Inlägg från: pågmamman |Visa alla inlägg
  • pågmamman

    Välkommen hit "versan" - japp låter onekligen som du är en av oss. Håll oss informerade om resultaten av din senaste mätning.

    Då var man vacccinerad - känns rätt skönt! Blev ju "felaktigt" (visade det sig) kallad till riskgrupps-vaccineringen - fick ju panik mest för att jag skulle tillhöra ngn riskgrupp jag inte köände till men fick lugnande besked från kardiologen som inte ens visste att ajg var utplockad "Du löper inte större risk än ngn annan i din ålder! Men för att skydda dig själv och dina medmänniskor passa på att ta den nu när du ändå blivit kallad!" så det gjorde jag!

    Tog den vid 11-tiden & än så länge känner jag inget "mysko". Dessutom var det förvånansvärt smärtfritt - kände i princip ingenting! Vi försökte tjata oss tilla tt min man, som var med, oxå skulle få sprutan - men se det gick inte - han får snällt vänta på sin tur!

    Tänkte i allaf all att det vore lugnande för er andra med extraslag och hjärtrusningar att veta att vi inte anses tillhöra ngn riskgrupp - anant än p g av vå unga ålder

  • pågmamman

    versan: Ok, då var det rätt uppenbart att du tillhör riskgruppen, så att säga Har du ngn diagnos för hjärtarytmin sen innan eller? Själv har jag inte fått ngn diagnos - utan läkarna tror b"bara" att jag har ett extra känsligt retledningssystem men i övrigt friskt hjärta & ofarlig arytmi, vad de kunnat fånga!

    Hur länge sen var det du tog sprutan? Ngr andra symtom?

    För mig känns det som lite träningsvärk i över armen men annars ingenting - än - ksa jag kanske tillägga - då det bara är ca 6 - 7 timmar sen jag tog den.....

  • pågmamman

    Men varför kan ni inte få N1H1-sprutan (det är väl svininfluensan?!))? Det är svininfluense-sprutan (panderix) som jag tagit i alla fall! Vanlig influensa-spruta har jag aldrig tagit & kan inte heller erinra mig om att jag någonsin har haft vanlig influensa. Dessutom e ju inte vanlig influensa ngn big deal för folk i vår ålder - men den här nya influensan sägs ju vara lite lurig för alla "yngre". Ligger en tidigare helt frisk småbarns pappa med konstgjord lunga p g a av svininfluensan på vårt sjukhus just nu - då föredrar jag ett stick! Dessutom har jag pratat både med läkaren på kardiologen och med de på sjukvårdsupplysningen och info-centrat för svininfluensan - & alla med bra förklaringar rekomenderade mig att ta sprutan. Vill dock poängtera att kardiologen menade att jag INTE tillhörde ngn riskgrupp för mina arytmi-problem! Men antar att det beror kanske på vad för arytmier man har. So far, har de ju bedömt mina som ofarliga.

    Haft lite ont i armen i natt - tog två panodil vid 2-tiden och nu känner jag mig som vanligt!

    Känns dock värre att ge min son sprutan då han ju inte kan välja själv! & sägs dessutom att svininfluensan tar värre på de mellan 20 - 40 år än yngre barn... Men man skulle ju aldrig förlåta sig själv om man sket i att vaccinerar honom och han blir jätte dålig med komplikationer & så av själva svininfluensan... Svårt!

  • pågmamman

    versan: ska kanske ta till baks det där med att vanlig influensa inte skulle vara ngn big deal i vår ålder!!! Usch, måste vrit skit jobbigt att bli så sjuk. Kommer ihåg hur ynklig jag var i samband med en "vanlig" bihålinflamation! Så, det känns faktiskt väldigt skönt att vara vaccinerad. Ont i tår & fingrar var väl en lite ovanlig biverkan dessutom 2 dagar efter?! Eller har har du kanske bara spänt dig - jag menar - det kanske inte har med vaccinet att göra? Jag svettades föresten som en gnu i natt - vilket jag inte brukar - så antar att det var en biverkan.

  • pågmamman

    Hjartesjalen: Usch, ja - förstår att det är extra svårt då man känner ngn som blivit illa drabbad. Blev han blind-direkt eller? Här i Sverige kommer alla som vill få vaccin - barn mellan 3 - 6 är redan vaccinerade i mitt landsting och skolbarn vaccineras nästa vecka och sen går man uppåt i åldrarna. Hitintills tror jag ca 1 miljon människor vaccinerats och de "enda" allvarliga biverkningar som rapporterats är allrgiska-reaktioner! & det kan man nog aldrig komma i från. Annars är det främst lättare influensa-känsla och lite feber som rapporterats som biverkning. Tror inte det kommit en enda oväntad" elelr konstig reaktion so far. I mitt fall har jag som sagt haft det mildare än så - so far. Fast vet ej om man kan få en fördröjd reaktion!

  • pågmamman

    Solstrimman: Ja, tycker oxå det e skönt att ha det gjort! Hur mår du nu då, 9 dagar efter, inga känningar alls eller?

  • pågmamman

    Solstrimam: Jo, jag e oxå orolig & nojjig - men känns br att ha tagit sprutan och har faktiskt inte särskilt ont i armen - men lite trött och dåsig - men sov ju dåligt i natt - så skulle kunna ha med det att göra

  • pågmamman

    Hej hej ni andra, har nog frågat innan men måste fråga igen - hur är ert blodtryck? Mitt e så himla hoppigt! Vissa dagar ligger jag lågt hela dagarna och ibland har jag på gräns till för högt och nattetid kan jag ligga så lågt som 80/50! Ofta då jag vaknar med obehag av hjärtklappning och små ont i bröstet så ligger det lågt men flyger sen upp och blir på gräns till för högt! Har en godkänd mätare hemma! Använder nog den lite för ofta bara - börjar bbli rädd att jag kommer få problem av det - men har fått garanti på att jag ej kan påverka kärlen på det viset!

  • pågmamman

    Har inte haft ngr symtom överhuvud taget fram tills efter en infektion för ca 3 år sedan. så i mitt fall är det nog inte medfött - även om jag alltid haft ett "piggt" hjärta - men aldrig några besvär!

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11