Inlägg från: Busbellan |Visa alla inlägg
  • Busbellan

    Mitt barn blev MISSHANDLAD på dagis!

    Helt klart har personalen brustit ordentligt i tillsynen!!
    Men skyll inte på pojken, ingen vet vad som ligger bakom beteendet, men självklart ska personalen ha full koll på honom, särskilt när de vet att han är oberäknelig.
    Hur fick du reda på vem som gjort det?

    Hoppas din dotter snart mår bra igen och att hon inte mår dåligt i framtiden över det som hänt!! Måste varit oerhört traumatiskt för henne.
    Kan bara tänka mig hur jag skulle mått om samma sak hänt min lilla 2-åriga tjej

    Kram!!


    Mamma till Nora, August och Ella
  • Busbellan
    MrsMia skrev 2009-11-09 21:24:54 följande:
    Aldrig att jag låtit mitt barn få komma tillbaka efter något sådant där, vad vidrigt. Stackars din flicka,säger jag bara. Jag hade varit rosenrasande på dagiset, att de dessutom vetat innan att det fanns en risk men inte gått ut med det och haft bra uppsyn på gården. Kontakta tidningen!
    Vad är de ska gå ut med menar du? De får inte säga något om barnen till andra föräldrar.
    Fruktansvärt hemskt det som hänt, men personalen får ändå absolut inte tala om vilket barn det gäller
    Mamma till Nora, August och Ella
  • Busbellan
    MrsMia skrev 2009-11-09 21:40:06 följande:
    Vaddå, inte får? Säg att ett av barnen har kraftig allergi mot hund - ska de inte tala om det för föräldrarna då så alla hjälps åt att inte ta med hundhåriga kläder till dagis? Om ett barn har en störning som gör det våldsamt och hotfullt mot de andra barnen vill jag veta om det så att jag kan ta ställning till om jag vill ha kvar mitt barn i gruppen eller ej. De måste ju inte tala om VEM det gäller, om det var det du menade.
    Lite skillnad på allergi och på ett barns beteende, eller hur?
    Nej, de får inte säga något om barnet om inte föräldrarna godkänt det.
    Har själv en son med autism och personalen och jag har kommit överens om att de får tala om vad han har för funktionshinder om nån frågar, men annars får de inte tala om det, oavsett om de säger namnet på barnet eller inte
    Mamma till Nora, August och Ella
  • Busbellan
    alvaereva skrev 2009-11-09 21:44:33 följande:
    nu kan man ju dock anta att han inte har nån uttalad diagnos eftersom han i nuläget inte ens har en resurs.kan säga att efter den här händelsen SKA han ha det! annars får dom ordna fram en annan plats åt honom på något annat dagis. min dotter ska inte behöva byta dagis.
    Hoppas verkligen att de får resurs till honom, både för hans skull och för alla andras
    Men flytta på pojken är väl ingen lösning? Rektorn på stället måste ju se till att de får tillräckligt med personal så de kan ta hand om honom också så att såna här situationer inte ska uppstå, för det är oförsvarbart
    Mamma till Nora, August och Ella
  • Busbellan
    alvaereva skrev 2009-11-09 21:49:58 följande:
    jag tycker inte heller det är nån bra lösning. men om dom inte kan fixa honom en resurs så tänker jag inte låta MITT barn lida för det. då får dom göra vad fan dom vill för att dagis ska bli säkert. hellre får han byta dagis än att vi ska behöva byta.
    Förstår faktiskt att du känner så, men det är ju knappast något man kan kräva.
    Snälla, skyll inte detta på BARNET, det är inte hans fel att det hände. Det är personalen/rektor/kommunens fel, beroende på vad orsaken till den bristande tillsynen var
    Mamma till Nora, August och Ella
  • Busbellan
    buffybus skrev 2009-11-09 22:09:54 följande:
    men fyfan.. det e ju nått fel på den grabben.. så gör man ju bara inte.. jag kan också förstå dra i håret o knuffas o lite sånt men inte ren jävla misshandel... hade nog inte vågat ha mitt barn där längre... :-/ hade absolut velat ha tag i grabbens föräldrar o prata med dem.. detta e ju inte bra
    Vad gör det egentligen för nytta att föräldrarna pratar med varandra?
    Bättre att personal och rektor på dagis tar tag i det hella och har samtal med pojkens föräldrar, viket de redan haft, och sen drar igång en utredning om föräldrarna är med på det.
    Mamma till Nora, August och Ella
  • Busbellan
    The Morticia skrev 2009-11-10 04:32:53 följande:
    Herregud! Jag hade fått ett frispel från helvetet kan jag ju säga. Den ungen måste de ju isolera på något vis så att det inte upprepas, samt se till att rätta till whatever som är fel i huvudet på ungen för något är det ju alldeles uppenbart. Ingen frisk 4-åring gör så. Att man ens har störda barn med normala kan jag inte för mitt liv fatta.
    Så du tycker vi ska ha ett samhälle där funktionhindrade inte får blandas med normalstörda? (säger inte att pojken har något funktionshinder, men det KAN vara så) Trodde vi kommit lite längre än så.
    Ge barnet den hjälp han behöver och låt honom umgås med folk, isolering är väl knappast någon lösning
    Mamma till Nora, August och Ella
  • Busbellan
    Odd mama skrev 2009-11-10 20:35:00 följande:
    Bra krav, hade gjort samma sak!Är det någon som skall sluta är det deras barn!Lycka till
    Varför ska han sluta?
    Han har väl också rätt till att få den hjäp han behöver. Det lär ju finnas nån orsak till att han gör som han gör. Man llöser väl inget genom att flytta på "problemet"

    Hoppas verkligen för pojkens skull att han får den resurs han behöver, men tyvärr är inte det upp till rektorn utan sånt beslutas högre upp i kommunen, och det är ofta alldeles för svårt att få de resurser ett barn behöver
    Mamma till Nora, August och Ella
  • Busbellan
    The Morticia skrev 2009-11-10 20:58:44 följande:
    Precis. Men det är nog lite så att om man har barn som har diagnos så är man helt rabiat i att försöka bortförklara, bagatellisera och släta över ett sjukt beteende. Nu generaliserar jag men det verkar ju inte bättre i den här tråden i alla fall.
    Här är väl ingen som bagatelliserat beteendet eller händelsen? Men att som vissa skriver att man bör isolera barnet ser jag knappast som en lösning, tror du han mår bättre och börjar bete sig bättre då?
    Mamma till Nora, August och Ella
  • Busbellan
    nollåtta skrev 2009-11-10 21:03:22 följande:
    Det är ingen så vitt jag har sett som har föreslagit att man ska isolera barnet. Däremot måste man i första hand få skydda andra barn. Han måste få en resurs som håller koll eftersom barnet ifråga inte vet hur man beter sig mot sina kompisar.
    Jodå, vet inte var i tråden det står, men The Morticia tyckte man skulle göra just det.
    Självklart BÖR han ha en egen resurs, men verkligheten ser inte ut så alltid tyvärr
    Mamma till Nora, August och Ella
Svar på tråden Mitt barn blev MISSHANDLAD på dagis!