• Summer

    Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3

    Åh äntligen en ny tråd, tack Jenny!

    Meadow, vilken bra julklapp ett litet plus skulle bli! :P

  • Summer
    The Kittycats skrev 2009-12-07 14:35:33 följande:
    Elller hur.Då är jag lite ego nu och berättar om min inskrivning i fredags... Det känns iaf jättebra med bm:n. Och det ligger 5 min från mitt jobb, så nu behöver det inte ta så lång tid dit. Hon förstod vår oro utifrån det som varit tidigare, och erbjöd sig att skicka en remiss för UL när vi är i typ v 12 om vi ville. Och eftersom det är privat vi går nu, så bestämde hon på egen hand att det är för länge med att vänta och ses tills efter RUL:et. Så nästa tid är 4 jan, och vi kommer att ses ungefär 1 gång/månad fram tills magen börjar bli större och man går oftare. Hon jobbar även halvtid på förlossningen, så har vi tur jobbar hon när det väl är dags för oss Just nu funderar vi på KUB:en fortf. Jag har börjat tveka, men jag måste bestämma mig innan jul om hon ska kunna skicka remiss.
    Vad bra att du har bm så nära jobbet! Ska du göra VUL v 12?
    Kostar privat bm något?
    Härligt om ni kan få ha mer er bm på förlossningen! När får man veta annars vem det blir? Det är ju superviktigt, typ viktigast av allt.
    Varför tveka om KUB, får du chansen så ta den! :)
  • Summer
    mithrandil skrev 2009-12-07 14:41:45 följande:
    Tack för länken jenny. Tycker alltid nya trådar är lite roliga. även om de bara är uppföljningar på gamla.Nu har jag fått tid för inskrivning, rul och mitt första möte med den bm som kommer följa mig i resten av grav. Kommer träffa min gamla bm nu på torsdag. Kändes lite onödigt att gå på inskrivning i halmstad eftersom vi flyttar den 4e Jan men i varberg hade dom inga tider nu och de tyckte jag var bra sen att boka tid för inskrivning när jag redan är i v12. :-S Jaja.. sånt är livet. det gick ju bra tillslut ändå.Ska bli kul att träffa min gamla bm igen.. hon var super och jag är lite ledsen att jag inte kommer ha henne denna grav med. men min nya är ju säkert super hon med.Hur mår ni alla?
    Jasså, har du inte haft inskrivning ännu? Hur kommer det sig att ni ska flytta?

    Jag mår inte alls bra. Har varit hemma från skolan idag. Magknip, spänd mage (förmodligen en massa luft) illamående och yrsel. Det snurrar och gungar och påväg till centrum (tar max 5 min att gå) var jag tvungen att kräkas två ggr! Så pinsamt! Folk vänder sig om och bilar stannar nästan...bara jag som är gravid :*(

    Hela dagen har jag legat i sängen. Var tvungen att boka av min middag med kompis Anna också. Jag är så trött på detta pensionärsliv!!
    När går det över? Jag klarar snart inte mer.. *snyft*
  • Summer
    BebisiFebruari skrev 2009-12-07 18:52:22 följande:
    Hua stackare... Ja detta med att folk stirrar är inget ovanligt, jag kan få såna blickar när jag kommer med bara magen på stan att man undrar om dom aldrig sett en gravid förrut. Så jag har köpt ett sånt stryka på tryck som jag satt på ett linne där det står:Jag är gravid! Vad är din ursäkt? Jätte gulligt men lite kaxigt men jag lessnade på att folk stirra så för det är inte dom åhhh.. vilken gullig mage stirrandet utan oj undra vad det är med hennes mage. Tror det finns bild på magen framifrån i mitt album med det linnet på :)Hoppas detta går över för dig snart.Ang. detta med bm man får så är det som Meadow skriver att det beror på vem som jobbar och hur lång tid allt tar man kan nog få gå i genom en hel del om det tar många timmar.
    Ja, jag är rädd att jag ska kräkas på tåget eller i centrum och att folk då skulle tro att man har kräksjukan och smittar eller nåt...men man får väl förklara om någon stirrar för mycket "ursäkta, jag är gravid...det är inget smittsamt".

