Puffalina skrev 2010-01-04 20:39:46 följande:
Sen har jag en annan fråga, är det någon som rest på charter med ett barns som är mjölkproteinallergiker???? Vi åker till Gran Canaria nästa vecka. Har bokat All inkl.då vi tänkyte att det borde vara lättast ändå. Då borde det
iaf ändå alltid finnas NÅT vcår son (3år) kan äta. Dock känner jag mig säklart ändå väldigt orolig för hur det ska gå. Det är ju inte alltid sä lätt att förklara att det inte dår vara nåt med mjölk alls i och speciellt inte på engelska....
Vi var till Mallorca när dottern var 2 år och vi precis fått veta att hon skulle utesluta sädesslag utöver de vanliga mjölk, ägg, soja o nötter
Kände att det med sädesslag blev lite fööör mycket med glukossirap och allt vad det heter. Så vi tog med all mat för en vecka. Men innan vi visste det och trodde det bara var det övriga var vår plan att bara ha med lite i reserv utöver vällingen och så.
Vi skrev ihop ett översättningskort mha celiakiförbundets och ett allergi-översättningskort för EU-länder. Till mig (jag tål inte mjölk enbart) skrev vi ut kortet från celikiförbundet som det är. Det senare kan jag inte rekommendera! Det kändes igen på många ställen så de läste inte på det utan utgick från att det gällde gluten. Sen ville de gärna på restauranger bjuda dottern på något - om det inte gick med godisklubban så kunde hon väl få en grissini ist
Så förbered er: skriv ut översättningkort. Prata med resebyrån och fråga vad de kan fixa på plats. Om det sen strular, ta genast tag i reseledaren - de hjälpte oss när resebolaget lovat oss att vi skulle få frysa in egen glass och hotellet sen sa nej (det var spår av mjölk i ALL is-glass)
Hoppas ni får en bra semester - det fick vi trot alla små-gnäbb om maten