Inlägg från: Milkina cerka |Visa alla inlägg
  • Milkina cerka

    Hemmamammor del 6

    All American Mom skrev 2009-10-26 14:12:41 följande:


    Spomenka Ja vi brukar turas om, maken o jag, att hålla Alex sällskap i badrummet när han badar. Han är 4,5 nu, och duktig i badet men vi håller holl på honom ändå för om han halkar eller något är det inte roligt. Men det verkar inte så halt i badkaret här..Nu ska jag göra mig iordning, ta hunden ut för morgonpromenad, åka till posten, och sen vid kl 11 ska jag på daglig mässa på kyrkan, och efter det vet jag inte vad vi ska göra.Maken börjar sitt jobb 9/11 så lite mer semester har han kvar.
    Ja, s å var det ju, han är tre år yngre än sin namne här.
    Hade en matta som skulle hindra halkolyckor i badkaret, men den lossnade hela tiden, funderar nu på ngt aom ser ut som små fiskar av gummi att sätta dit, men de kanske lossnar de med...
    Men alltid viktigt att vara försiktig, de k a n ju faktiskt drunkna i så grunt vatten som 10cm o m det skulle vilja sig illa.

    Verkar ha missat att han fått jobb, men det var ju trevligt , antar att det inte är så gott om jobb där borta precis som här. Han är ju bara att gratulera.
  • Milkina cerka

    All American Mom skrev 2009-10-27 23:51:31 följande:


    Anne h -Du har varit detsamma mot mig kära du. Och sen med folk brukar jag använda den gyllene regeln - Behandla andra som du själv vill bli behandlat. Om någon är hetsig mot mig, kan jag lika väl vara så mot dom. Är det inte konstigt då, när du kommenterar som du göra, med en kritiskt ton eller med sarcasm, att någon ska regera så. Så du behöver inte försöka få folk här att tycka synd om dig. Jag sa ju (om jag minnes rätt) om maken INTE fick jobb inom årets slut så skulle jag vara tvungen att jobba, säkert som Usk:a för det är lätt att hitta jobb i den yrken här. Dom skriker efter såna här. Men han fick jobb, ett bra IT jobb inom ett stort företag här, nyligen, och börjar jobbar om 1,5 veckor där. Så nu behöver jag inte ens tänka tanken om det. Jag vet att en hel del i Borlängetråden tycker det är dumt med hemmamammor och det livet vi har, och jag får ju prata om det här och länka till det här också, om jag vill. Jag ser inget i FLs regler som står att man får inte länka till andra trådar här. Jag bara länkade o sa att vissa tycker vi hemmamammor är parasiter för våra familjer och leva på makens lön.
    Låter ju logiskt, n å g o n måste ju jobba o. nu fick h a n ett jobb - ni kan fortsätta leva som ni gjort här tack vare det.

    Hoppasd ni har det bra allihop annars .
    Här ser det ut att bli en jättefin dag, soligt o. klart väder ute dock med enb temp på -2 när jag tittade förut.. m e n blir nog varmare framåt dagen om vi har tur.
    Planerna för idag är inte så stora, lillan skall på pyssel i kyrkan i em. - sonen o. jag får kvalitetstid ensamma . Kanske vi åker o. handlar, startar maten o. läser lite(han för mig för att öva o. jag för honom för nöjes skull).
  • Milkina cerka

    Marre - Här skall barnen vaccineras av skolsköterskan i skolan, men de vill att någon av oss(gissa vem) är med om de skulle bli ledsna. Här är ännu vacc. på riskgrupperna för vuxna via VC, gjorde det ont förresten?
    Pytt, d e n läsningen blev det inget av, hans kompis kom o. de satt o. spelade AQ, men d e tycker ju att det är roligt. Nu när kompisen har gått hem sitter han vid tv:n, ja de var ute o. cyklade emellan, har inte suttit o. latat sih h e l a dagen .
    Snart slutar det i kyrkan o. jag skall hämta där, för att sedan skjutsa in middagen i ugnen.. det
    t a r ju aldrig slut.. vilka andra jobbar 24/7?

  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-28 16:43:14 följande:
    Sprutan kändes ingenting! Jag som vart så rädd innan. Kan lova att en mygga biter hårdare. Men idag har jag ont i armen pga att den sprutas rätt in i muskeln, och jag blev lite förkyld av den. Mansor fick feber igår kväll men är frisk nu. Vi får hoppas det inte blir värre biverkningar för man känner sej som en försökskanin.Här får vem som helst gå och ta direkt, de har inte som prio 1 risk grupper.vad ska du laga för middagsmat? Och ja , det undrar jag med, vem som skulle jobba 24tim/7 dar i veckan? Ingen.
    Låter ungefär som det skolsköterskan beskrev på föräldramötet då.

