• ShadowPriest

    Folk kanske inte blir så sjuka av svininfluensan som sverige tror

    Det är sån panik med detta vaccinerande, men många många som vart sjuka har inte de symtomen som beskrivs som symtom, vissa har symtomen men blir inte alls så sjuka. Överdriver sverige?

    Tidningarna drar enbart upp de fall som INTE klarar sig, vad sägs om att dra upp de fall som KLARAT sig? Då skulle svenska befolkningen få en annan bild av svininfluensan....

  • Svar på tråden Folk kanske inte blir så sjuka av svininfluensan som sverige tror
  • Neko
    peter200 skrev 2009-11-16 18:22:04 följande:
    Eftersom att du ger specifika medicinska råd antar jag att du är väl insatt i området (Läkare, biomedicinare, molekylärbiolog eller liknande). Annars skall du vara mycket försiktig med att rekommendera saker du inte förstår.
    Jag är väl insatt i området, ja. Och jag tycker att ifall man normalt sett tar säsongsinfluensavaccinet så kan man ju ta detta också. Men om man inte tar det och inte har några problem med att klara en säsongsinfluensa så är det ingen skillnad med denna. Riskgrupper rekommenderas väl även att ta säsongsvaccinet.
  • Trill
    Starkast skrev 2009-11-16 11:15:07 följande:
    Tycker du likadant om det blir ditt barn som dör?"äh, det är ju så få, inget att haka upp sig på".
    Mitt barn kan bli överkörd av en bil också. Man kan inte gå omkring och oroa sig för sådant hela tiden. Det är fortfarande EXTREMT liten risk att mitt barn dör i svininfluensa eller blir överkörd av en bil.

    Perspektiv!
  • Trill
    Pallas skrev 2009-11-16 16:22:53 följande:
    Hur var det med perspektiven nu igen? En annan viktig skillnad är att A/H1N1 bedömdes riskera att lamslå hela samhällen, pga sin smittsamhet.
    Mm. Säkert. Så blir det nog. Not!
  • vackrastarflow
    Trill skrev 2009-11-17 09:44:36 följande:
    Mm. Säkert. Så blir det nog. Not!
    Nä för det är så många som vaccinerar sig så vi kommer nog slippa det
  • TjutandeRosen

    Tycker att de multiresistenta bakterierna är läskigare än vad svininfluensan är... Tänk om folk kunde skippa antibiotika vid lättar åkommor som går över av sig själva utan medicin, såsom öroninflammation och halsfluss. Då skulle det inte bli några multiresistenta bakterier.

  • Tabby

    Undret Gilan skrev 2009-11-16 11:41:57 följande:


    1 Svininfluensan leder för många till större besvär än den vanliga influensan då den sätter sej på lungrna istället för bara luftrören.2 Denna influensa räknas sm en pandemi då man räknar med att 40% av sveriges befolkning ska insjukna mot de 7-8% som drabbas av vanlig influensa.Detta gör att om det bara är en minoritet av befolkningen som vaccinerar sig så kommer det bli svårt för samhället att fungera. Utan frisk sjukvårdspersonal ex kommer färre bli behandlade och riskera allvarliga komplkationer.Sen om varannan person är sjuk, smittar sina barn och måste vara hemma med dem osv så kommer det redan ekonomiskt skadade Sverige sjunka ännu lägre då ingen kan jobba utan är sjukskrivna.För jag vet att skulle just erat barn bli sjukt och det inte finns tillräckligt med pesonal så barnet avlider så kommer det gastas och ni kommer vara sura på det Svenska systemet. Men om ni inte vaccinerar er kan ni inte räkna med att andra gör det heller och då ökar risken att det kommer bli fullt med patienter och brist av personal på sjukvården.
    Svinis räknas som pandemi för att WHO 2009 ändrade definitionen av pandemi. Innan dess räknades pandemi ifall många smittades och blev sjuka och det var ett stort antal som dog eller insjuknande svårt.
    Om man idag läser nya definitionen har man tagit bort stycket om många döda och svårt sjuka.

    Det innebär att en vanlig årlig influensa oxå borde räknas som pandemi om man följer den nya beskrivningen.
  • PetraD

    Höst flickan skrev 2009-11-16 07:08:36 följande:


    grejen är väll den att det finns folk som haft svininfluensan ..o INGEN..rekomenderar att inte ta vaccinet av dom....tvärt om.....hur kommer det sig om den är så lindrig?
    jag känner en familj som haft det och den mamman rekommenderade mig att inte ta den (fast de inte hade så lindrigt)
  • Pallas
    Tabby skrev 2009-11-18 16:12:17 följande:
    Det innebär att en vanlig årlig influensa oxå borde räknas som pandemi om man följer den nya beskrivningen.
    Nej, du har inte läst WHO:s definition ordentligt bara.
Svar på tråden Folk kanske inte blir så sjuka av svininfluensan som sverige tror