• Lilla vi

    Någon runt Östersund med BF i februari?

    väntar mitt 1:a barn i februari och undrar om det finns nån annan runt Östersund som också gör det? För jag antar att jag inte är ensam om det!

  • Svar på tråden Någon runt Östersund med BF i februari?
  • Jossehannanon

    Åh gravida Östersundstjejer, va härligt!
    Kul att man hittade den här tråden! Jag är gravid med första barnet, relativt nybliven jämtlandstös som har BF den 23 februari.

    Salicon: Synd att jag inte såg detta tidigare, jag hade absolut dykt upp! Bor nästan granne med Svenssons café. Hör gärna av dig om ni planerar fler träffar!

    Ta hand om er och era bebisar! :)

  • kakdeg
    Jossehannanon skrev 2009-11-08 22:20:38 följande:
    Åh gravida Östersundstjejer, va härligt! Kul att man hittade den här tråden! Jag är gravid med första barnet, relativt nybliven jämtlandstös som har BF den 23 februari.Salicon: Synd att jag inte såg detta tidigare, jag hade absolut dykt upp! Bor nästan granne med Svenssons café. Hör gärna av dig om ni planerar fler träffar!Ta hand om er och era bebisar! :)
    Välkommen hit =)

    Vart bodde du innan Jämtland?
  • Lilla vi

    mitt mål från början var att ha så mycket smärtstillande som möjligt. Men nu när jag faktiskt ska ha barn så vill jag prova utan till att börja med, lustgas och ackupunktur har jag tänkt mig. Blir det riktigt fördjävligt så kan jag självklart tänka mig annan bedövning.

    Kakdeg: när är det som ni flyttar hem igen?

    Det känns roligt att vi börjar bli ett par stycken som ska ha i februari, känner ingen annan som ska ha då. Bara en hel drös som ska ha nu i december. Drömde jag var ute och gick med bäbbisen i barnvagn i natt, mysigt :0)

  • kakdeg

    Vi har tillträdesdag 1 december så jag hoppas på att jag kan sluta jobba tills dess. Men det blir i december iallafall =)

    Jag tänker att man kan ju testa sig själv och se hur mycket man klarar av, har ju aldrig varit i den situationen tidigare så man vet ju inte. Men det är ju skönt att veta att det finns smärtlindrande om man känner att man vill ha. Tycker dock att det ser lite läskigt ut när de sätter in epiduralsprutan, fast om man har riktigt ont så är det väl i och för sig inte nåt man tänker på.

    Va mysigt att drömma om bebisen. Det har jag inte gjort konstigt nog. Har drömt att jag är gravid iallafall.

    Ser man på era magar att ni är gravida nu? Min mage kan kännas som den är i vägen, mest för att den är hård ganska ofta på grund av sammandragningar. Bebben tumlar verkligen runt runt där inne nu. Coolt att man kan känna att den flyttar runt =)

  • Lilla vi

    jag har inte drömmt om bebisen tidigare, men inatt så var vi ute och gick på frösön. Konstigt nog!

    På mig syns det att jag är gravid. Det gick rätt fort när det väl började synas. Det var ungefär så att ena dagen syntes det inget ochnästa dag så gjorde det de. Jag känner mig rätt otymplig, tycker inte om att sitta, utan vill helst sitta i en halv liggande ställning. Då trycks inte magen ihop. Hur länge till kommer bäbisen att flytta runt, eller tummla och slå kullerbyttor? :0) Börjar å mer och längre sammandragningar nu, Vaknar ofta på nätterna av att jag har det. Vad tycker ni är den största omställningen rent fysiskt och psykist att vara gravid? det jobbigast för mig är att jag gråter i tid och otid. Har blivit så grymt känslig, på både gott och ont :0) Ibland räcker det med att nån säger halv sju till mig så börjar jag pipa...! fysiskt är nog att jag blivit rätt otyplig, har alltid varit liten och helt plötsligt känner jag mig som barbapappa! Igår fic jag hör en sån "snäll" kommentar från min man "nu har ju baken blivit större också, så nu syns det där också att du ska ha barn". han menade ju inget ont med det, men tro inte det var roligt att höra! :0)

  • kakdeg

    *haha* halv sju och baken blivit större, de va roligt!

    Är inte mer känslig än tidigare, har ganska kort stubin vanligtvis och det har jag nu också =)
    Känner mig som höggravid, även om jag inte ser ut att vara det men kan bli flåsig av att gå och av ansträngningar överhuvudtaget. Barbapappa va ett bra ord! Så känns det faktiskt!

