Inlägg från: Puman78 |Visa alla inlägg
  • Puman78

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, vintern är här

    Tittar in och säger hej!
    Nova har bara blöja på nätterna än så länge och det fungerar super.

    Hur ska de hade med vaccinationerna egentligen?
    först ska de som är under 3 år inte vaccineras, sedan får de det, nu verkar de inte få det längre. Trots det fick jag brev hem idag om tid för vaccination på Nova.
    Inte för att vi har tänkt att vaccinera, men i alla fall. Fast de som är äggallergiker fick inte vaccinera sig på BVC.

    Vi vet ännu inte vad Nova reagerar på för mat riktigt. Trots prover kollade de bara gluten, och det visste vi att hon inte hade.
    Hennes sänka var en aning hög så nu väntar vi på remiss till barn för att kolla upp det, det är först då som nya allergiprover tas så det lär väl ta ett tag :(

    Fler barn som är lite tokiga i tomten och väntar på paket?

  • Puman78

    Tittar in och säger att vi lever, Hoppas allt är bra med er och era små.
    Men Nova är det ok nu. Tydligen hade gått med infektion eller något liknande i kroppen som gjorde att huden var extra känslig. Nu går det bra att äta det mesta och det är skönt.

  • Puman78

    Hej!

    Hur går det för alla?

    För en tid sedan var vi på 3 årskontrollen med Nova.
    Hon vägde 14,6 och var 96 cm lång. Vikten har hon haft en del problem med, då och har perioder då hon inte äter någonting. Men kurvan följde hon som hon skulle så det var skönt.

    Sköterskan visade bilder och Nova skulle svara på frågor, det tyckte sköterskan bara var löjligt, men något hon var tvungen att göra. Nova pratar så mycket och har för länge sedan passerat de 3 ords meningarna som det ska kunna vid tre års ålder.
    Nova tog och läste en MAX bok för sköterskan efteråt i stället.
    Novas pappa sa det att det var ju tur att hon inte började sjunga, för då hade nog vår sköterska trillat av stolen =) Super skönt att det fungerar.

    Förskolan fungerar dock inte lika bra tycker jag.
    Nova har varit blöjfri sedan i nov/dec och det har hänt nu i januari att hon haft blöja på sig när jag har hämtat henne. Då har de satte på henne blöja när det har gått ut och så har den fått vara kvar över vilan. Det gör mig lite upprörd. Hon klarar ju att hålla sig om hon kissar innan de går ut och skulle det vara så att hon blir kissnödig får man väl gå in med henne så att hon får kissa.
    Nu har vi slutat att ta upp henne på natten för att kissa också, och det är torrt på morgonen =)

    Jag märker också att Nova har gått tillbaka i utvecklingen lite grann, och ska vara lite bebis. Man ska mata henne och klä på osv. Det är väldigt många småbarn på hennes avdelning och hon behöver få komma till de stora barnen för att kunna utvecklas, delvis även språket. Men det är ju fullt tyvärr.

    Annars är det full rulle och jag ligger i förkylning :(

  • Puman78

    Men va kul det låter malin. På Novas förskola verkar det mesta hända när de flyttar upp. Men visst disco blir det ibland och Nova är inne i en period att klä ut sig =)

  • Puman78

    Space - Hon sover typ aldrig på vilan. Jag tror de är så att de sätter blöja på henne när de går ut för att hon har pinkat på sig 1 gång och för att personalen tycker det är "lättare". Sedan är det nog så att de går in och äter och sen går de på vilan, så det blir väl bara inte att de tar av den.

Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, vintern är här