    Jag har haft köttfärsröra sjudande på spisen hela em. nu när jag kom hem hällde jag den på pizzadegen jag gjorde tidigare(kavlade ut o. rullade med bakplåtspapper så att det inte klistrade ihop) o. strödde ost över - voilá in i ugnen. Pizza sallad är redan klart. mat strax.
  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-28 17:23:58 följande:
    D lät ju jättegott och enkelt. Trots att vi säljer pizzor har jag aldrig tagit hem en pizzadeg jag kunde tagit hem många bullar och gjort enkla pizzor av dem för det är ju helt annat med hemmapizza än den "riktiga". Jag lagade soppa till lunch, funderar nästan om vi ska äta det även till middag? Vart så mkt och jag känner mej inte pigg att börja laga mat igen. El nån rest från kylen och lämna soppan till imorg. ska gå till köket och spana och fundera
    Låter ungefär som att skomakarens barn inte har hela skor (då menar jag i n t e att dina svälter, är hungriga eller så). Det som finns så nära, blir man nog rätt blind för..
    Blev massor över - btukar ju bli lunch dagen efter här(nu när det är lov så klart) så brukar jag ju göra när de är hemma. Annars skickar jag numera med lite restburkar till pappa, här i frysen blir det lätt gammalt annars.
    Vad hade ni för god soppa då? Jag som alltid söker nya recept, är ju nyfiken
  • Milkina cerka

    anne h skrev 2009-10-28 18:11:14 följande:


    Vem har kallat er för parasiter?Jag har inga 10-20.000 kr/mån, snarast det dubbla.Jag arbetar heltid samtidigt som jag ensam sköter både hem och barn samt hus och stor trädgård då jag är ensamstående morsa till fyra barn varav  tre har särskilda behov (en med utv st, ep, hns mm, en med hjärtfel, en med endast svår astma) men visst, säger ni det så är det säkert så; ni gör jättemycket mer än jag varje dag de 24 h som dygnet innehåller (för det är väl samma antal för er som för oss), ni som är hemma.-men jag undrar fortfarande; vem kallar er parasiter?
    Jag är inte Marre, men kikade i er tråd som Heather länkade till o hittade # 214 i er tråd, någon skulle känna sig som en iaf, det är vad jag kunde hitta just nu, vet inte om det stått någon mer stans.
    Hur andra känner sig när de tänker på mitt liv känner jag mig inte särskilt skyldig till.
    V å r familj har valt att leva såhär, v i är nöjda med det valet, det räcker för mig.
  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-28 18:52:58 följande:
    anne h- från meningen *asgarvar* är det dina ord och jag uppfattade det som att du tycker det om de som är hemma. Sen kan jag bara beklaga att du har så många barn med problem. Själv har jag 4 barn och ett barnbarn. 1 barn med förkylningsastma så jag vet nog också vad det innebär.Nu tänker jag inte lägga mer energi åt det. Det är ingen tävling med vem som har mest jobbiga barn.Här är vi hemmaföräldrar och driver en god ton i denna tråd. Tack för ordet!
    Tack Marre, förlåt att jag lade mig i, bra att du hade ögonen med dig mer än jag.
  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-28 19:02:32 följande:
    Men tack själv! jag blev glad åt ditt stöd, och du såg nåt jag missat. Visst låter det ju som att hemmamammor är parasiter som inte tillför något konstruktivt...herregud säger jag bara! Kan man inte stå för vad man tycker månne?Vad tror folk att vi gör hemma hela dagarna? Glor på Baywatch...
    Förmodligen tror de det.. eller iaf såpoperor på tv .
    Två par ögon ser väl mer än ett par, o. vi får ju hjälpas åt.
    Anar inte vad jag skulle vilja skriva..kommer inte ifrån tanken att jag tror hackandet på oss bottnar i avundsjuka på flera plan.
  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-28 19:18:14 följande:
    Håller med dej till fullo. Eller så är man girig efter pengar och anser att materiella ting är viktigare än familjen. Jag har en kompis som har en handikappad son som är 12 år men måste ha blöja och så ännu. Klarar sej inte själv utan kräver full passning. Min väninna är hemma med honom och jobbar genom din förlängda arm som det heter. Hon har pojken 26 dagar i månaden förutom 4 då han är på avlastning. DET kallar jag strongt gjort av henne.
    Precis, den som har mest saker när han dör vinner...pengar ä r definitivt inte allt, inte prylar heller, inget av det är viktigt här, men det tror jag att du redan har förstått.
    Din väninna låter som rena supermamman - klart värd att beundra.
  • Milkina cerka
    marre67 skrev 2009-10-28 19:36:52 följande:
    Min väninna har en ärftlig sjukdom som även hennes pappa hade och som han dog av. Hon är alltså själv inte frisk heller men kämpar på med sin son och säger att ingen annan skall ta hand om honom. Han är på skolan de tider han ska, men hemma all övrig tid.Så nog vet jag även vad ett handikappat barn vill säga. Inte lätt. Sitter ännu och tänker på coop och deras lösviktsgodis har inte köpt lösviktsgodis på jättelänge pga all smitta som kan finnas, men är så himla sugen nu...en riktig gottegris är jag tyvärr. Om jag visste att gubben slutar kl 21 så kunde jag vänta och sen svänga in på statoil el nåt men nu vet jag inte om han jobbar natt (den stackaren som måste försörja oss )
    Är nog inte helt lätt att greppa alla svårigheter hon o. barnet måste gå igenom, men hon sjönk ju inte i aktning direkt när man fick veta att hon själv är sjuk..
    Lösviktsgodis är inte min grej, har nog aldrig varit det, föredrar snacks oavsett om man då menar chips, ostbågar eller ngt annat.
    Till barnen har jag köpt sådant godis på påse, typ gott & blandat el. Tom & Jerry påsar, som lördagsgodis då, ingen annan dag.
    Det är s å synd om honom *dryper av medlidande* ...
Svar på tråden Hemmamammor del 6