• Scapula

    Aprilmammor 2010

    Hej tjejer! nu har jag med hittat hit =)

    Vad skoj att så många varit på RUL och att allt ser bra ut! jag läääängtar efter den dagen också men det är länge dit... v 8+0 idag för mig så ca 10 veckor kvar för min del (här blir man aldrig kallad före v 18+0, sist var jag iväg 19+6).
    Jag mår iaf rätt bra, har ganska mycket gravsymtom och har nog börjat fatta att jag är gravid igen =) är inte helt avslappnad ännu dock, längtar tills jag kan njuta!

    nu ska jag leka med sonen, ha det gott alla!

    Kram

  • Scapula
    Armani skrev 2009-11-16 13:18:40 följande:
    Va roligt att du hittat hit Tiden rullar på bra för dig ser jag, även om det säkert inte känns så för dig Du ska se att det kommer gå undan snart.Har du fått tid för vul eller så för att kolla att allt ser bra ut så du kan slappna av lite?
    Nej inget vul, kk nekar och den privata som finns hade inte tid, han ska gå i pension. Alternativet är att åka 20 mil till sundsvall enkel resa... vet ej om det är värt det?! jag har på nåt sätt accepterat att det är så här, får hoppas att livmodern är normalstor när jag ska till bm om två veckor samt övertala henne att lyssna efter hjärtat i ca v15.  Men jag har bra känslor för denna grav, det kommer att gå bra =)
  • Scapula
    Armani skrev 2009-11-16 16:41:44 följande:
    Synd att inte KK kan ge dig ett vul Men skönt att du känner som du gör ändå, då kanske du orkar att hålla ut tills det är dax att lyssna på hjärtat och UL Vart bor du förresten?
    Bor  2 mil utanför östersund, i krokom, på väg upp mot åre och fjällen. Du då?
  • Scapula
    Annamamma 83 skrev 2009-11-19 14:43:33 följande:
    Scapula: var håller du hus??? behöver din hjälp!Kommer ihåg att du sydde mkt!Skulle behöva ett mönster på overall till bebisen. Verkar svårt o få tag i tunn fleeceoverall , och jag vill så gärna ha en brun, så den passar vad nu blir för kön.Tänkte man kunde försöka hitta brunt fleecetyg och mönster och böka ihop en istället, eller be mormor =)Tips på bra nätsidor med tyg och mönster???

    Gå in på stoffochstil.se där har de bra mönster och tyger och tillbehör. Vet dock ej om de har brun fleece men det borde finnas =)

    Annars finns jofotex, jonic, mjuka tyger, neanobelle oc massa andra =) men mönster är stoff och stil bra på. Ett tips är också att gå till biblioteket ochlåna böcker och tidningar!
  • Scapula
    Annamamma 83 skrev 2009-11-19 19:33:43 följande:
    Tack tack!Smart att gå till biblioteket, då kan man ju bara rita av mönstret hemma!Det ska jag gå o kika...Jag var inne på sidan du länka, "polar" fleece, är det "vanlig" hederlig fleece tro? Fanns även micro fleece, men det är väl sån supertunn, mer som man kan ha inomhus!
    Ja polarfleece är nog bättre, microfleecen är jättetunn men skön, jag använder den att fodra mössor etc med.
  • Scapula
    Annamamma 83 skrev 2009-11-20 10:18:28 följande:
    Fanns en nougat brun enfärgad fleece,sen fanns en supersöt brun fleece med vita prickar. Så nu har jag beslutsångest =)Vill ju gärna matcha med mössa sen beroende vilken sort det blir. Tex brun och tukosrandig om de blir pojk o rosa brunrandig om de blir tjej. Då kanske det är snyggast med enfärgad brun, men den prickiga var ju så supergullig!Här är den prickiga:www.stoffochstil.se/Katalog/Mode.aspx?group_i...tänk den lila till en flicka sååå sött!Jag hitta dock inga mönster på bra mössor, heller inga bra tyger, var hittar du dina randiga tyger till mössor???
    Ja den prickiga var fin =)

