• Chaktio

    Vi som haft mf/ma men nu väntar första barnet under vår/sommar 2010

    Efter ett mf i juli är jag nu återigen gravid och hoppas att det ska gå vägen denna gången! I så fall kommer mitt och sambons första barn att titta ut i slutet på maj.

    Tänkte starta en tråd där vi som väntar första barnet efter tidigare mf/ma kan prata strunt, ventilera vår oro och dela med oss av våra förhoppningar!

    Häng på! Blir vi några stycken kan vi ju göra en bf-lista, också, så småningom!

  • Svar på tråden Vi som haft mf/ma men nu väntar första barnet under vår/sommar 2010
  • Rosdraken

    Jag hoppar med in här då =)

    Är i V 6 (går in i v 7 i morgon) ska till bm idag hoppas få höra att pyret växer och mår bra. Oron finns där även om det inte alls är som förra gången.

    Pyret är beräknat till 3 juni (enligt fls uträknare).

  • Chaktio

    Är det hälsosamtal eller inskrivning du ska på idag? Jag ska erkänna att jag inte ringt till MVC än (6+4) idag, men har bokat VUL på gyn 20/10 och kommer ringa till MVC dagen efter om jag får se ett hjärta ticka.

    Hann gå på hälsosamtalet förra gången, och det gav, ärligt talat, ingenting. Kändes tyvärr som om den BM var mindre insatt än mig själv... Kommer hoppa över hälsosamtalet denna gång, och be om en annan BM.

  • AnAngel

    Chaktio: Inte heller ringt mvc heller, får se när jag gör de, ska fråga om jag får göra tidigt vul hos dem, annars bokar vi ett privat, för jag vägrar vänta till v 18 denna gången... Tror inte mit psyke klarar de... måste få "bevis" för att de lever!


    "Det blir en Juni bäbis"
  • Chaktio
    AnAngel skrev 2009-10-08 09:40:39 följande:
    Chaktio: Inte heller ringt mvc heller, får se när jag gör de, ska fråga om jag får göra tidigt vul hos dem, annars bokar vi ett privat, för jag vägrar vänta till v 18 denna gången... Tror inte mit psyke klarar de... måste få "bevis" för att de lever!
    Vet inte hur det ser ut där du bor, men här är det lättare att få VUL genom direktkontakt med gynavdelningen på sjukhuset än att försöka få det genom BM på MVC. Jag hoppas kunna snacka mig till ett UL efter 12 fullgångna veckor också. Då först känns det som om man skulle kunna slappna av på allvar... Vet faktiskt inte om det finns några privata gyn här i vår kommun...
  • Monsterpannkaka

    Hej hej hej :)
    Jag var på tidigt ultraljud i tisdags v.12+2 å såg ett lite pyre med tickande hjärta som låg där å viftade å blåste bubblor åt en :) Oerhört spännande!
    Blev flyttad tillbaka till v.11+3, så nu är jag fortfarande i vecka 12..

    Ska på inskrivning på fredag, Mama Mia på Söder i Sthlm..

    Hur mår ni allihop?

  • AnAngel

    ... nu ringde jag mvc ändå, hört att det är svårt att få tider. Och hon tyckte jag skulle komma för inskrivning redan 23/10. Så diskuterar vi vultider då,inga problem att få göra ett sånt sa hon när jag haft ett jobbigt ma i Juli. De såg hon som en självklarhet att jag skulle göra så jag får lite "lugn" som hon sa, verkade jättetrevlig!
    Mår bara bra, inget illamående, men massa växtvärk och trötthet, så de är ju bra!
    Hur mås de själv? Va underbart för dig att ha fått se de lilla pyret där inne!


    "Det blir en Juni bäbis"
  • Monsterpannkaka

    Åh, vilken förstående barnmorska du verkade hitta. Skönt :)

    Jag har ungefär samma, inget illamående men växtvärk och den där sjukliga tröttheten.

    Jag har ligamentsmärtor..eller nått, som gör SKITONT. Riktigt obehagligt, det drar och sliter och liksom blixtrar till i slemhinnorna i underlivet.. känns det som. Hemskt! Man tappar helt andan när man är ute och undrar om något har gått sönder inuti. Brr!
    Hoppas ni alla slipper det.

    Ja, det var skitmysigt.. Tänk att han vinkade där inne! å liksom, viftade :) Hihi.
    Vilken vecka är du i?

  • Chaktio

    AnAngel: Härligt att du träffat på en så bra BM! Inte alla som har den turen tyvärr!

    Monsterpannkaka: Välkommen hit! Härligt med ett lyckat UL, men liiite jobbigt att fösas tillbaka i v.12...

    Mitt lilla illamående har varit värre senaste två dagarna, men det är fortfarande inte så illa att jag på allvar tror att jag måste kräkas.

    Men jag har också mycket växtvärk! Hade det redan från 5+0 (nu är jag 6+4). Förra graviditeten (som slutade 6+0) kan jag inte påminna mig att det var något jag reagerade på? Kanske växte det inte som det skulle då, men gör det nu? Det liksom drar och ilar och kniper. Som värst när man suttit stilla länge, typ i slutet av arbetsdagen och innan jag går och lägger mig på kvällen. Sen känns det som om det börjar bli dåligt med utrymme på nåt sätt. Om jag sitter med dålig hållning i soffan t ex så får jag som hållkänsla högt upp i magen. Någon som känner igen det?

    Sen har jag otroligt konstiga sug efter saker! Jättejobbigt att handla för jag blir sugen på än det ena, än det andra... Trots att jag oftast är ganska illamående när jag går där och absolut inte är inspirerad för matlagning. Igår var jag tvungen att köpa färdiglagade pannkakor för jag blev så sugen, men de var inte alls så goda som de verkade...

    Däremot känner jag inget dåligt humör! Även om jag är jättetrött, känner jag mig liksom lugn och glad hela tiden.

  • Rosdraken

    Var hos bm idag hade hoppats på ett vul men det verkar inte som de gör det på spec mvc men de gör de inte.
    Hon tog de vanliga testen och gyn koll men livmodern såg i alla fall bra ut med tanke på längden av grav så får vara nöjd med det. Kanske lika bra så att när vi väl får se nått är det förhoppningsvis lite mera att se.....

  • AnAngel

    monsterpannkaka: Är i v 5+2, och tycker att tiden går såååå sakta!

    Men har märkt att jag känner mkt mer växtvärk nu jmf med förra som blev ma i v 10, dött sen v.6. Antar att de va fel från början och därför jag kände så lite, men då mådde jag verkligen illa, hela tiden! Ja de är konstigt de där tycker jag... men är mkt mer uppsvullen i magen nu än då också... Ja är så tacksam så för att vi nu fått en andra chans!

    Och de känns jätte bra med min Bm, hon lyssnade verkligen på mig, så jag tror att allt kommer gå bra...
    Jag har fått ett udda sug efter drickbuljong, fråga mig inte hur jag började med de, men nu måste jag ha minst en kopp om dagen... *S*...

Svar på tråden Vi som haft mf/ma men nu väntar första barnet under vår/sommar 2010