• Elisie

    Påbörjad utreding i Gävle Del 6

    Eftersom vår andra del 5 tråd tog slut så öppnar jag del 6!! och hopps att alla följer med vidare till denna och välkomnar nya.

    Vi som går på utredning på kvinnikliniken eller får hjälp via Läkarhustet.

    ********************************************************************

    Jag hoppas att ni gamla följare hittat hit o att även nya vill följas åt i denna tråd.
    Hoppas oxå att de är ok att jag tog initiativet o öppnade denna tråd i del 6..

  • Svar på tråden Påbörjad utreding i Gävle Del 6
  • Coors

    nnn: jo tack de går bra faktiskt. Jag känner inte av sprayen nå speceillt heller. Kandke lite tung i huve på morgonen. Jag ska forsätta till den 7:e januari o då börjar jag med sprutorna. De går fort!

  • Elisie

    nnnn: ja jag kom mig inte för att fråga eh hehe... kom på de när jag kom hem! vart ska jag insemineras då!? men de visar sig väl!.
    Hur går de för dig?

    Coors: Va skönt att du inte har så mycket känningar! hoppas de fortsätter att gå bra!!

    Jag är irriterad nu! var till Misgena den 22/12 o han sa då att han skrev ut recepten då o att de bara va att gå o ta ut dem, den 23 gick jag till apoteket men där fanns inga recept till mig!!!!!! Å nu har de julstängt! Vad gör jag!??
    Försökte ringa dem då vid halv ett men de hade redan hunnit gå hem.
    Jag ska börja ta provera på måndag igen o jag brukar ju kunna få mens under tabletterna.. o de öppnar inte förns den 11, jag hoppas att jag får mens efter den 11! o de kan ju behöva beställa hem det till apoteket oxå!
    Vad gör jag!? varför finns de inget jour nr att ringa!? Är lite nervös över detta nu! Tycker de va klantigt gjort av honom!.

    Sen till en annan sak: Han bestämde den 22 att jag skulle börja med provera igen den 4 eftersom att min mens slutade den dagen alltså den 22 o började ungefär onsdagen veckan innan, sa att de va så sist att mensen kom tillbaka igen sen några dagar efter att den en gång slutat en dag.
    Lika vart de den här gången! Mensen slutade den 22 men kom tillbaka den 24 o höll på till ungeför i söndags!. Funderar om jag ska skjuta fram första provera tabletten nån dag!? Vad säger ni? vad skulle ni gjort? Jag kan ju inte ringa o fråga heller! :/

  • Elisie

    Coors: Jag har inte gjort nått än... på måndag är de meningen att jag ska börja med provera... vet inte om jag ska skjuta fram de nån dag!? 


    Hur går det för dig?
  • Coors

    SIE: Okej, jag fattar. Tror inte de gör så mycket om du börjar nån dag senare.
    De går okej för mig. Har varit några nätter nu som jag svettas grymt mycket o varit jätte varm men de har inte gjort så mycket med tanke att de e så kallt ute nu. Bara några dagar kvar tills jag börjar med sprutorna!

  • YouILove

    Hej tjejer!


    En liten fråga...är det någon av er som "krävt" av Misgena att få gå vidare med IVF efter en utredning som visar på oförklarlig barnlöshet? Vad har han sagt i så fall?
  • Elisie

    YouLove: Jag har inte krävt något... vad ska ni göra? eller vad har ni fått för "ordinationer"? Hur länge har ni testat själva?


    Han har sagt åt oss att vi ska testa fler inseminationer men han frågade innan hur vi kände o tyckte.
    Välkommen hit oxå förästen! =)
  • DreamBear
    Uppdaterar...

    Liten1: försökt i ca 2 år, går hos Misgena, han hittade inga fel på någon av oss. Ska testa med Pergotime ett halvår, fungerar inte det blir det IVF. Har tagit två kurer Pergo.

    SIE: Går hos Misgena, var på besök idag, bestämde att vi skulle testa att inseminera ett par gånger till. Ska börja ta povera igen 4/1 och sen börja spruta på 2-3 mens dagen.

    Lilltindra: Försök 21, Misgena - Läkarhuset, äggledare och spermier såg bra ut, har egen äl, 4:e kuren av Pergotime (enkeldos), Bim runt 3/7.