    Ja, jag såg ditt linne och tydde bokstäverna hihi! :)

    Men den barnmorska som jobbar på BB har man chans att prata med henne innan eller kommer hon alltså vara helt främmande när jag väl ska föda? :S
  • Summer
    smoolan skrev 2009-12-07 20:23:47 följande:
    Tack för länken Jenny!Kittycat - Vad skönt med en så bra BM! Tycker det är vettigt att tänka över KUB-testet. Det handlar ju liksom inte bara om att få ett extra ultraljud, utan om att man kan få ett negativt besked och behöva tänka över konsekvenserna. Så det är bra att du väger för och emot. Vi gjorde KUB pga att min sambo har en nära släkting med kromosomfel.Summer - Jag går privat hos BM Gamla Stan. Kostar inget. Skulle inte du också skriva in dig hos dem?Idag är jag himla pigg. Men det där är ju väldigt mycket beroende på dagsformen har jag märkt. Tycker mig ha känt lite rörelser faktiskt... men det kan ju vara inbillning också. Just nu är fokus på att boka en härligt solig semester. Blir nog Kap Verde. Någon som varit där?
    Okej, nä det var fullt i Gamla stan tyvärr så vi valde Odenplans läkarhus där vi gjorde vårt KUB-test, verkar också vara himla bra och har ingen steril sjukhusmiljö, så skönt att slippa efter allt!

    Kap Verde låter härligt! :)
  • Summer
    BebisiFebruari skrev 2009-12-07 20:31:29 följande:
    Haha.. ja du får skrika ut: Jaaaaa jag är gravid ;) nej men skämt å sido förstår att det är super jobbigt. Nej! Alltså vad jag förståt så kommer dom in och presenterar sig när man väl kommer dit till förlossningen och man ska föda.
    Nu blev jag nervös...trodde man hann lära känna bm som ska hjälpa en att föda litegrann, åtminstone ett samtal innan :S
  • Summer
    BebisiFebruari skrev 2009-12-07 21:40:33 följande:
    Nej!! Alltså jag kanske fått det helt om bakfoten men min syster som fått 2 barn sa att man får den man får liksom :/ Bara hoppas att man får nån bra som man klaffar bra med
    Ja, alltså jag har ju förlossningsskräck så för mig är det extremt viktigt vem som är bm...men men, just nu har jag bekymmer med att bara överleva detta så jag orkar inte tänka på förlossningen nu. En dag i taget.. ;)
  • Summer
    BebisiFebruari skrev 2009-12-07 21:46:57 följande:
    Oki... men jag tror att om man har kraftig förlossnings skräck så tror jag om jag inte minns fel att man kan få gå på samtal innan och prata om det, kolla med din bm nästa gång du ska dit. Ja som sagt du har ju fullt upp nu med annat :)
    Bra idé, ska nämna det för min bm framöver!

    Nu ska jag ligga och kolla lite repriser på datorn. Förresten så kollade jag på MTVs serie "16 and pregnant" eller vad den hette. Det var intressant att se hur riktigt unga mammor klarade av graviditet och förlossning mm. MEN det sista avsnittet var hemskt! Där fick man som vanligt följa ett ungt 16-årigt par genom hela deras graviditet, förlossning ( fick en sådan söt liten tjej) men sedan valde de att adoptera bort bebisen!!!
    Det var ett kristet par som fick denna fina lilla flicka och det var så hemskt att se mamman lämna över barnet till denna "nya" mamma efter bara några timmar efter förlossningen...alltså jag grät så tårarna sprutade!! Johan fick sitta och trösta mig länge efteråt och vi pratade om avsnittet (han hade inte sett det) men jag var så ledsen och upprörd (extra gravhormoner) så det tog tid att smälta det avsnittet.
    Tänk vad hemskt att bära ett barn i 9 månader, gå upp i vikt, må dåligt osv osv men inte få självaste belöningen på slutet...utan att ge bort det. Det är så ofattbart för mig. Jag tycker att abort är okej om man inte vill ha barnet men att gå igenom hela resan och sedan adoptera bort det fattar jag inte...?
    Jag får tårar i ögonen bara jag tänker på det :(

