Inlägg från: Chaktio |Visa alla inlägg
  • Chaktio

    Vi som haft mf/ma men nu väntar första barnet under vår/sommar 2010

    Efter ett mf i juli är jag nu återigen gravid och hoppas att det ska gå vägen denna gången! I så fall kommer mitt och sambons första barn att titta ut i slutet på maj.

    Tänkte starta en tråd där vi som väntar första barnet efter tidigare mf/ma kan prata strunt, ventilera vår oro och dela med oss av våra förhoppningar!

    Häng på! Blir vi några stycken kan vi ju göra en bf-lista, också, så småningom!

  • Svar på tråden Vi som haft mf/ma men nu väntar första barnet under vår/sommar 2010
  • Chaktio

    Är det hälsosamtal eller inskrivning du ska på idag? Jag ska erkänna att jag inte ringt till MVC än (6+4) idag, men har bokat VUL på gyn 20/10 och kommer ringa till MVC dagen efter om jag får se ett hjärta ticka.

    Hann gå på hälsosamtalet förra gången, och det gav, ärligt talat, ingenting. Kändes tyvärr som om den BM var mindre insatt än mig själv... Kommer hoppa över hälsosamtalet denna gång, och be om en annan BM.

  • Chaktio
    AnAngel skrev 2009-10-08 09:40:39 följande:
    Chaktio: Inte heller ringt mvc heller, får se när jag gör de, ska fråga om jag får göra tidigt vul hos dem, annars bokar vi ett privat, för jag vägrar vänta till v 18 denna gången... Tror inte mit psyke klarar de... måste få "bevis" för att de lever!
    Vet inte hur det ser ut där du bor, men här är det lättare att få VUL genom direktkontakt med gynavdelningen på sjukhuset än att försöka få det genom BM på MVC. Jag hoppas kunna snacka mig till ett UL efter 12 fullgångna veckor också. Då först känns det som om man skulle kunna slappna av på allvar... Vet faktiskt inte om det finns några privata gyn här i vår kommun...
  • Chaktio

    AnAngel: Härligt att du träffat på en så bra BM! Inte alla som har den turen tyvärr!

    Monsterpannkaka: Välkommen hit! Härligt med ett lyckat UL, men liiite jobbigt att fösas tillbaka i v.12...

    Mitt lilla illamående har varit värre senaste två dagarna, men det är fortfarande inte så illa att jag på allvar tror att jag måste kräkas.

    Men jag har också mycket växtvärk! Hade det redan från 5+0 (nu är jag 6+4). Förra graviditeten (som slutade 6+0) kan jag inte påminna mig att det var något jag reagerade på? Kanske växte det inte som det skulle då, men gör det nu? Det liksom drar och ilar och kniper. Som värst när man suttit stilla länge, typ i slutet av arbetsdagen och innan jag går och lägger mig på kvällen. Sen känns det som om det börjar bli dåligt med utrymme på nåt sätt. Om jag sitter med dålig hållning i soffan t ex så får jag som hållkänsla högt upp i magen. Någon som känner igen det?

    Sen har jag otroligt konstiga sug efter saker! Jättejobbigt att handla för jag blir sugen på än det ena, än det andra... Trots att jag oftast är ganska illamående när jag går där och absolut inte är inspirerad för matlagning. Igår var jag tvungen att köpa färdiglagade pannkakor för jag blev så sugen, men de var inte alls så goda som de verkade...

    Däremot känner jag inget dåligt humör! Även om jag är jättetrött, känner jag mig liksom lugn och glad hela tiden.

  • Chaktio

    Att man aldrig ska få släppa oron och bara få njuta...

    Hade gått nästan en vecka utan tillstymmelse till några missfärgade flytningar. Så igår kväll, från ingenstans, blod på pappret, riktigt klarrött blod. Hela världen rasade liksom. Tillbringade resten av kvällen liggandes på soffan under en filt och kände mig olyckligast i världen.

    Det blev inget mer än så, blev aldrig nåt i trosorna, idag är det bara lite missfärgat, och förnuftet säger att det inte är nåt att oroa sig för, men hjärtat är tillbaks i oros-läge och ojjar och oroar. Återigen letar jag hela tiden efter alla symptom för att kolla att inget avtar...

    Fasen, vad jobbigt det ska vara att vara gravid, rent psykiskt!

