Inlägg från: Monsterpannkaka |Visa alla inlägg
  • Monsterpannkaka

    Vi som haft mf/ma men nu väntar första barnet under vår/sommar 2010

    Hej hej hej :)
    Jag var på tidigt ultraljud i tisdags v.12+2 å såg ett lite pyre med tickande hjärta som låg där å viftade å blåste bubblor åt en :) Oerhört spännande!
    Blev flyttad tillbaka till v.11+3, så nu är jag fortfarande i vecka 12..

    Ska på inskrivning på fredag, Mama Mia på Söder i Sthlm..

    Hur mår ni allihop?

  • Monsterpannkaka

    Åh, vilken förstående barnmorska du verkade hitta. Skönt :)

    Jag har ungefär samma, inget illamående men växtvärk och den där sjukliga tröttheten.

    Jag har ligamentsmärtor..eller nått, som gör SKITONT. Riktigt obehagligt, det drar och sliter och liksom blixtrar till i slemhinnorna i underlivet.. känns det som. Hemskt! Man tappar helt andan när man är ute och undrar om något har gått sönder inuti. Brr!
    Hoppas ni alla slipper det.

    Ja, det var skitmysigt.. Tänk att han vinkade där inne! å liksom, viftade :) Hihi.
    Vilken vecka är du i?

  • Monsterpannkaka

    Hej
    Åh, så jobbigt :(
    Chakito, det där tycker jag är liksom värst.. att man aldrig kan få slappna av och bara tro att det ska gå bra. Jag har haft sån tur, har inte haft en endaste liten rosa flytning denna gång, men jag har ju stirrat mig fördärvad på pappret vissa dagar.
    (Jag vart även så nojjig att jag i vecka 6 satte mig på gynakuten och tvingade till mig ett ultraljud halv tre på natten)

    20/10.. det var ju iaf ganska nära, vilken tur. Men uh.. att vänta 11 dagar när man är rädd coh inte vet vad man ska tro! Håller tummarna jag med.

    AnAngel: Drickbuljong? Hihi, det var spännande. Jag har mest varit hungrig, typ hela tiden.. haft lite sug efter kött, liksom biff o sånt. Likaså efter mjölk-mat.. typ stuvade makaroner, potatismos. Men inget sånt där "speciellt".. :)
    Skriv ner det, sånt där tror jag är jätte kul att läsa om sen!

    Mvh
    Anna

  • Monsterpannkaka

    Hej hej
    Alla mina symtom har faktiskt försvunnit, jag har nog glidit in i spökveckorna.. det känns rätt oebhagligt, för nu är de som att "nähä, nä, det var väl ingenting då?"
    men magen är hur svullen som helst. Gömmer mig bakom stora tjocktröjor o låtsas som ingenting, eftersom det är så uppenbart att jag inte är såååg ravid som det ser ut riktigt ännu :)
    vecka 12+1 idag o ser ut som jag är i månad 5.. liksom.. hur schysst är det? inte.

    :P

    Är ruskigtr andfådd fortfarande, ska försöka promenera till jobbet idag, tar normalt en halvtimme..s å jag går ent imme innan o borde ha gott om tid. Lite motion är nyttigt!

  • Monsterpannkaka

    Spökveckorna.. det är efter vecks 12, ungefär, när kroppen hunnit bli lite mer stabil så försvinner ju alla "ostabils-symtom", å sen är man bara gravid.. liksom.. i tystnad, tills man börjar känna sparkar ungefär, vad jag förstod det som?

    Så..det kan nog vara obehagligt tyst tills i vecka 18, om jag har otur. :/
    Hur ska man överleva det egentligen?
    Det där ultraljudet jag var på i vecka 11 var toppen, då kändes det verkligen som att man förstod att något var där inne iaf.

    Ja , jag hade inte heller symtom förrän i vecka 7,8 någon gång.. då kom illamåendet o känsligheter för lukter å allt det.

  • Monsterpannkaka
    Chaktio skrev 2009-10-20 19:35:44 följande:
    Nu har jag varit på VUL och fått se ett litet hjärta flimra på skärmen 16mm var det lilla livet! Enligt mina beräkningar borde jag vara 8+2 och min gyn bedömde den till 8+0. Men det är ju rätt svårbedömt så tidigt!Min gyn sa att nu är mf-risken att betrakta som lika liten som man brukar säga om efter v.12.Så nu ska jag försöka släppa all oro och njuta av att vara gravid!
    Tjoho! :) Härligt! Hur kunde hon säga det förresten? För att du sett hjärtat picka?

    Åh, jag gick å tänkte på dig på jobbet.. va skönt att det gick bra (:
    Har du hunnit smälta det lite?
  • Monsterpannkaka

    hihihi! så snuttigt. Nu blev det plötsligt på riktigt... :)

    Får man fråga hur gamla ni är?

  • Monsterpannkaka
    Chaktio skrev 2009-10-21 07:00:38 följande:
    Ja, det var faktiskt jättekul att se sambons reaktion! Han har ju varit betydligt mer trögstartad i det här med bebisverkstaden, liksom...Jag blir 33 nu i slutet på året och sambon 34.
    åh, det blev liksom på riktigt för han med :)
    När vi var på inskrivningssamtalet satt pojkvännen helt stolt och sträckte på sig och log och bara såg helt nöjd ut. Riktigt mysigt!

    Jag mår också oförskämt bra.. man undrar om den verkligen är där inne? Nu var det ju bara två vckor sen jag var på ultraljud, ett tidigt sådant.. men iaf.. jag menar, vad gör han där inne egentligen?
    kan man ringa å fråga tror ni?

    jag ahr inte mitt rul förrän 27:e november.. hur ska jag kunna hålla mig tills dess?
  • Monsterpannkaka

    Jag hade nog sagt samma sak, eller såhade jag sagt rakt ut att jag ville hae n annan eftersom jag inte fick det gensvar som jag behövde...

    jag gjorde samma ordning denn gång, ultraljud först o sen inskrivning hos bm..allt för att minska oron?

Svar på tråden Vi som haft mf/ma men nu väntar första barnet under vår/sommar 2010