• Åttan

    RPC, Akademiska sjukhuset - Del 6

    Toksnippa--> Beklagar vännen.. KRAM på dig..


    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan

    toksnippa--> tack.. jag hoppas på det.. får väl väcka sambon annars så får han stickan in den åt mig.. när du tog sprutan drog du tillbaka den då som det står att man ska göra innan du sprutade in medlet?


    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan
    toksnippa skrev 2010-01-05 15:57:39 följande:
    jeskan: hur menar du nu? drog tillbaka den? Jag stack bara in hela kanylen, ändrade försiktigt läge så jag lättare kunde "skjuta" och sprutade in hela försiktigt - lite i taget. Väntade sen 10 sek och drog ut den kvickt. Gjorde bara som jag blev visad på RPC och det funkade ju fint, ägglossade inte tidigare.
    aha.. du blev visad du det har inte jag blivit.. jag har bara läst i bipacksedeln å där står det att man ska dra tillbaka sprutan innan man sprutar in medlet för att se så att det inte kommer ut nå blod.. å gör det det så ska man ta en ny spruta å kassera den som den kom blod med... låter lite konstigt.. då kan det ju gå hur många sprutor som helst å jag har ju bara 5 hemma till å börja med
    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan
    Fawlty Towers skrev 2010-01-05 16:44:53 följande:
    Jag frågade en sköterska om det där uppe på sjukan för jag hade inte fått någon info om att man skulle göra så men det stod ju så i bipacksedeln. Hon sa att jag inte alls behövde göra det, bara sticka in och spruta och så fick det bli. Man sticker ju liksom i fettet så det ska inte vara någon fara. Jag hade i alla fall tillräckligt med fett att sticka i på min mage Sen var jag en aning oroad över luftbubblorna i sprutorna också, men det var inte heller nåt att oroa sig över. Jag knackade på sprutan och pressade ut lite luft innan jag stack. Eller så höll jag sprutan så att luften hamnade längst bak och sköt in vätskan och slutade precis innan luften kom. Tyckte att dom där sprutorna verkade så krångliga när man kört med smidiga Gonal F tidigare, men det gick bra!Lycka till!
    tack så jätte mycket för infon.. då kanske jag inte behöver oroa mig så mycket då..
    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan
    toksnippa skrev 2010-01-05 17:43:10 följande:
    jeskan: ja nej man skulle inte göra som det stod på bipacksedeln, det nämnde hon nog så jag läste den aldrig heller. ha ha! Bara spruta du när du stuckit in den. Sköterskan sa bara att man skulle titta i sprutan när man stuckit in den så det inte kom något blod då, men de gjorde det aldrig för mig. Blev det så skulle man ta ny spruta.
    ok!! Tack snälla..
    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan

    Vill bara tala om att det gick super att ta sprutan imorse.. sambon stack in den å visst kändes det att det gick lite trögare men det gjorde inte alls så ont om jag trodde att det skulle göra.. ibland så är det bra att tro att det ska göra ondare än vad det gör.. sen sprutade jag in medlet å det kändes inte heller så mycket.. det kändes mer efteråt.. fick en liten svullnad men det är väl inte så konstigt.. Nu får vi hoppas att det går bra imorgon oxå.. då ska jag ta den på den onda sidan, gör alltid ondare att spruta på höger sidan än på vänstra sidan.. å jag har fått för mig att man ska varva sidorna som man sticker på... 

    Idag känns det som sommar här... bara -11.. skönt!


    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan
    toksnippa skrev 2010-01-07 09:00:16 följande:
    jeskan: ja man tror att det ska göra ont, men trots kanylen så känns det inte - mer än "trögheten" då. Det är ju efteråt det gör ont, svider och man får ofta en liten bula. Ha ha! Har samma "problem" som dig, har ondare på höger sida. Så jag gjorde så att jag tog Gonal-F på den sidan det gjorde ondare på och Orgalutranet/Ovitrellen på den vänstra. Så jag varvade inte sprutorna på varsin sida.
    aha.. men så kanske jag ska göra då.. ta puregonet som är lättar att sticka på den onda sidan.. dela om det lite lixom..
    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan
    toksnippa skrev 2010-01-07 09:11:23 följande:
    Tror inte det spelar någon roll, utan man ska inte sticka på samma sida om magen hela tiden utan varva höger vänster - så med vilka sprutor anser jag vara obetydligt i detta fallet.
    Jo det är sant..  försöka sprida ut det lite oxå så att man inte sticker på samma ställe hela tiden..
    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan
    toksnippa skrev 2010-01-07 09:32:42 följande:
    Ja, några cm ifrån varandra varje gång. Åh vad jag INTE saknar o vara nåldyna, hi hi Men jag kommer väl dit jag med, snart!
    Eller inte.. gumman.. vara nåldyna alltså..
    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan

    Ni som gjort korta.. hur länge var ni svullna av sticket samt fick ni som älsekret/ flytningar under behandligen?

    Välkomen Nym


    När ska jag få bli mamma??
Svar på tråden RPC, Akademiska sjukhuset - Del 6