• quilla

    Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???

    Rädd är nog fel ord, men orolig för den, ja. Jag och killen har vaccinerat oss och anledningen till att vi har gjort det är att de läkare vi känner har uppmanat oss att göra det. Mycket p.g.a. att vi har en 1,5 åringing och för att jag inte vill bidra till at smitta andra. Om det är så att man kommer få vaccinera barn under tre kommer vi att vaccinera henne. Svininflunesan är en ny sjukdom, ingen vet hur den kommer att utveckla sig, men troligt är att den kommer att mutera och troligt är att den kommer att sprida sig mer. Det jag är orolig för är att sjukvårdsapparaten inte kommer att räcka till om många är sjuka samtidigt.
    Jag är inte ett dugg rädd för vaccinet, de biverkningar man talar om kan man ju se som verkningar av vaccinet. Det är helt normalt att man får ont i armen och får influensaliknande symtom. Sedan är det klart att någon kanske får jobbgare biverkningar. Jag tänker att om man ställer summan av biverkningarna mot summan av dödsfall/ svåra insjukningar i svinis, så tar jag risken.

  • quilla

    anna klara skrev 2009-11-10 11:18:51 följande:


    Jo, men hon är ju också en på miljonen...Om en miljon människor får svininflunsan tror jag att utfallet blir värre.
    Har också hört att om man reagerar hårt på vaccinet så är det troligt att man skulle reagera hårt på sjukdomen. Vet dock inte om det ligger ngn sanning i det .
Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???