• qazws

    Tårttråden del 16

    någon som har gjort typ en landskapstårta m prinsessa slott å kanske nån drake.....

  • qazws

    Ska göra en manstorso med fina muskler tårta... (försöka ialla fall) är det någon som gjort det eller sett någon bra bild på sådan tårta??

    Som botten tänkte jag bara göra en morotskaka men e lite trött på philadelfiaosttoppingen... nån som har nåt bra tips på annat spackel/kräm som kan va gott under huden (marsipanen)....
    tacksam för alla svar

  • qazws
    Limefrukt skrev 2009-10-26 22:30:18 följande:
    Mae: Tack!Jag gjorde modelleringschokladen enl. receptet i JFL:s blogg. Täckte och gjorde blommorna i den. Men som sagt, det blev lite för tjockt.... Svårt att skära blev det också.
    finns det en länk till den bloggen vill gärna ha recpetet
  • qazws
    strommis skrev 2009-10-27 18:10:07 följande:
    i söndags så gjorde jag sp för fösta gången, den var riktigt klibbig och jag tänkte att detta blir nog ingen men så i morse efter två dygns vila så tog jag fram den och den var helt enkelt perfekt =) så glad jag blev för nu behöver jag ju inte beställa då man ska ha. smaksatte med lite vaniljessens och så färgade jag den rosa. bild finns på www.strommis.pixbox.se Godsaker, den rosa med ett band och en ros på.
    hej hej vill du dela med dig av receptet du använde?
    tack på förhand!!
  • qazws

    nån som vet nåt bra ställe i runt malmö/skåne där man kan hitta skojiga saker å tillbehör till tårtbak... vill helst inte beställa på nätet.....

  • qazws

    Missy Cat skrev 2009-10-27 23:02:59 följande:


    Så svårt det är att komma på något gott som går att göra mjölkfritt!!!Hade tänkt:Choklad färskostkräm (med tofu line färskost /go green visp)Hallonmousse (med go green visp)Och så en mjölkfri chokladsmörkräm på kakao och mjölkfritt smörVad tror ni om det?Tror jag har hittat en mörk chokladkaka som heter Kung Markatta!
    om jag inte har helt fel för mig så är marabous mörka chokladkaka mjölkfri! kanske ite lättare å billigare att hitta än kung markatta. Jag har använt marabous mörka flera gånger när jag bakat å tycker det blir väldigt bra!
  • qazws

    vad är det för skillnad på hushållsfärg å gelefärg (tror jag det hette) var på panduro idag å där fanns både och....

  • qazws
    strommis skrev 2009-10-28 08:50:00 följande:
    har beställt fastafärg, en liten kavel, en friller och några blommutstansare, längtar så tills de kommer=) just nu har jag bara en rosutstans, det ska bli så roligt att kunna göra några nya blommor. just det beställde även rabarber moussen med jordgubbsbitar i då jag har hört att de är så god.
    ååå, vart ifrån beställde du? Finns det ingen fysisk affär med alla dessa smarriga å praktiska saker eller är det bara nätet som gäller.........?
  • qazws

    Missy Cat skrev 2009-10-28 15:30:01 följande:


    Det står på den att det KAN finnas spår av mjölk i den. Jag väntar svar från de som ska ha tårtan om det fungerar med "KAN finnas spår av"
    aha... trodde jag inte, alla mina vegankompisar använder å äter den... handlar det om allergi kan det ju va en annan grej även om jag inte hört nån som varit så allergisk så man inte kan äta spår av... choklad, det e ju lite känsligare m nötter. lycka till iaf!!!
  • qazws

    nu har jag försökt göra min muskeltårta..... men alltid när jag ska göra 2Glasyr" m philadelfiaost florsocker å smör blir den helt rinnig, vad gör jag för fel eller är det ingen braide att använda det som spackel...?
    en fråga till när man täckt en tårta medmarsipan å den spricker, vad är då bäst att göra?

Svar på tråden Tårttråden del 16