja jo pasta och så köper jag ju men annars så mycket råvaror som möjligt. Poppar en gryta i lite rapsolja på fredag eller lördag. Mannen äter hälften så det blir nog inte mer än 5 dl. Det räcker gott. Men bara en kväll i veckan =)

    I det hela äter jag nog väldigt bra mat. Hoppas bara att det ska synas på måtten/vågen med. Ska bli spännande att ställa sig på den på lördag! Har det inte hänt något då får jag väl kolla över maten igen.

  • den kära leken

    Himmelsflickan: Jag är tvungen att ha en speciell dag för vågen. Annars hade jag vägt mig varje dag. Och då blir det inte så stor skillnad. Jag åker alltid så tidigt på morgonen så därför blev det lördag för mig. Klart man kan väga sig på kvällen med men det känns liksom bättre på morgonen. Har jag inte gått ner minst 0,5kg i morgon börjar jag med skriva ner allt jag äter så får ni hjälpa mig med tips! Är så tacksam för alla tips =) Känns bara som jag testat det mesta!

  • den kära leken

    kobebis: Nej ingen abstinens. Eller så dövar jag den med springturer. Svårast är det på em vid 3-4. Sista timmen på jobbet, försöka hitta orken. Men det går bra tycker jag =)

  • den kära leken

    kobebis: efter ett tag utan snabbsocker så tycker jag att man inte är sugen längre. Suget försvinner. Just nu så skulle jag inte kunna tänka mig att stoppa i mig en påse godis eller en bit tårta. Man blir på nåt sätt sugen på det man äter!

  • den kära leken

    God morgon och en god ny vecka! Hoppas helgen varit bra.

  • den kära leken
    Yoyna skrev 2009-10-12 07:33:26 följande:
    Roligt att hitta n tråd att få inspiration och peppning i, behöver det! Vill verkligen gå ner några (många) kilo till jul och även efter. Gick bra första vecka med ner 1,4 men bakslag nu. Suck... Tvingar mig själv att gå till och från dagis med stora tjejen, det är 6 km, men sååå tråkigt... Har ingen direkt diet, men försöker dra ner på kolhydrater och minska portioner allmänt.
    Jag kan också tycka att det kan vara väldigt tråkigt att gå samma runda hela tiden. Och det är ju inte precis så att det finns så många vägar till dagis =) Jag lyssnar dock alltid på radio eller musik när jag går själv. Det är roligt. Man kan ju ladda ner program från Sveriges radios hemsida. Eller musik som gör att man håller tempot uppe!
  • den kära leken

    Jag ska också äta soppa till lunch. Finns fortfarande en hel del grönt i landet. Gör på potatis, morötter, palsternacka, cirkelbeta, lök, chili, vitlök och persilja. Bara bryna löken lite, på med vatten och tärnade grönsaker. Salt peppar och innan servering persilja och en matsked creme fraschie. Supergott! Ibland gör jag med röda linser också, då brukar jag blanda ner lite curry när jag fräser löken. Nu när det börjar bli höst är det ju så gott med soppa =)

  • den kära leken
    Hallonet80 skrev 2009-10-12 19:35:26 följande:
    Helgen var inte lyckad för min del, vi hade fest med god mat å vin m.m, inte bra å det märktes på vågen. Idag har det gått desto bättre, ätit bra och gått promenad i rask takt i över en timme så nu är det ordentlig skärpning denna vecka !!
    Nya tag denna vecka! Bra start har det ju varit för dig. Bara att köra idag med. Kom igen. Vi fixar detta =)
  • den kära leken

    BabyJay: Hoppas det gick bra igår!

    Någon som har nåt bra middagstips?

Svar på tråden Tappa vikt fram till jul?