    Lilleskutt2: Försökt sedan sep -07-, Misgena -Läkarhuset, spermaprov bra, har egen äl, Har ätit 3 Pergotimekurer (enkeldos). IVF nr 1 misslyckades, IVF nr2 20 oktober, testdag 2/11.

    nnnn: Försök sen dec 2006, Misgena - Läkarhuset, har genomgått utredning blodprov visade för högt prolaktinvärde äter norprolac nu. Har ätit pergo 3 kurer (enkel). gjort två försök med sprutor & insemination. Återbesök hos läkaren i januari. Troligtvis IVF

    Gullis85: Försökt i 2år, Gävle Sjukhus, Har provat pergo 3kurer (enkel) utan resultat, Gjorde insemination den 8/9 så nu är det bara den långa väntan kvar till G-test den 29/9.

    Bumms: Försökt i 3 år, aktivt med hjälp i 12 månader, Har PCO. Inget försök lyckade med gonal-f, nu väntar IVF till hösten, ÄP 20/10, av ET 23/10, är överstimulerad.

    Rultan: Försökt i ca 3 år, gjorde försök för 2 år sedan hos Misgena, men orkade inte mer än 3 ggr... Tar nya tag nu!

    AnnaT75: Försökt i över 3 år. Går hos Misgena. Utredningen visade inget fel. Första IVF, misslyckat!

    Coors: Försökt sedan -07. Provat både pergotime och puregon och nu blir de IVF.
    Börjar spraya 17/12.

    Elsa78: Försökt i 3 år. Började hos Misgena för 2 år sedan, utredningen visade inget fel, fått provera och pergotime, blivit gravid 2 ggr, missfall båda gångerna.. Hoppas IVF ska ge bätte ägg och förutsättningar

    Kenai: Försökt i 2 1/2 år. Genomgått utredning hos Misgena, inga fel hittades. Väntade 6 månader. Sedan fick vi besked att det blir IVF. Började spraya 3/1.

    Stor längtan: Försökt i ett år, har åldern emot oss... Går hos Misgena, utredningen visade inget fel. Gravid vid första IVF försöket men fick missfall i v 9. Nytt försök kommer så småningom.

    GRAVID

    Emerenthia: Försökt i 18 månader, har PCOs. Lyckades bli gravid i väntan på att börja med sprutor. Helt oväntat och underbart! BF enl. FL 18/11, VUL 7 April.

    Eeny: Försökt i över 2 år. Har provat pergotime, och nu har jag testat puregonsprutor. Blev gravid på första försöket med puregon. Nu hoppas jag att på att pyret stannar kvar till 5/1-10 som är BF enl. FL.
  • YouILove
    Elisie skrev 2010-01-04 10:15:38 följande:
    YouLove: Jag har inte krävt något... vad ska ni göra? eller vad har ni fått för "ordinationer"? Hur länge har ni testat själva? Han har sagt åt oss att vi ska testa fler inseminationer men han frågade innan hur vi kände o tyckte. Välkommen hit oxå förästen! =)
    Tack så mycket! Har följt er på håll ett tag men nu var det väl dags att ge sig tillkänna :)
    Vi har försökt aktivt i drygt 1½ år, inte lika länge som många andra som kämpar här inne men i min värld känns det som en evighet. Började utredning i maj hos Misgena. Fick först Provera över sommaren för att mensen skulle bli mer regelbunden och började med Pergo i höstas trots att jag har egen ägglossning. Innan vi gick då sa Misgena att vi skulle prova med sprutor om Pergo inte fungerade. Jag är ju ingen läkare men det känns lite onödigt att proppa i sig hormoner när jag har egen ägglossning, men men man gör ju som man blir tillsagd :) Ska på återbesök i mars nån gång och jag känner att jag inte vill gå vidare med ägglossningsstimulerande sprutor. Därav min fråga, tror ni vi kan "kräva" att få börja med IVF vid nästa återbesök? Vet att det inte är någon dans på rosor att gå igenom men det är vår önskan. 
    Oj det blev ett långt inlägg men men, så kan det gå!
  • liten12

    Youilove: Er historia låter rätt lik vår, fast han sa inget om ägglossningsstimulerande sprutor utan att efter 6 månader med pergo ska vi prata om IVF (har tid i mitten av februari). Så jag tycker absolut att du ska "kräva" IVF om det är det som känns rätt. Håller med dig om hormonerna, känns verkligen konstigt att proppa i sig massa fast man har fungerande ägglosssning.. Men, men man måste ju lite på att han råder en till det som är bäst för oss.
    Lycka till! =)

Svar på tråden Påbörjad utreding i Gävle Del 6