helene306 skrev 2009-12-31 18:54:23 följande:
Jag åt efter Lchf innan graviditet och hade tänkt fortsätta men det funkade inte. Läste i början av veckan i en bok jag fick med från inskrivningen: Graviditet, förlossning och den nya familjen av Ulla Rode m
fl. I den står det (s.66) följande: "Går du ändå upp mycket i vikt är det inte fettet utan kolhydraterna du i första hand ska spara in på. Låt bli socker och skär ner på kolhydratrika livsmedel som bröd, pasta och potatis" För mig stämmer detta, jag är otroligt kolhydratskänslig och äter jag kolhydrater drar jag på mig vätska och blir svullen (+ att jag har gått upp mycket i vikt ). Det är inte lätt när det är kolhydrater kroppen numera vill ha! Vädligt blandade känslor för min del.
Ok!
Jag gick upp 30kg sist, efter 2 månader hade jag fortfarande 20kg övervikt mot innan. Trots att jag gick hur mkt som helst gick jag inte ner ett gram, tills jag börjarde med GI. Jag körde inte stenhårt, Jag åt samma som resten av familjen, men istället för pasta, potatis etc så tog ja grönsaker, åt inget bröd, förutom husman knäckebröd som är 100 procent fullkorn. Dock åt jag gott på helgen, på en av de lagade målen unna ja mig då tex pommes eller potatisgratäng. Och ja lyckades gå ner mina kilon, men de tog ca 1 år. När ja nu blev gravid igen, så mådde ja väldigt illa i början, de ja var sugen på o kunde äta var vitt bröd, sen fick ja större aptit och nu sitter ja i kolhydrats träsket jag med =)
Ska verkligen försöka igen o byta ut detta mot grönsaker då ja redan gått upp 11kg i vecka 25. och känner hur ben o fingrar svullnar. vill verkligen inte gå upp över 30 nu igen.
Så efter helgen sätter ja fart, nu får de banne mig vara nog. Illamåendet är ju borta, men aptiten är ju dock kvar, ,men hoppas ja vänjer magsäcken efter ett tag.