    Jag köper tyger till mössor från e-slöjd, www.e-slojd.se, de har en del tyger på nätet men om man beställer hem tygprover från dem får man ca 200 st =)
    Möss mönster är svårt att hitta, jag har ritat eget. Om du vill kan jag dela med mig av mitt.
  • Scapula
    Annamamma 83 skrev 2009-12-08 16:53:03 följande:
    En sak till...Har fått totalt bakslag med mitt nikotinbehov. De gick så bra när jag mådde så illa. Då äcklades jag av cigaretter. Men nu, åååå, jag drömmer om dom, vill gärna stå brevid någon som rökar o bara njuta av röken. Sen är jag sååå känslig, minsta grej, så känns de som ja bryter ihop, och då blir cigg behovet som värst. Har tyvärr fått gå tillbaka till mina nikotin tuggummi och vet inte riktigt hur ja ska ta mig ur de igen.Hur ligger de till med de där egentligen? Vad i cigaretterna är de som är farligt för bebisen? Är de nikotinet eller är det något annat? För man ska ju inte snusa heller....Skadas mitt barn lika mkt nu när jag tuggar tuggummi som om ja skulle röka? Eller kan jag ha liiiite bättre samvete?Man måste ju funka i vardagen också med tanke på att man har 2 barn till.Är det bara jag som var rökare innan, eller är de fler i tråden som fimpat igen? Jag slutade med båda barnen, men började tyvärr igen. Hade hoppats lyckas denna gång, men just nu känns de som ja räknar ner tills amnings perioden är klar,så jag kan få tända en cigarett, helt sjukt!
    Jag har snusat sen jag var 13 år (är 28 nu) och hade uppehåll under grav+amning med sonen. Började sen tyvärr igen och slutade när jag blev gravid med det som slutade i missfall, började igen =) och har av nån konstig anledning inte vett nog att sluta helt... jag snusar ca 4 snusar om dagen och har värsta ångesten över det. Ska och vill sluta men orkar inte nu för då kollapsar min vardag.... så jag har full förståelse för dig! det är nikotinet som är den största boven men i cigaretter (även i snus men inte samma) finns en massa andra farliga ämnen också så visst kan du ha liiiite bättre samvete med nikotin tuggumin =)  Min sambo och alla andra inkl bm tror att jag slutat, känns förjävligt och jag fattar inte hur jag kan vara så egoistisk?! men jag intalar mig själv att så få snusar förhoppningsvis inte gör så stor skada, dock tänker jag som sagt inte fortsätta hela grav, det lovar jag!

    v11+2 för mig idag, tiden går framåt =) känns verkligen att det växer där inne, mår superilla och är konstant trött. Ska till BM på måndag (hade inskrivning för en vecka sen) och ta prover + känna på livmodern. Sen 11/1 i v17 ska hon lyssna på hjärtat innan RUL som blir i slutet av januari. Jag längtar tills jag får höra hjärtat, känns skönt att det är jul och nyår emellan så man har lite skoj att se fram emot =)

    Kram på er
  • Scapula
    Annamamma 83 skrev 2009-12-10 13:23:52 följande:
    Hej tjejerHur går det för alla???På lördag är det julbord med jobbet, innan dess behövs en uppfräschning kan jag säga. Så ikväll blir det att bleka slingor, har en grymt ful utväxt nu, sen en klipp på det. Har gått med tofs alldeles för länge =)Ska nog även lägga mig en halvtimma i solariet på jobbet imorgon, jag tror inte de är någon fara om man gör det någon enstaka gång.En kort period blev min hud t om bättre än innan, (jag har lätt o få finnar), men nu är den bedrövlig. Får finnar stup i ett som inte alls är lätta o sminka över, även min rygg har de bombaderat!De är små på ryggen, men gör väldigt ont, bort bort bort TACK!Annars växer det på så det knakar, vecka 23 idag, dags för första magbilden va? Får ta en idag! Kan inte ni också lägga in lite bilder?Man måste vara plus för o göra kategorier va? Får fixa de efter nyår i såfall, då skulle de ju bli gratis!
    Åh vilken söt liten mage =) Har du varit liten i tidigare graviditeter eller smäller det till snart kanske? jämför med mig nedan i v23 när jag väntade sonen, jag låg över översta kurvan i SF-måttet hela grav, var stooor! Verkar som det blir lika denna gång...

