Inlägg från: Monsterpannkaka |Visa alla inlägg
  • Monsterpannkaka

    Vi som haft mf/ma men nu väntar första barnet under vår/sommar 2010

    hej alla
    hur har ni det? förutom den där UVI då.. hm.

    jag har blivit sjuk, influensan.. känns ju rätt värdelöst att försöka pyssla om sig själv o handla mat å allt när man är helt slut o pojkvännen bor långt bort.
    jag är i vecka 14 nu, eller vecka 15 kanske? känner ingen bebis ännu.. börjar faktiskt bli lite frustrerad.. de här spökveckorna är katastrof-trista.
    man vill ju känna någonting?
    Känner knappt livmodern heller.. börjar bli orolig att något är fel..

  • Monsterpannkaka

    Hej igen
    Nä, det är första barnet.. fick mf i maj, så man har väl blivit lite väl bränd.

    jag har ingen aning, hur vet man om det är gris-varianten eller den vanliga? symtomen är ju samma?

    de här veckorna är ju hemska.. alltså, verkligen INGENTING tyder ju på att man är gravid. allt står verkligen still.
    ska det verkligen vara såhär?

    hur långt gångna var ni sa ni?

  • Monsterpannkaka

    aha..

    min svullnad har inte lagt sig ännu heller, 14+5 eller nått sånt idag.

    AnAngel: Ja, i den veckan tyckte jag också att det kändes bra, nu är jag i någon slags spökvecka tror jag där INGENTING känns.. jätte obehagligt, man blir nojjig hela tiden. skulle nästan vilja byta tillbaka :)


    microscopic skrev 2009-10-28 19:34:24 följande:
    Jag är 16+5 idag :) jag har börjar må illa igen, hehe de tackar vi inte för.. men men, jag ska på ul den 2 nov så jag börjar bli nervös, har en tenta samtidigt, kan inte alls koncentrera mig..Min svullnad la sig aldrig :P
    spännande med vul! tenta? vad pluggar du?
  • Monsterpannkaka
    microscopic skrev 2009-10-29 23:14:07 följande:
    Har en vän som också jobbar natt och hon har faktiskt pratat om att bara jobbet gör henne svullen... Skönt att du kan sova iallefall :)

    Näää men de går så fort monsterpannkaka, du kommer snart känna massor, uhh jag har börjat må illa igen, de känns inte alls nå kul :( ska man ta de som något positivt?Jaaa de känns super spännande, lägger ut bild här sen på måndag :) jag läser ett tre årigt program på högskolan, social med inriktning på omvård :) pluggar du?
    ja hoppas det :) det får faktiskt gå lite fortare snart..
    nej, inget plugg alsl för mig.. skulle beöva läsa in gymnasiekompetens(10 kurser kvar ungefär) men jag orkar verkligen inte nu. jag har ingen motivation alls, utan satsar på att jobba så länge jag bara orkar tills förlossning å allt.. å sen njuta av bebistid. (:
    har en dröm om att publicera och författa en bok, så et trixar jag lite med nu iförsig.. men magen är helt å hållet i centrum. allt annat blir liksom lidande.. :)
  • Monsterpannkaka
    microscopic skrev 2009-10-30 10:44:10 följande:
    :) ja men jag tycker du gör helt rätt, man ska inte plugga något om man inte känner sig redo, jag vete tusan om jag var redo, men nu kan jag inte ge upp istället, jag trivs super bra och så, men inte direkt motiverad.. Men de har nog mest med att göra vad jag vet, har en bebis i magen haalllåå.. Vill inte hellre än att bebis kommer.. :) Vad roligt, får man fråga vad de är för bok? jätte intressant, jag tycker verkligen att du ska utveckla boken :)
    haha, ja precis.. bebis bebis bebis.. det är ungefär prioriteringen (:

    Jag skriver en självbiografisk bok om min uppväxt o hur det har varit att leva med föräldrar som är oförmöögna att se mina behov , om när jag reser tillbaka till brasilien o letar upp mina biologiska föräldrar och allt som rör det..

    kan bli bra? :)
  • Monsterpannkaka

    Ja, jag hoppas att det kan bli jätte bra (: När jag kom hit, så var det ju betydligt enklare att adoptera.. nästan så man blir lite förbannad på vad man kunde ducka för föräldrautbildningar å saker.. så det är viktigt att belysa från alla håll, tänker jag? men ja, det är nog viktigast för mig själv.. det är oerhört givande måste jag säga. Ska tillbaka o träffa min biologiska mor för andra gången i december och då även spana lite efter min biologiska far o se vad det är för filur.. det hela har blivit så oerhört viktigt och samtidigt så fruktansvärt oviktigt nu när jag själv ska bli förälder.

    känner ni också så, att ni nog roddar lite i familjerelationerna nu när ni får barn?

  • Monsterpannkaka

    Nej, skäms inte! det är väl hur bra som helst ? =)

    Du blir bränd av lite förr eller senare iaf.. det blir nog alla(som inte totalt värjer sig för utmaningar o utveckling) .. kanske redan blivit förresten, med mf? :/

    men får man en bra start å en bra grund blir allt så mycket lättare. det är bra :)

    din sambo får nog lite att ta i, nyttigt för honom.. men jobbigt med.

  • Monsterpannkaka
    microscopic skrev 2009-11-01 22:00:33 följande:
    hehe ohh jag har nog gått upp 8kg, hehe får göra mig av med de sen, men man ska väl vara nöjd, ja brösten har blivit 3 storlekar större, de ser sjukt ut haha.. Mannen är nöjd men endå.. det ser sjukt ut :)Imorgon ska jag på ul, förlåt om jag tjattar men jag är så nervös...Hoppas ni haft en jättebra helg!
    hur var ultraljudet? (:
  • Monsterpannkaka
    Chaktio skrev 2009-11-01 15:06:06 följande:
    Min mage har egentligen inte växt, men vissa kläder har även tidigare varit väl tajta i midjan när de är nytvättade och nu känns det både fysiskt och psykiskt obehagligt att tränga in sig i dem. De dagar jag är uppsvullen har jag kanske 5 cm mer i midjemått än när jag blev gravid och när jag inte är svullen kanske 1 cm. Jag har gått upp 8 hg och jag tror en stor del av det är på tuttarna!Mår ganska bra, det värsta illamåendet och tröttheten har lagt sig. Hade ett par dagars metal dipp i veckan när tvivel och oro över hur framtiden kommer att bli, men jag tror det är fullt normalt och ett sätt att ställa in sig på att livet kommer att förändras.I kväll ska vi på middag hos mina föräldrar tillsammans med min bror och min svägerska och deras son som snart blir två. Svägerskan är också gravid och ligger ca 6 veckor före mig!
    De där dipparna är nog fuuullt normala. Jag får såna där chock-tillfällen då jag kommer på att om allt faktiskt går bra, så ska jag bli mamma. Jag!
    Liksom.. hur gick det till?!
    (:

    Vad tänker du på när du dippar?något speciellt?
  • Monsterpannkaka

    Åh, det låter hur mysigt som helst!
    Vill du byta? (:

    fast jag är pälsdjursallergiker iförsig.. så det kanske inte funkar så bra.

    hästsafari lät grymt! är det lika spännade som tiger-safari?

Svar på tråden Vi som haft mf/ma men nu väntar första barnet under vår/sommar 2010