• Marma

    Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???

    tycker det blivit för hysteriskt. Som jag såg nåt program. Enda andeldningen de vaccinerar mot detta e för västvärlden drabbas oxå....e för fan 200människor/DAG som dör o tbc(?) eller vad de nu var. Fast det drabbar ju inte västvärlden så varför bry oss om det....vaccinera mänsklgheten mot svinflensan som typ 300männiksor i sydamerika har dött av på ca 6mån e de va?

  • Marma
    VulgusProfanum skrev 2009-11-09 20:50:00 följande:
    Dödsfall har du även på närmare håll och dödsfall som uppkommit väldigt tätt.Tre fall i Sverige, 15 i Norge ett antal på Island och nåt i Finland. Så visst finns det skäl att vaccinera folk för att minska risken för kraftig smittspridning.Nu inte sagt att de flesta riskerar att dö- för det gör de inte men det otäcka med den nya flunsan är att den slår mot nya grupper såsom våra barn och unga.Det är de som är i riskzonen för att bli riktigt sjuka och så även övriga riskgrupper.
    spelar fortfrande ingen roll, e jubra för den drabbar väst som det har blivit sånt rabbalder....har svårt att tro att de skulle ha så brottom om bara folk o sydamerika skulle dö.
  • Marma
    VulgusProfanum skrev 2009-11-09 21:47:39 följande:
    Rabaldret tror jag beror på att detta drabbar i princip_hela_världen Och att folk blir väldigt sjuka och att det t.om inträffar dödsfall i grupper som annars brukar klara sig galant genom vanliga säsongsinfluensor.Därför tror jag att det blir uppmärksammat.
    precis den brabbar väst därför så bryr sig väst mycket mer för vi rädda om vårat skin, men som de diskuterade i programmet jag såg (kommer tyvärr inte ihåg vilket men gick på svt) så om de ksulle lägga lika mycket energi på andra sjukdomar som tar fler dödsfall i u-länderna så skulle tex inte så många dö i tbc (heter det så?) Men eftersom dte inte finns i väst e dte inget vi vill lägga pengar på...typ...
Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???