Inlägg från: GrönaDruvan |Visa alla inlägg
  • GrönaDruvan

    Någon som ska ha i juni 2010, som vill följas åt?

    Å jag bara äter o äter o äter... tur att jag är smal som en sticka!

  • GrönaDruvan

    Det svarta fåret skrev 2009-10-29 21:15:07 följande:


    Jo, så har jag med tänkt nu och så har jag läst om så många som det gått bra för. Men självklart blir man orolig för det är inte riktigt normalt känns det som. Är det någon som vaccinerat sig mot svininfluensa? Jag känner mej så osäker, hade bestämt för att inte vaccinera varken mej eller barnen men det var innan jag visste att jag var gravid. Hur tänker ni?
    Jag vill snarare INTE vaccinera mig när jag är gravid...
  • GrönaDruvan

    Det svarta fåret skrev 2009-10-29 21:23:33 följande:


    Jo det är så jag också känner men samtidigt vill jag veta varför man rekommenderas att vaccinera sig som gravid? Vad händer om barnet får svininfluensa? Men förhoppningsvis är risken över till sommaren.
    Känns som rekommendationerna bara är påhitt.. i det landet säger vi så, och i det landet säger vi något annat... det känns så oseriöst, det är ingen som har koll. Så känner jag. Det jag är rädd för att om några år, när alla barn växt upp till alla mammor som valde att vaccinera sig, är att man då märker att något är fel på dom... förstår du hur jag tänker?
    Jag har inte bestämt mig helt än, men detta är fruktansvärt svårt. Man vill göra det rätta, men vad är det?
  • GrönaDruvan

    Det svarta fåret skrev 2009-10-30 09:24:17 följande:


    Jag blev erbjuden att lyssna på hjärtat när jag bad om vul. Hörs det i v. 6 eller 10??? Funderar på att boka privat men det blir en bit att köra. Blir så irriterad när dem inte lyssnar på en.
    Jag fick lyssna på hjärtat i vecka 13 eller 14 förra gången... då sa bm att det är möjligt att vi inte hör nåt, för det är så tidigt.. beror på hur bebis ligger. Så vecka 6 låter ju väldigt tidigt, men det kanske beror på vad dom har för instrument..
  • GrönaDruvan

    Idag har jag mått skit sen jag gick upp... började med att spy, hade inget att spy upp bara så det kom liksom inget.. efter det har jag haft så ont i magen så jag knappt kan stå... hoppas det inte är allvarligt.
    Är det någon som vet hur det funkar om mannen kommer hem och tar hand om sonen? Får man någon ersättning för det? Jag menar, jag mår verkligen kass, klarar knappt att ta hand om honom.. kan ju knappt stå.. har legat på golvet några gånger och haft rejält ont..

  • GrönaDruvan
    mithrandil skrev 2009-10-30 10:00:23 följande:
    det första du måste göra är att ringa till försäkringskassan och sjukskriva dig. Sen får din sambo gå in och begära tillfällig föräldrapenning, pga att du är sjuk. Så får båda ersättning för de dagarna ni båda är hemma.är nästan säker på att det är så man gör. så sa de till oss att göra när jag fick mitt ma i augusti och behövde vila upp mig. Är du osäker kan du ju annars chatta med dom på hemsidan. brukar få snabba svar där.
    Tack för svar... detta gick över som tur var när jag vilade med sonen i förmiddags. Och nu ska mannen vara hemma i en månad så det känns skönt
    Han ska vara pappaledig o jag tar semester.
  • GrönaDruvan

    Det var ingen action i den här tråden nu inte
    Jag har börjat må illa nu iaf... det var inte en engångsföreteelse igår.. det är värst på morgonen än sålänge..
    Nä, nu ska jag åka o jobba till 21 ikväll... blä

  • GrönaDruvan

    Mamsterbabe: Det är inte konstigt att det inte syns på dig om du väntar första barnet! Det brukar inte synas så fort. Det är först i vecka 12 som livmodern kommer över blygdbenet och innan dess är det ju bara gaser
    På mig syndes det runt vecka 17 sist, men kunde lätt dölja det. Vissa på jobbet såg det i vecka 25! Jag som är extremt liten o smal trodde ju att det skulle synas tidigt på mig, men inte då!

    När jag gjorde vul i vecka 6+3 sist så var sonen 6,3 mm.. så magen kan ju inte puta så mycket då, hihi
    I vecka 10 var han 3 cm!

    När jag var gravid sist så var jag sjukt orolig! Jag hade ju så mycket sammandragningar redan från vecka 19 och kunde inte koppla av alls. Var säker på att det skulle skita sig.
    Nu är jag mer cool.. nu tar jag dag för dag och tänker inte så mycket, så jäkla skönt att inte vara orolig! klart tanken slår en ibland att det kan bli mf, men skulle det bli det så är det ju så... jag har ju ändå världens underbaraste son!!!
    Förra gången köpte jag inte NÅGONTING förrän 17 tror jag det var.. eller vecka 20, kommer inte ihåg.. då köpte jag 2 bodys och 2 mössor.. ville inte heller köpa för tidigt ifall det skulle hända nåt, så jag förstår er som tänker så!
    Nu beöver jag inte köpa nåt, eftersom vi har allt... MEN jag ska köpa något rosa plagg och ta med till bb, ifall det blir en tjej, hihi
    Sen ska vi köpa ett andningslarm också, för det vi har nu är bara lånat, och hon vi lånat av ska ha bebis i april, så hon vill nog ha tillbaka det!

    Jösses, vilken roman.. ha det gott alla

  • GrönaDruvan

    Vi ska köpa syskonvagn, det känns som ett måste! Däremot ska vi behålla den vanliga vagnen också, ifall man bara går ut med ett barn..

  • GrönaDruvan

    Då har man spytt idag igen och nu ska jag äta bruna bönor o bacon... kanske inte konstigt för vissa, men för mig är det eftersom jag inte äter rött kött vanligtvis.. blev sugen på bacon förra graviditeten också...
    Känner då för märkliga saker... än sålänge idag har jag ätit risgrynsgröt o saftsoppa (som jag äter varje dag nu..) och nudlar... hm, lite godis o chips med..

Svar på tråden Någon som ska ha i juni 2010, som vill följas åt?