Inlägg från: Milkina cerka |Visa alla inlägg
  • Milkina cerka

    Hemmamammor del 6

    marre67 skrev 2009-10-29 22:00:22 följande:
    Tycker det låter löjligt att det tolkas som spam om man länkar till tidigare tråd deltagare, eller hur?Tack för inbjudan. Kankse kikar in nån gång, jag tror dock att ni är mer troende än mej i den tråden, eller rättare sagt utövar det mer än mej .
    Ibland kan tråden vara ett stöd med att komma sig för med att ta tag i Bibeln o. fördjupa sig.
    marre67 skrev 2009-10-29 22:02:26 följande:
    Förresten undrar jag hur många moderatorer det finns på fl? Det måste ju vara jättemånga när de kan hålla sån stenkoll på det mesta som skrivs storebror ser dej....... säkert även detta inlägg man får passa sina ord rätt noga.
    Har de inte ändrats en del ang. moderatorer, att ngn annan skulle överta övervakningen tror jag, kolla under "Familjeliv sajten" där var en del trådar ang. detta.
  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-29 22:16:44 följande:
    Hör att barnen inte somnat ännu heller. Känner mej så trött. Det känns att man haft allt ansvar själv över barnen de sista veckorna Mannen är på jobbet sen imorse faktiskt. Har nattöppet också så han lär nog sova där. När är det förresten som barnen ska ut och leka bus eller godis? Imorgon?
    Mina skall inte ut alls, gillar inte att de tigger av andra vare sig till Halloween eller Påsk.
    Känner mig jätteobekväm med tanken på det.
    Däremot köper jag så att de blir nöjda o. sdå att vi har till andra som kan tänkas komma o. ringa på, så vad andra låter sina barn göra, det lägger jag mig inte i.
    Heather kan ju säkert svara, hon borde vara rena experten till skillnad från oss.

    Sover gör de här, men sonen var inte glad över att behöva sluta med det han höll på med för att göra något så tråkigt som att sova. Han är lite som han som sade till sin mamma "varför tvingar du mig att gå o. lägga mig när jag är pigg o. att gå upp när jag är trött?.."
  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-29 22:58:25 följande:
    spomenka- roliga ord från sonen ibland kommer barnen med så roliga saker, och det var ju sanningen han sa.Du är då så lik mej på många sätt som jag sa i inlägg tidigare så gillar jag inte heller detta "tiggande" men nu har de i två års tid tjatat om detta och fått mej att få dåligt samvete genom att säga: vi får aldrig gå ut och leka bus eller godis när ALLA andra får det....så jag låter dem gå till närmaste grannarna och står själv och skäms vid vägen,haha.
    Vad modig du är , har avstyrt det med uppladdning av godis som sagt o. ett löfte om att hyra film att se, sonen ångrade sig nämligen när vi var o. hämtade lillan i kyrkan o. såg att det var Monsters vs Aliens(el. ngt liknande) som de sett o. han då missat.

    Det är väl inte det sämsta att vara lik mig *sträcker på mig* det är ju inte första gången vi insett det heller...

    Hoppas de har somnat nu sönerna .
  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-29 23:31:35 följande:
    springer mellan tv och dator. såg just vänner. Jag gillar ju komedier som är lättsamma att se. Ska se 2 1/2 män kl 00.00 den är också en klar favorit Åt jättemkt chips och ostbågar så jag nästan mår illa :-/Nej det är ju inget negativt med att vara lik en mkt klok kvinna
    Jasså på det viset, jag brukar sitta här vid datorn o. ha tv:n på, så att tv blir som radio , blir det väldigt intressant så kan det hända att jag går dit o. tittar. Lyssnade på rosabandet galan på det sättet tidigare ikväll tex. fungerade utmärkt.

    Så klok känner man sig aldrig själv, särskilt så kommer jag oftast på något vettigt att säga alldeles f ö r sent, på d e t viset är datorer bra - man svarar när man svarar o. det ser många ggr "bättre ut" än vad det var...

