• Kazeer

    Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?

    Det känns som om det allmänt är så att man SKA vilja ha en flicka. Jag har en son och är gravid igen. Allt som oftast får jag höra att "visst hoppas du på en flicka". Jag väntar troligtvis en pojke och det är jag glad över ... och jag hade varit glad om barnet i magen hade varit en flicka. Jag har inte valt att skaffa barn för att jag ville ha pojkar, flickor eller blandat. Jag har valt att skaffa barn eftersom jag vill ha barn.


    BF febr-10 ♥ Gustav 2007.03.08 ♥ ME+KZE 2002.03.28
  • Kazeer
    Kinya skrev 2009-09-28 08:27:51 följande:
    Du tror inte att det är så att folk anser att det ultimata är att ha en av varje? Att om du haft en flicka sedan innan att folk hade sagt "Visst hoppas du på en pojke". Jag tror att många ser det så. Jag vet en som gör det (ingen jag umgås med) "har man en av varje så har man allt". Personligen kan jag inte förstå hur man kan önska ett kön mer än ett annat. Med undatag för om man vet att det ena könet kommer få (hög sannolikhet för) en viss ärftlig sjukdom men inte det andra.
    Jo, det är möjligt att det är så. Men när jag väntade första barnet fick jag också känslan av att jag förväntades önska en dotter och att min make förväntades önska en son.
    BF febr-10 ♥ Gustav 2007.03.08 ♥ ME+KZE 2002.03.28
  • Kazeer
    Kinya skrev 2009-09-28 08:37:56 följande:
    Vi väntar vårt första barn nu och det enda folk vill veta när det gäller könet är vad det är för något. Min farfar vill veta så att han ska veta om han ska köpa klänningar eller byxor (han är över 80 år så han lever kvar i den världen där flickor alltid har klänning). Men han är bara söt när han säger det för han handlar inte ens kläder till sig själv (det gör farmor) men till sitt barnbarnsbarn vill han köpa. Rätt skönt att ingen visat någon preferens för det ena eller det andra könet faktiskt. Vi är nyfikna och vill veta men det spelar ingen roll vilket det blir.
    Tack och lov så uttrycktes sådana förväntningar inte av den närmaste familjen utan av ytliga bekanta. Folk som känner mig väl, säger inte sådana saker.
    BF febr-10 ♥ Gustav 2007.03.08 ♥ ME+KZE 2002.03.28
Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?