Inlägg från: The Kittycats |Visa alla inlägg
  • The Kittycats

    Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3

    mithrandil skrev 2010-02-12 20:37:36 följande:
    kittycat: skickade för fort igen.. gör ofta det har jag märkt. Här är allt bara bra.Tråkigt med foglossning, hoppas den håller sig i någorlunda skick iaf!Ska hålla tummarna inför rul. Ska gå jättebra ska du se.
    Tack, och tack!
    ♥ bf 2010-07-17
  • The Kittycats

    Shoppade litegrann igår på Ikea. Det är ju någon barnvecka med erbjudanden, så det blev bl.a 2 påslakanset och ett ätset som jag hade spanat in. Litet tidigt kanske för ett ätset, men det kommer ju att gå åt Sedan blev det även en lampfot till barnrummet, lakan, madrasskydd, frottélappar. Och så spanade jag in spjälsäng och ett skötbord vi är sugna på och en grön ryamatta jag skulle vilja ha till barnrummet, men jag ville inte bestämma något utan sambon (som jobbade).

    V 19 idag!
    Och allt jag tänker på är vårat kommande RUL på onsdag!!!!! Igår drömde jag att vi var på typ ett UL, men man såg allt som att det var en filmkamera med ul.et. Så vi såg bebisen så tydligt som på en TV, och h*n hostade och harklade sig
    Och inatt drömde jag att bebisen kom 12! veckor för tidigt, men mådde bra. Utan mitt största bekymmer var att vi inte hade någon spjälsäng, ingen vagn, barnrummet var inte färdigt, vi hade inte så små kläder. Så jag visste inte var jag skulle göra av bebisen..... {#lang_emotions_undecided}


    ♥ bf 2010-07-17
  • The Kittycats
    smoolan skrev 2010-02-14 11:17:34 följande:
    Kittycat - Grattis till v19! Kul med shopping på Ikea. Det är lätt att bli helt galen när man går runt där. Själv har jag spanat in en matta och en ny soffa som jag vill ha. Min sambo blir tokig på mig Vi köpte en ny soffa när vi flyttade in i vår nuvarande lgh för 2,5 år sedan som jag är supermissnöjd med. Vill ha en vanlig jäkla Ikeasoffa med tyg man kan ta av och tvätta och byta om man känner för det. Mycket mer praktiskt när man har barn. Operation kvinnlig list har börjat så vi får väl se...Vi snackade ju skötväskor för ett tag sedan. Var hemma hos en kompis igår som fått barn för en månad sedan. Hon hade en Kronanväska och jag blev helsåld. Så en sådan blir det. Kostar typ 600 kr och man får mkt för pengarna.Idag går jag in i v.26! Ska till BM imorgon och mäta mage och lyssna på hjärtljud för första gången. Spännande!
    Vad roligt att få mäta magen imorgon för första gången, och mysigt att få höra hjärtat

    Vi lyssnade hemma igår, var också mysigt. lät som: "kalong, kalong, kalong....." jättefort
    ♥ bf 2010-07-17
  • The Kittycats
    BebisiFebruari skrev 2010-02-14 12:25:28 följande:
    Kanon ju, alltid kul att shoppa och speciellt om det är lite rea :)  fick nått reklam blad om Ikea's barnvecka men orkade inte ta mig dit :) Vad kollar ni på för spjälsäng? Hihi... om det är den gröna typ lime färgade mattan du menar så har vi den i tv-rummet och jag Ällllskar den, vi kör limegrönt tema där inne Åhh... vad mysigt äntligen börjar det närma sig för Rul kommer gå kanon bra ska du se. Jag har oxå haft så mycket konstiga drömmar, drömde en natt att min mage bara började öppna sig en bit nedanför naveln och min syster plockade ut bebisen oxå typ sådär 10-12 veckor för tidigt kom den och mitt bekymmer va då som i din dröm ingen spjälsäng,  inga kläder etc så galet man kan drömma.
    Tror det var Leksvik, träfärgad med hela kortsidor och så man senare ta bort ena långsidan.
    Det låter som samma matta

    Ha ha, det var ju nästan exakt likadana drömmar då. Ja det märks ju iaf vad det enda är jag tänker på nu för tiden....
    BebisiFebruari skrev 2010-02-14 12:30:08 följande:
    Vill önska er alla en super mysig alla hjärtans dag!!!
    Detsamma {#lang_emotions_flower}
    Kram
    ♥ bf 2010-07-17
  • The Kittycats
    Meadow skrev 2010-02-15 15:33:17 följande:
    Alfonsina: Ja du, jag har lärt mig vid detta laget att det barnmorskor säger ska man ta med en nypa salt. Speciellt den "äldre generationens". Det är synd att de fortfarande sänder ut budskapet att "barn förändrar, det är krävande". Det blir oftast vad man gör det till. Med planering, rutiner och ett gott samarbete är det inte så jävla märkvärdigt. JO, man hinner duscha. Fan dottern sov ju 4 timmar ibland, man hann ju städa hela huset! Jag råder er alla verkligen att införa rutiner iaf efter 1 månad, vad gäller sovandet och ätandet. Man har verkligen igen det. Om bebis vill äta varje timme bör man kolla om den får nog i sig, eller att det helt enkelt kanske är ett sugbehov, dvs en napp som kan hjälpa. Man behöver inte vara övermänsklig och "offra" sig för barnet. Det går att kompromissa och ändå mår både mamma o barnet tipp topp!Sedan går inte allt att planera såklart, kanske bebis med kolik? Ett tips då: Sluta amma. Har så många bekanta där det visat sig att bröstmjölken spökat. Återkommer med tips när ni har fått eftersom, haha. Kommer inte på allt nu!Bebisfeb: SNART är det över, glöm inte det! Skit i kalasandet till helgen, folk ställer in för mindre saker.Tänk på dig själv nu, och jag är dessutom övertygad om att alla förstår. Kram!
    Skönt att hör din åsikt ang rutiner, eftersom jag är väldigt för rutiner i den mån det går. Min kusin fick ju tvillingar, och rutiner där var ju ett måste i princip. Och båda barnen mår så bra, och föräldrarna mår mycket bättre efter att man införde mer fasta rutiner

    Alltid skönt att höra från en erfaren förälder: "Man behöver inte vara övermänsklig och "offra" sig för barnet. Det går att kompromissa och ändå mår både mamma o barnet tipp topp!"

