• Tessax

    Retrovagnstråden 18

    Välkommen till Retrovagnstråden!

    Här hittar du oss som gillar allt som har med retrovagnar att göra. Tillsammans har vi ganska mycket kunskap om äldre vagnar och kan ofta komma fram till både ungefär hur gammal en vagn är och vilket märke det är på den.

    Undrar du nåt om en äldre barnvagn så fråga gärna. Det brukar finnas i alla fall någon som har koll på vagnen antingen det är en 40talare eller en tidig 90talare. Har du frågor om hur man tar hand om och lagar eventuella slitningsskador så fråga oss gärna eller kolla på några av dessa ställen där har vi lagt in en del tips och annat kul för retrovagnsälskare:

    www.retrovagnen.se
    retrovagnen.mylava.net
    bytes.retrovagnen.se
    www.retrovagn.blogspot.com

    Vill du se fina vagnar så har många av oss bilder på sina vagnar i sina gallerier. Du är välkommen att titta på dem men låna dem inte till annonser eller liknande utan att fråga om lov. Det är inte uppskattat. Frågar man däremot är många av oss villiga att hjälpa till.

    Många här ser de andra i tråden som nån sorts andra familj och vi pratar gärna om lite allt möjligt. Så även om fokus ligger på Retrovagnar (eftersom det är vårt stora gemensamma intresse) så är inget egentligen OT =)

    OBS! Denna tråd har en starkt beroendeframkallande verkan. Det är möjligt att du kommer att bli helt insnöad på galonsufletter, stänkskärmar och kromade chassin om du hänger här. Detta kan t ex orsaka hål i plånboken och en extas vid åsynen av en äldre vagn...!

  • Svar på tråden Retrovagnstråden 18
  • Den Osynlige
    Swinghunny skrev 2010-03-01 15:18:48 följande:
    Jahapp tjejer (och Oasis4ever), då var det dags igen att lägga upp lite nya vagnbilder:Först har vi en bild på vagnen jag fick i julklapp. Vagnen är i superfint skick! Ser helt ny ut. Har "skelettet" till sufletten också:Denna dockvagn kunde jag inte låta bli att köpa! Superhäftig färg och fickor på sidorna!!Denna dockis har jag fått:Denna barnvagn är från USA, troligen 50-tal. Man hade tydligen svängbara hjul fram redan då!!  Ficka framtill:Ser nästan ut som en rullator framifrån! *skratt*  Men superlätt att köra och svänga med! Höjdpunkten.....Emmaljunga reklamskylt 50-tal. 99 cm hög X 68 cm bred:Det var allt för mig på en stund :)// Swinghunny
    WOW villka fynd.vagnen med svängbara hjul är jätteläcker{#lang_emotions_smile}

    jag såg i en gammal vi föräldrar att det fanns vagn med ställbart handtag redan på tidigt 80-tal.men huga vad farligt det handtaget såg ut
  • Den Osynlige
    Swinghunny skrev 2010-03-01 18:49:50 följande:
    Den osynlige: Jasså? Låter intressant! hur såg den ut? :-O
    det var en  emmaljunga  om jag minns rätt,den  tillverkade efter läsarnas önskemål om hur  en vagn skulle se ut.det var cromchassi och ställbart handaat som man höjde/sänkte genom att man lossade en sorts "skruv"i handtaget på varje sida,rymlig suflett osv.

    tyvärr har jag inte bilden/annonsen kvar då jag slängde nästan allt vid mitt MA för ett par år sedan.
  • Swinghunny
    Den Osynlige skrev 2010-03-01 19:05:32 följande:
    det var en  emmaljunga  om jag minns rätt,den  tillverkade efter läsarnas önskemål om hur  en vagn skulle se ut.det var cromchassi och ställbart handaat som man höjde/sänkte genom att man lossade en sorts "skruv"i handtaget på varje sida,rymlig suflett osv.tyvärr har jag inte bilden/annonsen kvar då jag slängde nästan allt vid mitt MA för ett par år sedan.
    Aaah!  Okej! Vad häftigt, synd att det inte finns kvar!

    Beklagar ditt MA! {#lang_emotions_flower}
    Life is like a rollercoaster!
  • Den Osynlige
    Swinghunny skrev 2010-03-01 19:21:44 följande:
    Aaah!  Okej! Vad häftigt, synd att det inte finns kvar!Beklagar ditt MA!
    kan ha vart en ORA vagn
    tiden går fort om ca 1 månad är det 4 år sedan vi förlorade kotten
  • Den Osynlige
    Lokatt skrev 2010-03-01 20:01:10 följande:
    Idag kom vi föräldrar för oss premunanter, tre uppslag med briovagnar genom tiderna, brio har ju jubileum. Retrovagnar på bilder och årtal samt lite leksaker med.
    åh det låter spännande.här läser jag inte den tidningen längre...
  • AlexandraK
    Lokatt skrev 2010-03-01 20:01:10 följande:
    Idag kom vi föräldrar för oss premunanter, tre uppslag med briovagnar genom tiderna, brio har ju jubileum. Retrovagnar på bilder och årtal samt lite leksaker med.
    Kul! Måste köpa!
  • Bambusa

    för 3år & 1vecka sen förlorade vi ett barn i 16e veckan.. känns som längre men ändå igår..  inget man vill vara med om igen precis..


    Den Osynlige skrev 2010-03-01 19:34:32 följande:
    kan ha vart en ORA vagn tiden går fort om ca 1 månad är det 4 år sedan vi förlorade kotten
  • spuff

    Swinghunny: Alla vagnarna var ju ursöta, men riktigt kul att få se svängbara hjul

Svar på tråden Retrovagnstråden 18