Inlägg från: Vintervacker |Visa alla inlägg
  • Vintervacker

    Viktig info om förlossningen som din bm inte brukar ta upp.

    Hej, har precis läst igenom den här tråden (men inte tidigare), intressant!

    Jag går på Södra BB och föder då troligen där också. Någon som vet hur de ställer sig till denna fråga? De har ju trots allt ett lite mer alternativt och naturligt sätt att se på förlossningen, åtminstone som de profilerar sig...

  • Vintervacker
    abuelita skrev 2010-01-13 13:05:37 följande:
    Hej Vintervacker!  Enligt uppgifter tidigare i mina trådar  så ska Södra BB ha sen avnavling. Men jag vet inte om de väntar tills navelsträngen slutat pulsera, eller om de har någon standard efter 2-3 minuter, som många sjukhus med "sen avnavling" har, ja vissa av dessa har t.o.m. 30 sek -1 min som standard. Jag vet inte heller hur de gör om barnet föds medtaget.   Så det är nog ändå säkrast att du tar reda på  dirket från förlossningsavdelningen hur de gör. Ingen bra idé att fråga på mvc, eftersom det alltför många gånger har visat sig att mvc-morskor har väldigt dålig koll på avnavlingsrutinerna på det aktuella sjukhuset.
    Tack för snabbt svar! Jag ska kolla med dem. Grejen med Södra BB är ju just att MVC och förlossningsavdelningen är ihopslagna i ett, dit vi går nu och de vi träffar är detsamma vid förlossning. Så förhoppningsvis går det lätt att kommunicera, men jag ska även formulera det i brev och på plats.
Svar på tråden Viktig info om förlossningen som din bm inte brukar ta upp.