    ♥ bf 2010-07-17
  • The Kittycats
    Meadow skrev 2010-02-15 16:54:33 följande:
    Kittycat: Ja, jag har kört efter den principen och dottern är väldigt tillfreds, och även vi föräldrar. Hon har sovit hela natten sedan hon var 4 mån, alltid i egen säng. Vi behöver inte natta henne utan oftast går vi båda med henne till sängen, bäddar om henne och säger "Natti natti sov så gott!" släcker lampan och går. Det är helt otroligt skönt!Blir intressant om det fungerar lika bra med andra barnet...
    Bra att du finns här så man kan fråga om tips när det är dags

    Hur/var sov dottern innan hon var 4 mån? Ammade du?
    ♥ bf 2010-07-17
  • The Kittycats
    Meadow skrev 2010-02-15 17:34:12 följande:
    Jag ammade, hon sov i egen säng i sovrummet de första två månaderna, sedan i rummet precis intill. Där hade vi en gästsäng så jag la mig där. När hon var 3 mån så åt hon kl 23, sedan först kl 4. När hon var 4 mån åt hon 23 och sov sedan till 06-07. Min mjölkproduktion sackade efter då hon knappt åt på nätterna, så när hon var 4,5 mån var vi båda överens om att ge ersättning. Hon ammade på morgonen kanske 4 sug sen tittade hon på tv, totalt ointresserad! Jag hade börjat stöd mata med ersättning sista målet där kring 4 mån, och då höll hon sig hela natten. From 2 mån så styrde jag upp dagslurarna, så hon sov tex 45 min där kring kl 9, sedan alltid 2,5 timme till lunch, och en timme på eftermiddagen. Sedan var det lite kruxigt att hålla henne vaken så länge det gick, sova en stund och sedan där 23 när jag själv skulle sova, både amma och ersättning. Knepet är att alltid se till att barnet är mätt, då får man en glad bebis. Första månaden låter man dem äta äta äta och sova sova sova, under den tiden lär man sig lite hur deras sovmönster ser ut.
    Låter som en dröm om jag jämför med en del "skräckhistorier" så jag har stött på
    ♥ bf 2010-07-17
  • The Kittycats
    Meadow skrev 2010-02-15 17:49:27 följande:
    Ha ha, ja, många säger "gud vilken tur ni har haft" men det är inte bara tur, det kräver lite jobb. Jag var stenhård med att hon skulle sova sina tider, jag har skippat många luncher och fika pga det, men det har jag fått igen tusen gånger om!När man väl har befäst rutinerana så dål de att ruckas på, utan att det stör, men man får ge det tid att fästa först.
    Hur lång tid skulle du säga att det tog för rutinerna att fästa?
    Som jag känner nu är jag också beredd att lägga ner lite tid och jobb för att få det att fungera, tror att det kan gynna mycket.
    ♥ bf 2010-07-17
  • The Kittycats
    Meadow skrev 2010-02-15 18:01:56 följande:
    Om jag säger såhär: Ju äldre bebisen blir, destå mer kortar man av de senare lurarna på dagen, för att inte riskera att nattsömnen rubbas. Dock missuppfattar många och tror att lite sömn på dagen ger mer på natten, vilket är helt fel. "Sömn föder sömn". De dagar vi hade strul av olika slag med lurarna, kunde bero på mycket, så var det också de nätterna som var "oroliga". Så var frikostig med lurarna så länge det går. Se bara till att eftermiddagsluren inte blir för lång, men lunchvilan kan med fördel vara 2,5 timme iaf tills de börjar dagis. OBS! Alla barn är olika.Jag har följt Anna Wahlgrens metod, vad gäller RUTINER. Hon är väldigt omdebatterad. Jag har valt det bästa från hennes metod, men har inte hållt på ha dottern sovandes på mage, buffat osv. Ska leta upp "standardmodellen" sedan åt dig, där har du en bra mall att följa!Jag kommer inte ihåg helt hur länge det tog innan dottern var helt inne i rutinerna, men iaf kring 5-6 mån får man vara konsekvent. Sedan om barnet sover bra i vagn så går det ju också bra, att ha lurarna där om du ska iväg.Det jag också varit noga med vid vila och sova har varit att undvika att bebis får så mycket intryck. Jag hade alltid en svart filt över sufletten, och även en svart filt som skärmade av över sängen (Hade en sänghimmel som den hängde på) så att inget stör när de ska sova. Att ha en mobil hängande över sängen skulle jag inte göra.
    Tack, det får du gärna göra Vet ju att det är ett tag kvar innan det blir aktuellt (ska ju ta mig igenom RUL först sedan har vi ju fl  ) men det här är ett ämne som intresserar mig. Och så vill jag ju gärna diskutera lite med sambon också.
    ♥ bf 2010-07-17
  • The Kittycats
    Meadow skrev 2010-02-15 18:12:57 följande:
    Ja precis, men jag kan säga som så: Jag känner inte en enda som har kört detta och misslyckats.... 
    Nice
    ♥ bf 2010-07-17
Svar på tråden Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3