  • Chaktio
    AnAngel skrev 2009-10-09 10:08:38 följande:
    Chaktio: Ja de är jobbigt psykiskt, jag säger när sambon och jag diskuterar saker, att vi tar de i slutet på nov., nu ska vi bara vara, tänker inte planera ngt innan v 13! Och vet inte hur jag ska våga göra vul tidigt, jag som är så rädd för att de inte ska se ngt! Fick för mig att jag kanske sett fel på testet förut så gjorde ett till imorse, knallrött så fort de nudda kisset *S*... Ingen tvekan om saken, men fick mig att må bättre . Och har ju massa kvar hemma för köpt på mig så många.. Hoppas de snart slutar för dig! Vet de varför du blöder lite då och då? Va säger bm??Håller tummarna för dig!
    Jag är ju nojjigare än nojjigast...För att säga att jag blöder lite då och då är nog faktiskt att överdriva det hela... Jag hade 4-5 dagar med missfärgade flytningar, så lite att det nog inte synts på ett oblekt toalettpapper, någon enstaka brungul 10-öringsstor fläck i trosan... Sen en liten missfärgad flytning på pappret en vecka senare. Och nu lite klarrött blod på pappret. Inget i trosan. Förnuftsmässigt skulle jag tippa på ytliga, lättblödande blodkärl på livmodertappen. Jag är klassad som "lättblödande" i min journal sedan en operation jag gjort och det ska ju vara ännu vanligare när man är gravid. Gyn säger inte så mycket "det är förmodligen inget fel, men även om det inte är det så kan man aldrig garantera att det inte blir ett mf", typ. Någon BM har jag inte pratat med ännu, väntar tills jag förhoppningsvis sett ett hjärta slå på VUL 20/10... Fick aldrig några vettiga svar eller synpunkter hos BM i min förra graviditet.

    Förra gången jag var gravid hade jag två något större småblödningar innan missfallet, dessa var såpass så att jag hade trosskydd ett par dagar, det droppade blod i toaletten någon gång och kom även lite små svarta koagel-klumpar. MEN, förnuftsmässigt återigen, så tror jag inte att dessa blödningar hade något med mf att göra. När missfallet kom var det liksom något helt annat... Fanns ingen tvekan då, om man säger så...
  • Chaktio

    Det konstiga med min oro är just det där att den blossar upp tokmycket vid blotta anblicken av nåt som liknar rosa, men sen, när det är borta så känner jag mig liksom lugn och supergravid, och sen får jag nya oros-slängar för att jag känner mig "för lugn" och liksom vågar prata om graviditeten, köpa gravid-tidningar och bläddra i gravid-böcker...

    Har i alla fall inget rosa idag! Har haft sprängvärk i tuttarna i omgångar idag och återigen mått mer illa än föregående dag. Idag har jag faktiskt haft ett par tillfällen då jag har känt korta stunder av spy-risk. Men det känns ju bra, borde tyda på att det fortfarande utvecklas där inne!

  • Chaktio

    Jag har försökt analysera lite om när jag känner mest illamående, växtvärk osv. Just för att kunna hitta naturliga orsaker när symptomen är mindre en dag. Och jag har kommit fram till att stillasittande ökar både illamående och växtvärk. Trötthet ökar illamåendet. Nu idag har jag bara mått lite illa och knappt känt av någon växtvärk och jag tror att det beror på att jag haft en sån dag när jag kunnat lyssna på kroppen. Varit aktiv när jag haft ork, vilat när jag känt för det och stoppat i mig nåt så fort kroppen bett om det!

    Nu på kvällen när jag suttit i soffan några timmar så kommer molvärken igång igen!
    Och när jag är på jobbet och är styrd till bestämda tider för att äta så mår jag jätteilla i slutet av dagen och har mycket molvärk när jag suttit hela dagen. Känner av den mindre om jag går en promenad på lunchen.

    Försöker hitta symptom som känns "säkra", och har hittat några viktiga faktorer som får mig att känna mig lugn;

    Sprängvärk i brösten (liksom en aktiv värk som borde tyda på att det "händer grejor)

    Molvärk som flyttar sig och inte är symmetrisk (när jag fick mf var värken liksom konstant och likadan över hela magen)

    Hur är det för er? Kan ni hitta "mönster" i era symptom? Blir ni lugnare av vissa symptom?

    Kram på er alla och kom ihåg att det ska gå vägen för oss allihop den här gången!!!

  • Chaktio

    Monsterpannkaka: Ja, det låter ju onekligen som spökveckor på gång!

    AnAngel: Hoppas tiden går fort till din inskrivning så du kan få ett lugnande VUL. Hur långt gången kommer du att vara vid inskrivningen?

  • Chaktio

    Hej tjejer!

    Hur går det för er? Själv ska jag på VUL i dag. Jättenervös förstås, hoppas verkligen att jag får se ett hjärta ticka...

Svar på tråden Vi som haft mf/ma men nu väntar första barnet under vår/sommar 2010