• Lilla vi

    Någon runt Östersund med BF i februari?

    väntar mitt 1:a barn i februari och undrar om det finns nån annan runt Östersund som också gör det? För jag antar att jag inte är ensam om det!

  • Svar på tråden Någon runt Östersund med BF i februari?
  • Lilla vi

    Tiger: det låter bra, då får vi peppa varandra till att gå ut och gå! Väntar på vår inbjudan till föräldragruppen. Vi borde ju vara i samma eftersom vi har bara ett par dagar mellan datumen.

    Jag har jobbat i två dagar nu, och känner av mina krämpor more than ever. Får jätte ont i fötterna och bäckenet när jag går, plus att jag får sammandragningar. Om jag är ute och går bara så där och får ta det lugnt så kännerj ag mindre av det. Så jag tror inte det blir så mycket mer jobb nu fram över, om dom inte kan göra ett guls schema till mig :0)

    än så länge sover jag okej, vaknar nån gång per natt för att jag har sammandragningar eller måste kissa. Men Skrutten sover iallafall hela nätterna. Hoppas det håller i sig även utanför magen. Dagtid när jag ska vila är det dock mer liv och rörelse där inne.

    Ska ni förresten döpa eller ska ni ha namngivningsfest, eller inget dera?

  • T I G E R

    Nu har jag inte varit in på några dagar, och givetvis hade jag missat Tutti-fikat. Som sagt, jag bjuder in er något framöver så får vi ses i alla fall! =)

    Angående krämpor är det väldigt från och till. Jag har inte haft några sammandragningar alls - så jag vet inte ens hur det känns??! Däremot är foglossningen ibland rätt jobbig. I morse vaknade jag 04, bara att gå upp och ta ett bad i ett par timmar... Badkaret är min bästa vän, alla gravida borde få ha ett badkar! =) Jag har börjat må lite mer illa nu och har dålig aptit... Känns som att det blir "fullt" i magen bara man äter litegrann... Men ärligt talat tycker jag ändå att jag får må rätt bra. Jag jobbar ingenting nu så då är det ju "okej" att ha ont. Däremot vilar jag ingenting... Har a-l-d-r-i-g varit sådan som kan lägga mig om dagarna, men nu tjatar både BM och sambo på mig så jag får väl "lära mig". =)

    Jag är jättekluven till dop/namngivning. Jag är emot att välja religion till mitt barn, och ogillar religion i allmänhet ganska mycket.... Men ändå gillar jag kulturen och traditionen det innebär. Väldigt svårt. Vi får se hur vi gör. Kanske att vi har ett enkelt dop på mina föräldrars gård eller så... Kyrka är uteslutet.

    Hur mycket har ni gått upp ungefär? Jag är så himla rädd att bli jättetung på slutet... Jag har bara gått upp 1 kg sista månaden dock så min uppgång verkar ha lugnat sig...

    Stor kram till alla gravida! =)

  • Lilla vi

    Du ska vara glad att du inte har sammandragningar. Mina blir fler och fler ju längre tiden går. Från början kom dom bara när jag var ute och gick, men nu får jag dom lite titt som tätt. Jag antar dock att jag ska vara glad att dom inte sitter i så länge och att dom inte gör ont (9 gånger av 10 år det så iaf).

    Vi kommer nog att döpa, inte för att nån av oss är troende. Men jag, eller vi rättare sagt, tycker det är en fin tradition. Vi gifte oss i kyrkan så det lär nog bli dop också. Om inte så tar jag nog död på min farmor ;0)

    Jag har gått upp runt 9-10 kg tror jag. Har inte heller gått upp så mycket på slutet, utan nu är det rätt lugnt. Hoppas inte jag kommer gå upp så mycket mer. Känner mig nog otymplig som det redan är!

  • wintra80

    Hej på er februarimammor!

    Kul med en tråd, när ska ni har vi väntar på en liten 15 februari! :)

    Spännande!

  • kakdeg

    Jag håller mig fortfarande på 9-10 kilo, och det känns bra men jag är också rädd för att gå upp mycket på slutet. Men om man gör det så är det väl oftast bara vatten och inte fett. Om man inte ändrar kostvanor vill säga!
    En kollega på jobbet som är i vecka 22 har inte gått upp nånting, så hon har ju snarare gått ner i vikt, magen är större än min ( andra barnet för henne) men jag skulle inte vilja byta med henne för hon ser väldigt utmärglad och sliten ut i ansiktet.

    Vad har pulsen varit på era små när ni varit hos BM? Det sjunker för varje gång nu för min bebis. Senast i vecka 28 va den på 142.

    Tror inte att vi ska döpa i kyrkan heller.

    Blir det rea på babyskydd efter julen eller har den rean redan varit? Vad har ni för märke ni som köpt? Vi vill ha med bas, Acta Graco Logico eller Duologic ( fast den är dyr och ser stor ut) eller Brio Primo?

