• Åttan

    RPC, Akademiska sjukhuset - Del 6

    Toksnippa--> Ja jag vet inte varför du fick starta nu å inte jag.. du kanske var mer påstridig än vad jag var...

    Kayla--> Det har jag med funderat över... logiskt så borde det ju bli så.. fast samtidigt så kanske kroppen är smart å tar hand om det på nått annat sätt...  blöder du mycket nu?

    Trifolium--> Grattis till omslag å kommande FET!

    Själv så är jag lite låg förtillfället.. då jag har fått en vink av sambon att han bara vill att vi själva ska harva på hemma i sänghalmen om det inte fungerar på vårt sista gratis försök....


    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan
    toksnippa skrev 2009-12-08 06:05:09 följande:
    Kayla: Det kan nog vara så, hoppet ska du inte ge upp ännu för lite rött än så länge. *blåhåller för dig*jeskan: hmm.. jag var inte påstridig ett dugg i detta fall, ringde bara in när jag väl fick min mens så de skulle veta om det - hade förväntat mig att de skulle be mig återkomma nästa år. Sköterskan bad mig vänta i luren och så kom hon tillbaka efter drygt 10 minuter och sa att jag skulle börja spruta på kvällen, blev chockad - hade ju ställt in mig på helt annat därför var jag inte ens närheten av tanken att vara på och bestämd i min sak.Förstår att du är låg, jag hoppas han ändrar sig iallafall tids nog. Chanserna är väl inte så stora och försöka på eget manér för er?
    ok.. ja du då vet jag inte.. kan ju vara för att jag inte hade några sprutor hemma eller nått..  ja jag vet inte..  men men.. en månad hit el dit i det stora hela spelar inte så stor roll..

    Ja du det hoppas jag med.. att han ändrar sig tidsnog.. tänkte ta upp det med honom på fredag när jag jobbat klart mina nätter för denna ggr.. för att få det svart på vitt..
    Jag vet inte hur stor chans det är för oss att lyckas själva.. men inte så stor tror jag då vi inte lyckats själva hittils.. dem är ju lite få å lite lata grabbarna hans..
    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan

    lena--> När jag gjorde mitt FET så fick jag omslag på dag 19, rätt så sent i cykeln då jag alltid brukar få den på dag 14-16.. jag fick då komma in på ett VUL för att kolla hur slemhinnan såg ut.. enlig dr så vill man inte göra FET senare än på dag 21 just för att i slutet på cyklen så blir slemhinnan tunnare.. så det man gjorde med vulet  var att kolla så att slemhinnan såg fin å bra ut..


    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan

    Tack för era kloka tankar angående mitt problem med sambon..  jag ska göra så som ni föreslagit, fråga på RPC hur stor chans vi har att lyckas själva å hur stor chans vi har på fler IVF:er.. men om jag ska göra det när han är med.. vilket borde vara det bästa så blir det på själva ÄP dagen.. å frågan är om man kan ställa fråga där å då när man ligger i gyn stolen liksom.. jaja.. annars så får det väl bli att jag ställer frågan om detta nästkommande försök inte lyckas..

    Jag kommer nog ändå ställa fråga till sambon på fredag.. just för att få det svart på vitt så att jag inte har missuppfattat honom...


    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan
    Lena1979 skrev 2009-12-08 23:01:37 följande:
    Jeskan: Har du också korta cykler? Jag har ÄL sent och mens tidigt. Anledningen till att mens kommer tidigt är ju för att ÄL sker så sent att äggblåsan antingen inte släpper (blir hängande på äggstocken) eller så tillbakabildas den redan innan släppet. Båda dessa scenarierna innebär; ingen gulkropp och alltså inget progesteron. Då är det ju skitsamma om slemhinnan var fin. Så tänker jag. :)Nu kommer jag ju att få progesteron i vagitorieform så jag antar att det kompenserar för detta. Då är jag nöjd och glad. :)Hur har det gått för er förresten? Jag har haft lite paus så jag har lite dålig koll. Skulle ni köra efter jul?
    Nej det har jag inte.. korta cykler alltså.. dem ggr när jag har fått äl sent så har cyklen blivit förflyttad framåt .. som tex när älen kom på dag 19 så fick jag en cykel på 35 dagar å nu här förra ggr så kom älen på dag 17 å då fick jag en cykel på 32 dagar..

    Jo då.. vi ska köra ett nytt försök här efter jul.. ska börja spruta för den korta metoden på mensen som kommer nästa ggr.. borde bli någon gång runt årsskiftet.. skönt att slippa klimakteriet denna ggr..
    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan

    Lena--> Ok.. så progesteronet ska göra så att det inte stötts ut då eller? Klimakteriet för mig var lika med sömsvårigheter pga svett å fross attacker, huvudvärk å ett humör utan dess like... får humör av de andra hormonerna oxå.. men inte alls lika mycket..


    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan
    Lena1979 skrev 2009-12-08 23:30:09 följande:
    Gulekroppen producerar och utsöndrar progesteron som "räcker" i ca 14 dagar. När gulekroppen tillbakabildas efter en normal ÄL och ingen graviditet blivit av så stöts hinnan ut då progesteronet tar slut. (ca 14 dagar efter ÄL) Om man inte har haft en normal äl och därmed ingen gulekropp så "singnaleras" för tidigt att det är dags att stöta ut hinnan.Om en gravidiitet blir av så tar moderkakan över den produktionen och hinnan stöts därmed inte ut. Men det förutsätter ju att moderkakan hinner bildas och att den börjar producera progesteron innan gulekroppen tillbakabildas eller som i mitt fall antagligen helt saknas. Hormonnivåerna fungerar som signaler som arbetar med/mot varandra. Så när progesteron går ned så går ett annat hormon upp och det är den höjningen som ser till att hinnan stöts ut.Många funktioner i kroppen fungerar på detta sätt.
    aha.. då förstår jag..

    hur kommer det sig att du är vaken nu?
    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan
    Lena1979 skrev 2009-12-08 23:39:54 följande:
    Jag brukar vara vaken nu. Men det börjar bli dags att lägga sig. :) Ska egentligen inte upp tidigt i morgon men jag planerar att gå upp vid 8. Jag mår inget bra om jag sover mer än 8 timmar. 7 och en halv brukar bli perfekt. Så jag väntar lite till.Du då?
    oki.. jag jobbar ja.. så jag ska vara vaken hela långa natten.. andra natten av 4 nu..
    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan
    Lena1979 skrev 2009-12-08 23:54:02 följande:
    Jobbigt. Var arbetar du då? Inom vården?
    Nej jag jobbar på Arlanda.. på ett service center.. med bla parkering, felanmälningar beställningar, larmövervakning.. mmm mm ..
    När ska jag få bli mamma??
  • Åttan

    Lena--> haha där ser man.. vad är det för ställe på T2 då??? va va va?? Nää men sov så gott sen.. kram


    När ska jag få bli mamma??
Svar på tråden RPC, Akademiska sjukhuset - Del 6