    Kram sålänge
  • Summer
    The Kittycats skrev 2009-12-08 09:21:51 följande:
    Summer: Hur känner du dig idag, blir det sängläge idag med?Hoppas du kännr dig bättre sbart KramAng det jag skrev om KUB, så här tänker jag nu:Förut var jag helt tvärsäker på att jag skulle göra KUB, men nu vet jag inte...Jag är ju väldigt nojjig och orolig av mig som person. Skulle jag få ett resultat som 1/7000 skulle jag går runt och var helt övertygad om att vi skulle få just det inte friska barnet av de 7000.... Men jag skulle ju inte kunna ta bort det eftersom 6999 är friska, och skulle man välja att avsluta så skulle jag ju nojja för att jag säkert tagit bort ett friskt barn... Så fungerar jag och mitt tänk.Skulle man fått ett ja eller nej svar på KUB så hade jag gjort det, men som det är nu känns det som att oavsett svar så kommer jag att nojja ännu mer. Tror nästan att testet kommer att "stjälpa" mer i mitt fall, än att "hjälpa". Så som jag känner idag kommer jag nog inte att göra det.Vi får nog också hoppas på det bästa, och gå på UL och se att det växer som det ska iaf.
    Jag har nog aldrig känt mig såhär sjuk i hela mitt liv. Jag har gråtit hela morgonen av att ingen förstår mig och min situation, jag känner mig levande död och vet inte hur länge jag ska orka må såhär.
    Allt började ju i fredags när jag var utarbetad efter en jobbig dag i skolan och höll på att svimma på vägen hem, var typ tvungen att sätta mig på trottoaren och ringa Johan som kom och mötte mig. Hela helgen har jag varit sängliggande förutom söndagkväll då vi var en sväng till IKEA och det gick hyffsat bra men igår blev jag ännu värre...magknip, dålig mage, feber, yrsel (rummet snurrar), illamående och kräkningar och helt slut i kroppen. Johan passar upp på mig hela tiden och hämtar vatten, fixar mat och allt vad jag vill ha medans jag ligger här som ett kolli. Jag fattar inte...vad har hänt?
    Dessutom har jag panik över min kurs...jag missar mer och mer för varje dag och imorgon har jag obligatorisk praktik som jag inte lär kunna utföra....
    Jag ser liksom inte ljuset i tunneln just nu...men jag har hört de flesta säger att det brukar bli bättre efter v. 16. Det innebär att jag måste härda ut som levande död i 2,5 veckor till. Jag hoppas att jag klarar det.

    Gumman, ang KUB så är det en förmån. Jag är säkert lika nojjig som du men tyckte det var skönt att få ett resultat. Det normala värdet för mig var 1:600 men mitt resultat var 1:12000 vilket gör att jag faktiskt inte känner mig minsta orolig och jag är säker på att du skulle känna likadant. KUB var underbart att göra eftersom de gör ett UL på din mage och du får under en längre tid se din bebis röra på sig, nästan som en liten film. Dessutom sa vår bm att man kunde se en tydlig och stor näsa på bebisen och att bebisar med DS har en väldigt väldigt liten eller ingen näsa alls vilket också kändes bra.
    Om du har chansen att göra KUB så skulle jag absolut råda dig att göra det, det var den bästa upplevelsen av min graviditet hittills. Det är faktiskt just den stunden som får mig att kämpa vidare i detta tillstånd.

    Kram
  • Summer
    mithrandil skrev 2009-12-08 11:48:18 följande:
    Summer: Är du säker på att du mår dåligt av graviditeten?Tycker kanske du borde ringa din VC eller sjukvårdsrådgivningen.graviditet brukar inte ge feber, iaf inte mer än ca en halv grads höjning.
    Nej, jag vet ingenting eller varför jag mår såhär men vad ska man fråga husläkaren om? Jag brukar ha 36,9 men nu har jag 37,4 men det är tillräckligt...

    Johan har åkt till sin skola nu och min mamma är påväg hit med Postafen och Seaband (hoppas jag) värt att testa.

    Kram
Svar på tråden Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3