Inlägg från: Pormoicheia |Visa alla inlägg
  • Pormoicheia

    NO POO, vi fortsätter tvätta utan schampo

    Denebola skrev 2009-11-04 12:14:34 följande:
    Är det någon som har några tips på hur jag kan sätta upp mitt hår? Hästsvans sliter ju om man har det jämt. Jag har hittat hårsnoddar utan metallgrej, visserligen är det en lim/plastfog i stället, så det kanske är same shit.Men grejen är att mitt hår är som längst 30 cm, så flätor eller roliga knutar är inte riktigt att tänka på... Håret går till axlarna men är uppklippt. Jag håller på att glesa ut hårtvättarna, så jag går med fett hår så länge jag står ut när håret inte är nytvättat, och då vill jag gärna ha det uppsatt. Då blir det hästsvans.Finns det andra sätt, har jag bara dålig fantasi eller måste jag vänta tills håret blir längre?
    Små inbakade flätor kanske kan funka?
  • Pormoicheia

    fan...mitt håt har gått till sig så pass nu att balsammetoden inte funkar alls. Har nu fått gå över på milda weledashampon för att det ska funka bra. Med balsam känns det som att håret liksom inte blir rent alls. Renare kanske, men det känns liksom fortfarande fett.

    Ska nog köpa på mig nåt bra schampo. Någon som har bra förslag? Urtekram ch weleda samt apoteketvaror har jag tillgång till på hemmaplan.

  • Pormoicheia

    Någon här som har nåt bra och mer matnyttigt att dela med sig av om hygienartiklars och kosmetikas effekter på hud, hälsa och/eller miljö? (förutom att det i ren allmänhet är mer skadligt än gör nytta alltså...)

  • Pormoicheia

    Jag fick idag låna en bok där det står att om man har fet hårbotten så kan det ha att göra med obalans i äggstockarna och att detta kan återbalanseras genom att man använder varma underkläder och tar sittbad i örtvatten varannan dag (eller vad det nu var).
    Kan kolla mer exakt vad det står bara dottern somnat och jag kan smyga härifrån.

  • Pormoicheia

    Jag syndade faktiskt och tonade håret igår med vanlig kemikalisk färg. Men jag är så snäll med kemikaliefria produkter i håret och på huden annars och håret är i så pass bra kvalité att jag kände att det var ok...

  • Pormoicheia

    Martina 76 skrev 2009-11-29 09:20:16 följande:


    Såg i en annan tråd att man kan tvätta håret med tex ägg och honung. Tänkte testa lite såna varianter i kombination med CO. Hur funkar ÄCV på torrt hår?
    Jag har faktiskt planerat in en ägg och honungstvätt idag. Har tyvärr varit lite lat med ägget, dumt av mig då det har funkat bäst av alla tvättar jag testat (både för håret och för hårbottnen).
  • Pormoicheia

    Mamma Freja skrev 2009-11-29 11:40:15 följande:


    Hehe.. Min sambo protesterar också mot att ja sköljer me äcv, men de får han ta.. De e juh bara ett par gånger i veckan och lukten försvinner juh snart.. :P
    Sambon klagar inte alls, däremot så kan han tycka att det är irriterande att vakna på natten och bli sugen på pizzasallad. Men jag tvättar ju bara sisådär en gång i veckan så det är inget han behöver göra så ofta.
  • Pormoicheia

    Ska tvätta håret ikväll...vad ska jag tvätta med?
    Honung har blivit en bestående ingrediens men vad ska jag blanda ut t´det med. Lite balsam har jag och det brukar kunna funka bra, det verkar kunna lösa upp honungen lite, men sen då? Ägg kan jag fixa (bara att gå ut i hönshuset )

    Men jag känner för att testa något nytt...Har ingen lera.

  • Pormoicheia
    Titrania skrev 2009-12-06 17:17:31 följande:
    Vassego Lessen att jag bara "försvann" mitt i ditt frågeställande, men alltid bra att det finns många som känner till knepen härinne (själv är jag fortfarande ganska mycket nybörjare )Men funderade på en sak just precis nu när jag satt och "läste ikapp". Borde inte no 'poo också innefatta balsam? Alltså EGENTLIGEN. Om man vill bli helt fri från det här med kemikalier och utsläpp osv... (Menar iiiinget ont om er som kör CO eller likn, var bara en reflektion
    Jo jag har faktiskt tänkt tanken jag också. Men samtidigt så är det nog svårt att leva helt kemikaliefritt idag så det är väl hur man känner själv angående det.
    Kemikalierna i balsam (de som är godkända) innehåller dock mindre skadliga kemikalier både för hår och miljö. Så det är väl bättre än att använda schampo iaf.
  • Pormoicheia
    Hexx skrev 2009-12-06 21:53:51 följande:
    Måste fråga och hoppas att någon är online och vill svara snabbt. kan man blanda ett schampo av ägg och honung? Ska man skölja med äppelcidervinäger och vatten? Eller kan man skölja med bara vatten?Måste det vara äppelcider? Går det inte med vanlig vinäger? :-S
    Ägg och honung går finfint. Har gjort det själv och det är nog en av de blandningar som funkat bäst för mig.

    Om man däremot kan använda vanlig vinäger vet jag inte, men citron funkar.
    Man kan skölja med bara vatten också bara man ser till att det är kallt. Men då uteblir ju ph-återställaren och allt annat nyttigt från äcv:n (eller citronen).

    Jag kommer inte ihåg hur mycket man blandar med hur mycket. Men jag har för mig att 1 del äcv med 9-10 delar vatten eller något sånt. Det behövs inte mycket alls.
Svar på tråden NO POO, vi fortsätter tvätta utan schampo