    v23 (22+2)

    v23 (22+2)
    Jag tror de är klickbara.
  • Scapula
    Annamamma 83 skrev 2009-12-10 19:34:07 följande:
    Ja, den tar lite tid på sig min mage, de har den gjort varje gång, men sen har de verkligen bara smällt till och dock har den växt på bredden istället =)Gick ju upp 30 pannor förra grav o ja kan säga att när de va ca 8 veckor kvar fråga folk om ja gick på övertid :-S
    Jag har ju varit jämnstor hela tiden, man är så olika! gick endast upp 8 kg när jag väntade Axel, hoppas det blir ungefär samma nu =) jag fattar inte hur det kunde bli så lite för jag åt som en häst! gick ner i vikt på ben, armar etc och magen växte. Har du gått upp lika ungefär med båda?
  • Scapula
    Annamamma 83 skrev 2009-12-10 19:57:29 följande:
    Ååå lyckos dig, så fint när man får bara en kula...Jag gick upp 18kg med första, men då var allt vatten, så allt var borta på mindre än 2 veckor.Sist åt ja verkligen inte mer än innan, men ändå 30kg plus. 10 gick ner av sig själv,men de resterande 20 fick ja kämpa o tampas med över ett år o få bort. Hoppas verkligen inte de blir samma visa denna gång!
    Jag har hört att man ofta går upp ungefär lika i varje grav men det verkar inte stämma så bra... jag hade gått ner 14kg 2 veckor efter förlossningen, låg alltså på 6kg minus då men så fort jag slutade amma gick jag upp massor i vikt. Väger nu 9kg mer vid inskrivningen än med Axel i magen så jag vill verkligen inte gå upp en massa, dock så blir det som det blir (om det nu blir 30kg så får jag väl bara le =) men det återstår att se! Hoppas du slipper gå upp så mkt denna gång, hur ligger du till nu?
  • Scapula

    Hej tjejer!

    Idag har jag varit hos barnmorskan, är i vecka 13 nu. Hon kände på livmodern och den kändes stor, tom lite större än väntat för tiden, skönt att det växer där inne =) den hade växt en bra bit ovanför symfysen nu och hon visade mig så nu kan jag känna tydligt själv, känns som jag kan slappna av lite nu! helt galet men jag har tom några gånger sista dagarna känt fosterrörelser, som en liten bubbla eller en liten fisksnärt, frågade bm om det ens är möjligt och det var det sa hon, känns tidigt men å andra sidan kände jag från ca v 14 med sonen i magen och man känner ju oftast tidigare som omföderska. När kände ni första små rörelserna?

    Jag hade gått ner 3 kg på två veckor, lär väl vara för mitt illamående men jag klagar inte =) vill gärna sluta må illa men är glad att än så länge ligga på minus på vågen!

    HUr har ni det? Vi lagar massa julmat idag så hela huset doftar underbart!

  • Scapula
    Annamamma 83 skrev 2009-12-14 19:51:28 följande:
    Har idag varit iväg på Vilhelms luciatåg, underbart sött med barn mellan 1-5 år.Vilhelm var stjärngosse o supersöt i sin strut. Han satt på en slags pall trumma med benen sammtidigt som han slog med stjärnan i golvet."Akta ia" som han tränat så mkt på hemma, hörde jag inte minsta toner av =)Allt flyter på här, nästäppan gör mig GALEN! Jag är ständigt täppt i näsan annars med, pga allergi, men nu är de HEMSKT. Får verkligen ingen luft.Läste lite på fass och de verka som man kan äta Rinexin när man är gravid, ska ringa vårdcentralen imorgon o prata lite med dom. Har använt så mkt nässpray nu så jag har stora sår i näsan...Halsbränna o foglossning som andra verkar ha, har inte drabbat mig ett dugg än,bara o hoppas att de fortsätter på så vis...
    Vad skoj med luciatåg! på Axels dagis blev det inget i år, det är föräldrafika imorgon så då får barnen m de vill "klä ut sig" men inget riktigt luciatåg blir det, lite trist tycker jag!