    Har haft ont i ljumskarna nu varje morgon när jag vaknar. Tänker foglossning, men kan man känna av det när man sovit också? Nån gång när jag gått en del så kan det kännas som en kniv som skär på blygdbenet, det måste vara foglossning? Det går över så det är ju skönt men det gör väldigt ont när det kommer....

  • Lilla vi

    ja man har verkligen fått dålig, eller sämre kanske man ska säga, kondis av att vara gravid. Jag kände av det rätt så tidigt och det blir inte bättre ju större magen blir.

    Jag kan oxå känna mig hög gravid ibland, undra hur vi kommer att känna oss i februari?!

    det låter ju som det skulle kunna vara foglossning som du har. Men allt är ju så svårt eftersom man inte gått igenom det här tidigare, så man har ju inga referat direkt. Vad säger BM då? Känner av nåt som jag tror kan vara foglossning när jag varit ute och gått, det gör så jä*la ont i ryggslutet och höfterna då...

    Har nån av er förresten fått några konstiga cravings? typ tegelstenar eller så?! Har inte fått nåt speciellt, mer än att jag inte klarar av kaffe längre. Kan nästan spy av doften. Hoppas det går över sen!

  • Jossehannanon
    kakdeg skrev 2009-11-09 00:55:27 följande:
    Välkommen hit =)Vart bodde du innan Jämtland?
    Tack!
    Jag kommer från lilla Karlskoga i Värmland från början, men flyttade hit från Jönköping förra sommaren efter att ha pluggat där i tre år. Fick jobb här på sjukhuset och tog med mig sambon från Småland helt enkelt :)

    Skönt att läsa att det är fler än jag som verkar ha tappat kondisen totalt ;)
    Jag tycker själv att jag har fått gravidmage med tanke på hur liten jag är i normala fall, men så får man höra från patienter och andra att jag är "så liten" för att vara så långt gången... inget man blir glad av att höra direkt, men enligt min BM så är allt perfekt och magen alldeles lagom stor, så jag försöker lyssna på henne :)
    Inga konstiga cravings, däremot får jag undvika mitt älskade kaffe pga extrem halsbränna... tyvärr.
  • T I G E R

    Jossehannanon; välkommen till Jämtland! Vad roligt med flera februariföräldrar!

    Jag funderar på att dra ihop en stor söndagsfika hemma hos mig nån dag framöver, med blivande mammor - vore roligt om så många som möjligt ville komma så vi kan lära känna varandra :) Hoppas intresse finns!

    Jag tycker också att "kulan" kom ganska med besked. Det var någon gång kring vecka 20 som det bara sa poff! :) Jag trivs dock med magen, men som sagt... Hur ska det kännas i februari?? Jag känner mig tillräckligt stor redan :) Samtidigt är det skönt att det syns tydligt att det är en "bäbismage" och att man inte bara ser tjock ut. Så hellre v 28-mage än vecka 18-mage :)

    Det låter definitivt som att ni beskriver foglossning - och ja, man kan absolut ha ont efter att "bara" ha sovit. Ett starkt tips är att lägga en kudde mellan benen då ni sover på sidan. Gärna en sån lite hårdare, typ tempurkudde. Andra saker som jag fått börja med är att sitta när jag ska ta på mig skor och byxor, det gör för ont att balansera på ett ben... Jag känner mig som en gammal kärring ;)

    Angående profylaxkurs någon skrev om... någon som har hört något/har erfarenheter kring dessa? Vad lär man sig där som vi inte kommer att lära oss i föräldragrupperna osv?

  • kakdeg

    Åh jag vill också vara med på fika! Men är inte hemma förrän i december.
    Ska till Östersund nästa vecka för att träffa banken och gå på syn på lägenheten. Det blir skönt när allt det är avklarat. Mycket som ska tänkas på när man ska flytta =)

    Var till läkaren i Norge idag och han trodde nog det var foglossning jag känner av ibland.. Han vill fortfarande att jag är heltidssjukskriven för mina sammandragningar, men jag sa att jag kan härda ut och jobba november ut. Och sen så ska han sjukskriva mig tiden ut =) Det blir perfekt för mig då jag kan fixa saker i lägenheten och "boa"

    Ja jag undrar också hur det ska kännas i februari när man känner sig höggravid redan nu! Det går säkert inte ens att jämföra. Hoppas man inte går upp så mycket till, det är jobbigt att bära runt på allt och magen som är i vägen redan nu =)

Svar på tråden Någon runt Östersund med BF i februari?