  • ekind

    Pyrets hjärtljud har legat på mellan 130-140 slag/minut varje gång vi varit hos BM, sist var det 132..så mysigt att höra tycker jag!

    Ang bilstol så har jag ingen aning om reor eller olika modeller...vi kommer att få ärva en Acta Graco av min syster. Den är nästan helt ny(inköpt i maj) och bara använt av en bebis. Hoppas den är bra!

    Ska till IKEA i helgen. Har ngn av er varit där. Några tips på vad man kan tänkas fynda till den lill*?

    Välkommern Wintra80! Bor du också i Östersund? Jag och min man väntar en liten som är beräknad till den 5 februari.

    Ha det gott!

  • Lilla vi

    Vår bilstol är av märket ahta tror jag det hette, det finns ju så himmla många märken och utformningr så man blir ju nästan snurrig i skallen! :0)

    Skruttens hjärtljud ligger runt 14o och har gjort det varje gång, ska dit igen nästa fredag och kolla igen. Har nån av er fått börja och äta järntabletter eller nåt annat? jag äter järntabletter, vilket ite var nån överraskning eftersom jag annars oxå har dåligt blodvärde.

    Det angående att gå upp så tror jag inte heller att det är så mycket fett på sig själv man går upp nu på slutet. utan mest vatten, och sen växer ju bäbisen på sig ca. 200- 220 g per vecka från vecka 28-30 eller nåt sånt tyckte jag BM sa. En kompis syster gick upp över 30 kg när hon var gravid, hjälp säger jag bara!

    det finns säker jätte mycket att handla på Ikea till liten, jag tänkte åka dit nåt i samband med skolan (pluggar ju i härnösand). Spjälsängsskydd är billigare där än på tex barnenshus vet jag.

    Vår lill-skrutt är beräknad till den 8 feb. Hoppas h*n håller tiden! :0)

  • T I G E R

    Välkommen hit Wintra! =)

    Vår bäbis är beräknad till den 3e februari!

    Vi har köpt en acta graco babyskydd på blocket. Vi hade fått rekommendation på en sån så när vi hittade en till bra pris så slog vi till! :)

    På IKEA kan man ju alltid passa på att köpa sängkläder till spjälsängen, mkt billigare där än på barnens hus till exempel! Vi köpte även storpack med tvättlappar i frotté och nån babyfilt och så.

    Hallons (vi kallar bäbis det enda sen jag blev gravid) hjärtslag ligger oftast mellan 140 och 150 ungefär. Men den kan gå ner till kring 135 för att sen skena upp på 160 också. Men snittet ligger på typ 145.

    Idag har jag tittat på förlossningskliniken för första gången. Herregud vad man blir pirrig och förväntansfull, livrädd och lycklig på samma gång! :) Häftigt då de förlöste barn med kejsarsnitt som var i vecka 30 och de var liksom "riktiga bäbisar"... Och det är ju så stora våra bäbisar nu! Är det inte helt otroligt häftigt att det börjar vara så nära tills vi får träffa våra inneboende? Lyckorus! :D

    Ha en fantastisk helg!

  • Lilla vi

    Jag brukaro ckså titta på förlossningskliniken, men det slutar alltid med att jag sitter och grinar :0) en sak som jag har tänkt på när jag ser det är att iblnad är ju hela släkten med vid förlossningen. Jag skulle inte vilja ha någon annan än min man med när jag ska föda. Om inte han av någon anledning skulle kunna vara med så skulle det få bli mamma, eller nån vääääldigt bra kompis. Men aldrig, syskon, svärmor, svägerskor, kusiner osv. Hur känner ni andra då?

    Kommer ni alla ha separata rum i ordning ställda till bäbisen på en gång eller kommer ni att fixa det sen när det blir dags för bäbisen att sova i ett eget rum? Vi kommer att ha skötbordet i det tredje rummet, men sen kommer vi nog att vänta med att ställa i ordning resten till bäbisen behöver flytta ut ur vårat sovrum. Gud vad jag skulle vilja ha ett hus känner jag! :0) För mycket grejer och för liten yta, ändå flyttade vi till en störra lägenhet i sommras. Hur stort bor ni andra?

  • kakdeg

    På IKEA finns det billiga såna underlakan med plast under som skyddar madrassen. Vet inte om man ska ha sånt eller inte. Och billiga flerpack med frottettvättlappar om man vill använda såna till blöjbytet till exempel.

    Vet inte heller hur man ska göra med "barnrummet" för spjälsängen ska ju ändå stå i vårt sovrum första året. Men det är ju skönt att ha ett rum till att gömma undan alla leksaker och barnsaker som man samlar på sig efter födseln. Det blir väl ett kombinerat barnrum/ allrum tänker jag.

    Har också sett på Förlossningskliniken och jag tycker att det måste kännas stressande med så många släktingar i rummet när man ska föda.

    79 dagar kvar idag! Tiden går så fort =)
    Om en vecka är vi hemflyttade till Östersund för gott =)

Svar på tråden Någon runt Östersund med BF i februari?