• fam kaos

    Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?

    Visst tror jag det är så och det är fruktansvärt hemskt. Men det värsta jag hört någonsin var i en tråd om övergrepp på dagis där fyra små killar var inblandade och hade hållt fast en tjej, och en tjejmamma sa till en annan mamma i tråden som inte delade hennes åsikt att den mamman försvarade sig för att hon hade en pojke.
    Hon menade alltså att eftersom det i just den tråden handlade om dåligt beteende från fyra pojkar så bör man som pojkmamma generellt ha behov av att försvara sig för att man har en pojke.
    Jag blev så himla arg.
    Snacka om att man har en fruktansvärt naiv syn, flickor kan likaväl som pojkar hitta på jäkelskap.

  • fam kaos
    Armani skrev 2009-09-28 20:06:14 följande:
    Nej det tror jag absolut inte! Däremot har det hänt både en och två gånger att mammor till flertalet pojkar kommit fram och sagt vad söt vår tös är, med en efterföljande suck och berättat om deras sorg om att inte ha fått en flicka. Men hade jag haft 3-4 flickor hade jag säkert önskat mig en pojke oxå, utan att för den skull vilja byta bort mina flickor.Men som sagt, över lag tror jag inte att pojkmammor går runt och är avundsjuk på flickmammor utan det handlar nog mer om dom som önskar sig ett visst kön så det kan lika gärna vara ombytta roller
    Fast det låter jättekonstigt och också som något som endast förekommer på Fl. Där brukar det vara uttryck som "Jag känner minsann många som" eller "Ja men jag har minsann stött på mängder av folk som" och så är det helt orimliga saker.
    För det känns inte logiskt att så många mammor skulle komma fram till dig, sucka över din dotters söthet och säga att de önskat sig en tös.
  • fam kaos

    Jag kan säga att jag är otroligt stolt över mina killar, de drar blickarna till sig vart de än går och hade jag önskat så vill jag ha en pojke till. Däremot kan jag ibland känna mig arg och orolig för deras skull för att de då och då kommer behöva stöta på de fördommar som är så tydliga här på Fl.

  • fam kaos
    lillangel skrev 2009-09-28 20:51:55 följande:
    Klart man älskar sitt barn lika mycke fast de inte är friskt men klart man hoppas på att ens barn är friskt barn eller??? man vill ju att de man älskar ska få ett sånt bra liv som möjligt liksom.
    Precis, man önskar väl inte i förväg att ens barn ska vara sjukt eller ha ett handikapp?
  • fam kaos
    lillangel skrev 2009-09-28 20:51:55 följande:
    Klart man älskar sitt barn lika mycke fast de inte är friskt men klart man hoppas på att ens barn är friskt barn eller??? man vill ju att de man älskar ska få ett sånt bra liv som möjligt liksom.
    Precis, man önskar väl inte i förväg att ens barn ska vara sjukt eller ha ett handikapp?
  • fam kaos
    SandyL skrev 2009-09-28 21:13:41 följande:
    Jag är jätteglad över mina 2 små tjejer, och ser fram emot livet med dom !!!Men det e klart man skulle vara glad!! Oavsett kön såklart!!Jag känner några vänner som har 2 pojkar och jag vet dom skulle vilja ha en flicka... kunna gå och shoppa med, och sånt där "tjejjigt" i framtiden.
    Har dom sagt det till dig?
    Är du säker på att en tjej automatiskt tycker allt som anses tjejigt är kul?
    Alltså måste hon gilla att shoppa just för att hon föds utan snopp?
  • fam kaos
    SandyL skrev 2009-09-28 21:40:14 följande:
    fam kaos skrev 2009-09-28 21:32:24 följande:
    Ja, vi pratade om det när vi hade mammafika....Nä men själva grejen.. mor o dotter shoppar kläder o smink.
    Jag tycker nämligen det verkar vara det vanligaste, att flickmammor TROR att alla pojkmammor önskar sig flickor och det blir liksom lite pinsamt.
    Jag fattar heller inte vad du menar med själva grejen, är det någon särskild okänd regel som man måste följa som mor och dotter?
    I min omgivning, fast det kanske är olika, så står sönerna mycket närmare mamman än vad döttrarna gör rent generellt.
  • fam kaos
    BymBym skrev 2009-09-28 21:42:44 följande:
    Jag har två vänninor som blev deppade ett tag efter de fått sina pojkar(andra pojken för båda). De var inte besvikna över barnet de fått men ändå lite sorgsna över avsaknaden av en liten flicka. Så visst kan jag förstå om människor tror att pojkmammor är avundsjuka om man möter tjejer som dom.
    Så om någon jag känner drabbas av deppression efter sin förlossning och de råkar ha fått en flicka så är det okej för mig då att inbilla mig att de är avundsjuka på mina pojkar??
  • fam kaos
    SandyL skrev 2009-09-28 21:48:08 följande:
    fam kaos skrev 2009-09-28 21:45:32 följande:
    Neeej, ingen regel, asså detta va 2 mammor som hade 2 pojkar var, som pratade om att de gärna ville ha en tjej och det här med affärer och smink va bara lite löst snack, inget gravallvarligt.... hörde snacket under fikan!
    Men det är ju precis där vi har det, de pratar om att de vill ha en tjej och du tolkar det som att de är avundsjuka för att du fått det.
    De HAR ju två pojkar, måste de verkligen då vara avundsjuka för att de ÄVEN vill ha en tjej?
    Jag tycker ditt inlägg var en jättebra summering på hur jag tror tjejmammor tolkar saker och ting.
  • fam kaos
    BymBym skrev 2009-09-28 21:49:41 följande:
    Jag vet att det var så. Det är som sagt vänninor som har jag har pratar och umgås mycket med. Och ja, de var avundsjuka på andra som fått flickor. Ingen inbillning från min sida alls.
    Neeej absolut inte, de har gått fram till dig och sagt men gud vad avundsjuka vi är på din bedårande söta lugna lilla flicka, snääälla ta våra pojkar, vi kan lägga pengar emellan om så är
Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?