Inlägg från: VulgusProfanum |Visa alla inlägg
  • VulgusProfanum

    Snälla föräldrar, GE ER!

    Jag har aldrig stått och lagat dubbla maträtter.
    Äter de inte det som serveras får de vara utan men kan tillägga att jag i princip aldrig lagar mat som inte familjen äter.
    Känns liksom helt bortkastat att göra det.

    Däremot har vi varit noga med att de ska smaka av t.ex grönsaker etc och det har oftast inte varit något problem. Mina äter det mesta inklusive surströmming


    Lev i nuet för det är det enda ögonblick du har.
  • VulgusProfanum
    siamusen skrev 2009-11-09 17:15:17 följande:
    Vi lagar inte heller dubbla râtter (savida inte jag äter nagot olika fran resten) och haller oss tll det de gillar MEN problemet är att en av dem inte äter det han gillar heller. Så här âr vi glada om de äter överhuvudtaget.
    Jobbigt men jag tror man måste försöka det som är bäst. Och har man barn som inte äter bra så gör man ju allt som står i ens makt för att de i vartfall ska få i sig något

    Vi har aldrig haft det problemet- tack och lov. Däremot så snöade dottern in på ägg ett tag
    Hon ville ha ägg till allt...{#lang_emotions_dreamer}
    Lev i nuet för det är det enda ögonblick du har.
  • VulgusProfanum
    Lady Dahmer skrev 2009-11-09 18:13:21 följande:
    jag tror det handlar om att ERBJUDA och framförallt om att vara en förebild. Servera maten - ställ den på bordet eller lägg det på tallriken, men ha inga förväntningar på att det ska ätas upp. Ingen press, ingen diskussion. Ät själv och visa att du tycker om maten. Tids nog så kommer ungen smaka. Sen kan man ju trixa lite. Min unge älskar pasta, finns det på tallriken så äter hon oftast inget annat. Så för att få henne att äta ägg eller sojabitar så serverar jag BARA det ihop med lite sås eller nån grönsak. (vem säger att man måste äta enligt tallriksmodellen varje måltid?) Servera grönsaker mellan målen som snacks istället för att bråka om det vid maten. Serverar man spagetti med köttfärssås och broccoli på sidan ska man liksom inte bli förvånad om ungen ratar broccolin!
    Bra skrivet och jädrans bra tips!
    Lev i nuet för det är det enda ögonblick du har.
Svar på tråden Snälla föräldrar, GE ER!