    Nu borde jag gå o. lägga mig, jag säger borde, man vet ju aldrig.. ha det så trevligt med dina komedier du , så "ses" vi här senare.
  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-29 21:51:43 följande:
    Förresten ang den tråd som togs bort, herregud vad är det med folk egentligen? Kan de inte fatta att man är två i en familj, två om att ta ett beslut. Inte står jag med bössan och tvingar min man att gå ut och jobba och jag är kvar hemma med hans kontokort och latar mej hela dagen.De får ju det att låta så. Vi har ju gemensamt beslutat att en skall vara hemma, och vi som är hemma gör ju ett lika stort jobb, om inte större, att ta hand om hem och familj. Obetalt. Inte slösar jag pengar som om vi hade haft två inkomster. Man måste ju snåla och vara ekonomisk för att få det att gå ihop.Inte är det så roligt alla ggr men det är ju värt allt i slutändan ändå, tycker jag iaf.
    I n t e illa menat med att inte kommentera detta - hade missat inl. på ngt vis, kan bara säga att jag håller med dig.
  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-29 23:50:53 följande:
    drar mej till vardagsrummet och kanske till lite godis också? Har problem med mej själv och mitt vräkande efter godis just nu, kanske nån slags tröst sökande som läkaren sa? Har istället tappat matlusten helt och kom själv på vid 18.30 att jag hade glömt bort att äta mat idag. Tur jag hade gett till barnen iaf Gonatt
    Godnatt med dig med .
  • Milkina cerka
    Familjetrollet skrev 2009-10-30 08:04:59 följande:
    jag avskyr tiggarafton(halloween)för 2 år sedan fick vi flera rutor bombade med ägg att ett gäng ungdommar bara för att vi INTE firar halloween!jag fann denna tråd igår och blev så glad.för jag är oxå en hemmamamma,villket är ett JOBB som många inte verkar förstå.jag har vart hemma ca 7 år.
    Välkommen hit!
    Har varit hemma ungefär lika länge som du då, det blir 8år i mars, när sonen fyller 8.
    Klart det är ett j o b b, vad skulle det annars vara? Något för latmånsar som ligger på soffan o. tittar på såpor o. äter praliner? S å ser iaf inte mina dagar ut...
    Gillar inte tiggeriet, att de som inget får förstör för andra o. definitivt inte monster- o. aldrig i livet "djävular" o. liknande masker/utklädningar.
    IrenerI skrev 2009-10-30 08:27:39 följande:
    Här har vi tur ungarna vet inte om att man går och "tigger" godis vid påsk och Halloween då de inte är några ungar häromkring som gör de.. dom törs väl inte i mörkret!! Fördelen med att bo på landet de är för långt att gå runt man orkar typ 2 hus sen vill man hem
    Låter som att det är en bra idé att bo på landet just nu.. inte s å dumt här heller iofs har bara varit ngra enstaka ngn Halloween tidigare, bara att hoppas att vi slipper iår med.
  • Milkina cerka

    Familjetrollet - Låter mer och mer som att din o. min situation liknar varann något. Har som sagt varit hemma sedan sonen föddes, han fisk sedan en lillasyster som fyller 6 nu i dec.
    Har fibromyalgi som blev i stort sett bra under grav. med sonen(därav modet att skaffa en till) o. mycket sämre under tiden jag väntade lillan o. efter dess.
    Har dagar när jag absolut inte orkar mer än det nödbvändigaste - vilken arbetsgivare skulle acceptera det? Tur att vi klarar oss på en inkomst, o. de som ser ner på en för att man är hemma, ja de har bara inte förstått o. sitter definitivt fast i konsumtion o. att den med flest saker blir lyckligast.. V i har det vi behöver o. är nöjda med vårt liv - d e t om något borde räcka som argument emot dem.. men vad gör man? låt oss göra som vi vill.

    Tänkte kika in till dig, men var ionbjuden till ditt konto, skulle vara roligt att "lära känna" dig lite mer . Inget tvång naturligtvis, utan bara för att det vore trevligt.

  • Milkina cerka
    Familjetrollet skrev 2009-10-30 10:34:08 följande:
    jag öppnar upp sidan.jag har vart hos flera läkare ingen hittar själva felet.sitter jag på huk några sekunder så är det kört i veckor tom månader.min värk sitter runt bäckenet,ben,handlederna.nu har jag haft tur att slippa värken ett par månader.men den kan bara slå till på sekunden oxå.ang jobb så klarar jag inte av stressen med att hinna hit och dit.vissa dagar orkar man knappt göra något och vissa dagar kan man inte sitta still
    Tack, det var snällt, hade räckt att du skrev några rader här i tråden om det kännts bättre för dig.

    Låter ju inget vidare att ha det som du har det. Var en tjej i vår fibrotråd som det till slut konstaterades att bäckenet var snett på o. att det sedan gav upphov till resten av smärtorna hon hade. Minns jag rätt så hjälpte en naprapat henne.
    Känner igen mig i det där med stress, vet inte riktigt var jag skall göra av mig om det blir f ö r mycket runt omkring.
  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-30 15:54:54 följande:
    Familjetrollet välkommen.Jag har också vart hemma i ca 8 år nu. Jobbade tills jag var i 6 månaden, sen slutade jag och sonen föddes och sen dess har jag vart hemma tills son nr 2 i den uyngsta skaran kom, han är 6 år nu. Har äldre barn på 18 och 20 också, och ett barnbarn på 9 månader Vi verkar ha jämngamla barn här, roligt.Tänkte när jag stressade idag från grossisten att helt hemmamamma är jag ju inte, jag sköter ju all handling till jobbet, men då är ju barnen med pappan på jobbet så de behöver ju inte lämnas nånstans den tid det tar för mej, mellan 1-2 tim per gång.Vart så besviken idag för först har jag inte sett några pumpor på coop under hela veckan, sen åkte jag till willys idag och då är de slut förutom en pumpa som var liten som en tomat köpte den och gick till bilen. Ungarna skrattade gott och vi skar iaf ut en lykta av den. Första året jag inte har en stor pumpa som lykta
    Nej men så trist att du inte hittade ngt mer än en mini-pumpa, önska jag kunnat skicka ngra av dem jag såg förut till dig - tänk dig med mail eller så .
    Är ju inte riktigt min grej att göra sånt heller, Halloween o. jag passar dåligt ihop tror jag...
    Ser däremot fram emot advent nu, med ljusstakar o. adventsstjärnor d e t ä'r grejor det .
Svar på tråden Hemmamammor del 6