Inlägg från: Björnmossa |Visa alla inlägg
  • Björnmossa

    NO POO, vi fortsätter tvätta utan schampo

    RiNan skrev 2010-01-05 20:45:26 följande:
    Läste fram på nätet att rapsolja och solrosolja är lättare och tynger inte ner lika mycket som kokosfett eller olivolja.
    Jag har börjat med raps till OCM nu när jag inte hittade tistel och har tänkt testa till håret också. Gillar raps, det är så halt och lagom fett på nåt sätt. Jag berättar vad jag tyckte om ett par dagar, gör gärna samma så kan vi jämföra =)
  • Björnmossa
    Andersson1 skrev 2010-01-06 01:51:49 följande:
    Jo jag masserade länge och lät det sitta i några minuter och sköljde jätte noggrant efteråt så att jag verkligen fick ut allt och jag överdoserade inte balsamet heller. Det är samma balsam som jag använt tidigare från Dermanord och det har jag varit nöjd med. Jag ger det kanske ett försök till men är nästan rädd för att detta inte kommer att vara min grej. Jag gillar känslan av rent hår som fladdrar runt...´=)
    Jag säger det igen, balsammetoden är svår! Prova nån annan metod innan du ger upp, tycker jag.
  • Björnmossa
    Honesty skrev 2010-01-06 12:13:06 följande:
    Hej! Jag läser så mycket jag orkar om no poo, har använt bs idag och avslutade med balsam. Håret känns rent och skönt! Jag har ett önskemål....alla ni som är erfarna och har massa recept, kan ni inte sammanställa allt så jag (och kanske flera) slipper leta i alla inlägg? Jag har kollat in engelska siter men det är enklare att läsa på svenska även om jag är bra på engelska. Jag skulle bli så tacksam för detta med no poo har fångat mitt intresse! Gärna alla tips om naturlig hudvård också! Snälla, snälla, snälla!!!
    Något att tänka på till nästa TS, kanske.

    Vi skulle kunna bestämma redan nu vem som startar nästa tråd så hinner denne skriva ihop nåt bra. (Jag vet att första trådens TS är innehållsrik, nu tänkte jag mig mer en lättöverskådlig översikt med länkar till mer innehållsrika texter.)
  • Björnmossa
    Silme skrev 2010-01-06 14:13:38 följande:
    Ska göra SMT för första gången idag tänkte jag. Undrar bara om man ska tvätta håret innan, eller köra på med SMT med en gång. Var några dagar sedan jag tvättade det (CO-tvätt) så det är ganska flottigt nu...
    Jag brukar köra direkt, det blir rent efteråt. Visserligen håller det sig bara rent ett par dygn, ungefär hälften så länge som efter en BS-tvätt, men det känns ändå bra att göra så lite som möjligt i taget så att säga.

    Ibland har håret känts torrt efter en BS-tvätt och då har jag gjort en SMT direkt efter, men jag brukar inte planera det så.
  • Björnmossa

    Tycker det bästa är att tvätta med bara vatten. Antagligen är man inte så smutsig från början.

  • Björnmossa
    Bobby77 skrev 2010-01-07 23:25:07 följande:
     Nu har jag gjort en SMT med rätt mängder av allt, just sköljt ur det å det käns inte lika torrt som sist, bravo! Får väl se hur det käns när det torkat riktigt också..
    Om det blev bättre men inte bra kan en oljeinpackning vara en idé. Det är lite bökigt, men kraftfullt. Jag har bara gjort en ordentlig och effekten har hållit sig kvar länge.
  • Björnmossa
    Sagalin skrev 2010-01-08 06:08:16 följande:
    Använder du bara olja då?
    Japp! Kokosolja, men vet att andra har andra favoriter som olivolja. Bökigt att få ur men gör mycket för frisset.
  • Björnmossa
    Denebola skrev 2010-01-08 13:07:01 följande:
    Bra tips, kollade runt lite och hittade en sak jag ska prova i kväll! naturligskonhet.blogspot.com/2008/02/pormaska... 2. Sedan pressade jag en 1 cm tjock citronskiva mot kanten på ett glas och blandade i 1 tsk bakpulver. Jag applicerade sedan den bubblande och fräsande pastan på "problemområdena". De första sekunderna i kontakt med huden sved det till lite men sedan började det att pirra härligt och det bubblade ända ner i porerna. Rätt rolig känsla! Typ som ett ben som sover. Sedan lät jag det sitta tills det stelnat. Det kändes precis som en lermask, fast lite roligare. Jag gick och kollade mig i spegeln och jag hade blivit helt vit i nyllet. Jag bestämde mig för att det fick sitta ett tag till. Sedan ångade jag bort det med ytterligare en tygservett och jag blev helt häpen! Pormaskarna var ju typ helt osynliga. Jag har inte ens åstadkommit ett lika bra resultat med min Biotherm-lermask för 250:- som med bakpulver och citron för 10 :-! Helt sjukt! Det här ska jag lätt göra 1 gång i veckan. Det var mycket roligare än med en vanlig lermask dessutom.
    Låter intressant! Lust att mäta ungefär hur mycket citronsaft det blev? Det borde ju gå lika bra med saft på flaska menar jag, så slipper man köpa citron om man inte har
  • Björnmossa

    Jag ska också testa masken, ikväll när sambon inte är hemma, hehe. Har visserligen fått bort nästan alla pormaskar med ricinscrub och OCM men några ska jag väl kunna leta upp och testa på

  • Björnmossa
    RiNan skrev 2010-01-10 20:25:48 följande:
    Nu sitter jag ed min första smt. Känns skönt och luktar gott men vi får ju se hur det blir. Hur gör ni andra, värmer ni blandingen något eller kör ni den som den är?
    Jag värmer honungen så den blir flytande. Balsamet är ingen höjdare att värma
Svar på tråden NO POO, vi fortsätter tvätta utan schampo