• mia83

    Snälla föräldrar, GE ER!

    PennyD skrev 2009-11-09 14:21:18 följande:
    Har du någonsin funderat över varför det finns så otroligt många vuxna, ungdomar och barn med ätstörningar? Att tvinga barn att äta upp, är i mina ögon ren och skär barnmisshandel. "Ditt kompetenta barn" - Läs den, innan det är försent.
    Förlåt, men har det här nåt med ätstörningar att göra? har själv haft det och gjort fördjupningar i ämnet och det är första gången jag hör att man får ätstörningar av att inte blir serverad annan mat om inte den på bordet duger.
  • mia83

    Det handlar väl inte om att tvinga barn att äta sånt dom avskyr, utan mera att lära dom att det finns fler smaker än spagetti, köttbullar och ketchup, tex. Att man kanske inte alltid får sin favoriträtt, och vill man nu inte ha nånting annat än grillkorv och det inte bjuds på det till lunch så får man äta det andra man tycker om på bordet eller stå över till nästa mål.

    Jag blev själv tvingad att äta filmjölk hela uppväxten och kunde inte äta det på länge efteråt, men inte har jag dött av att få äta det som stod på bordet eller stå över heller.

    Dessutom är det väl vi föräldrar som ska lära barnen sociala normer osv, inte barnen som ska bossa runt oss?

  • mia83
    irre42 skrev 2009-11-10 07:45:21 följande:
    hej jag vill bara säga att de finns visst barn som svälter i sverige och barn som aldrig får äta sig mätta ,vet flera fall där barnen fått svälta ,ena barnet var 2 år när de omhändertogs då väägde barnet ca 6 kilo är de normalt om barnet fått i sig den mat mängd som barnet krävde,andra barnet var också 2 år och vägde ca 7 kilo ingen av förädrarna är så växta eller tunna så de kan inte vara ärftligt ,kan nämna hur många som helst som jag vet inte ger barnen mat utan de får klara sig på skolmaten eller dagis maten ,nej de svälter kanske inte helt men i min mening är detta graav undernäring vilket tyder på att de inte får i sig tiillräkligt. ska tilllägga att barnen inte har några sjukdommar som gör att de var så tunna.
    men det beror ju snarare på vanvård, inte på att man inte krusar barnen?
Svar på tråden Snälla föräldrar, GE ER!