    Jobbigt med nästäppa, är ju tyvärr jättevanligt under graviditet eftersom östrogen påslaget gör att slemhinnorna sväller, har du haft det tidigare? blir det inte bättre så be att doktorn skriver ut en kortisonspray till näsan, brukar funka bra!
  • Scapula

    Jag är inne och kikar jag med och nu ska jag skriva en rad när det är lite aktivitet =)

    Är i v 17+5 nu och har fått tid för RUL 2/2 när jag är i v19+2, känns så himla sent men jag är glad att det blir av såklart. Ska samtidigt träffa en förlossningsläkare för att prata om vår förra hemska förlossning och börja planera för denna, känns skönt!

    Var hos bm förra veckan och lyssnade på hjärtljuden, var så himla skönt att höra!
    Jag känner inga tydliga sparkar än men känner små buffar, mys! magen växer och jag börjar bli stor =)

    Kram


  • Scapula
    Annamamma 83 skrev 2010-01-22 19:11:37 följande:
    Ne,man glömmer ju snabbt! speciellt när man är gravid haha...trött är jag med, så trött så de är obeskrivligt. I alla gravidinfo man hittar står de att tröttheten ska bli bättre efter vecka 12. Den som kommit på de kan ta sig i brasan
    haha, jag känner igen mig =) min trötthet är värre än nånsin, skulle kunna somna stående i kön på ICA =)
  • Scapula
    Annamamma 83 skrev 2010-01-22 19:14:25 följande:
    Vad kul att allt går bra, nu har du ju kommit en bra bit på vägen!Hoppas ni kommer fram till en bra lösning om förlossningen. Födde du vanligt sist eller blev de snitt?
    Vaginalt, givk över 17 dagar och blev igångsatt, tog nästan två dygn och det var mkt drama, epiduralen tog inte, fick infektion med feberfrossa och värkstormar (8 värkar på 10 min i flera timmar), inga krystvärkar, sugklocka, moderkakan lossnade ej, livmodern drog ej ihop sig (var på väg ner på op och jag hade förlorat 2½ liter blod när den äntligen drog ihop sig) och Axel blev smittad av min infektion (GBS för att vattnet gått tidigt) Tänker INTE gå över tiden denna gång! och INTE bli igångsatt på omogen livmodertapp... det kan iaf hur det än blir inte bli värre än sist =)
    w
  • Scapula

    Kul att se lite aktivitet här tjejer =)

    Vi var på RUL förra veckan, allt såg fint ut men vi blev flyttade från 26/6 till 7/7, lite trist men huvudsak att bebis mår bra! bebis är en liten lillasyster, vi kunde inte hålla oss =) det syntes jättetydligt men såklart finns det alltid en felmarginal, känns iaf jätteskoj att ha en av varje. Tänk så mkt små söta tjejkläder jag ska sy =)

    Lilla sandra: hoppas bebis vill stanna ett litet tag till och växa på sig!

    Det börjar närma sig för er känns det som, tiden har gått så fort! jag är redan i v20, trodde väl knappt att jag skulle hunnit bli gravid igen vid denna tidpunkt... ändå känns det segt, jag vill att februari och mars ska gå fort nu, vill ha fint väder så man kan vara ute! det har verkligen hittils varit en pissvinter, så himla trist!

    Jag mår ganska bra än så länge, har dock mkt huvudvärk och yrsel/blodtrycksfall. Varit till doktorn två ggr men allt ser fint ut så jag knaprar alvedon och härdar ut... tröttheten sitter i ännu och verkar ska stanna, jobbigt! hur har ni haft det med tröttheten? i min första grav var jag trött första tre månaderna och sen rätt pigg vägen ut. Klart, nu har jag en sjövild 2-åring och ett hus att ta hand om =)

    Kramen


Svar på tråden Aprilmammor 2010